کتاب آشا
۵٫۰
(۳)
خواندن نظراتمعرفی کتاب آشا
«آشا» نوشته صادق نیک پور (-۱۳۴۵) به بررسی و ریشهیابی یک واژه و مفهوم اصیل ایرانی (آشا) پرداختهاست. بسیاری از دانشنامههای مشهور جهان مدخلی خاص و ویژه به این واژه اصیل ایرانی آشا اختصاص دادهاند و به طور مفصل و حسب الگوهای دانشنامه نویسی در مورد آن، با استناد به تحقیقات محققان مقاله و گزارش ارایه داده اند.
این کتاب، تحقیقی است بر «واژه شناسی آشا» از نظر تاریخی و اساطیر، با نگاه فلسفی و ادبی.
بریده کوتاهی از کتاب:
به عقیده بسیاری از اسطوره شناسان خاور نزدیک، بنیادی ترین و اساسی ترین شیوه فکری هند و ایرانیان باستان، آنیمیسم و یا زنده گرایی است. بدین معنا که ایرانیان به وجود نیرویی فرضی و با شعور در هر پدیده ای حتی در ناچیز ترین جلوه گری آن معتقد بودند و آن را «مینو» یعنی دارای روح می خواندند. آنان نه تنها برای پدیده های دیدنی و ملموس، بلکه برای آن چه نادیدنی و غیر ملموس بود نیز مینویی را متصور بودند. مثلاً: مینوی آشتی، مینوی پیمان، مینوی رنج. که این نوع برداشت از پدیده با ورود به باور اعتقادی و اجتماعی مردم شکل اسطوره ایی گرفت و اکنون می توان گفت که این گونه اعتقاد همان مفهوم آرکی تایپ است.
به نظر می رسد که در زمانی باور اجتماعی و فلسفه اعتقادی جامعه کیفیات و عواطف را نیز صاحب مینو می پنداشتند. مانند مینوی دلاوری، مینوی نشاط، مینوی رشک و حسد و غیره... البته نه این که این مینوها را چون مجردات و یا بخش هایی از ساختار روانی خود انسان، بلکه این مینو ها را نیروهای مستقل و فعالی می پنداشتند که آدمی می توانست با آنها سخن بگوید و یا آنان را در خود فعال سازد.
مهم ترین این مینوها، ایزد بانو «آشا» است. این باور و «نقش آرکی تایپی آشا» بر دیگر اعتقادات اجتماعی به عنوان یک فلسفه اعتقادی زیربنایی بر اساس وجود نام «اشا» در متون پارسی میانه به صورت های «ارت» و یا «ارد» به جا مانده قابل استدلال و اثبات است. مانند واژگان اردشیر، اردوان، اردلان و ...
ابن هیثم
احمد علامه فلسفی
آفتابگردان های کورآلبرتو مندس
هشت پا و بچه هایشسپیده خلیلی
احکام و آداب تلاوت قرآن کریم؛ سطح دومحمد وحیدی
هیلداماری اندیای
صمیمانه با جوانان وطنمسیدمهدی شجاعی
مقررات و حقوق آب (جلد ششم)عباس بشیری
اختلال دوقطبی و افسردگی کودکانلیندا چوکروورتی
ترانههای نیایش؛ خدا رو خیلی دوست دارماکرمالسادات هاشمیپور
نمایشگاه در مدرسه؛ روزنامههای ایران در گذر تاریخمحرم نقیزاده
نمایش های ایرانی؛ جلد پنجمصادق عاشورپور
بزقابمصطفی بیان
گاندی؛ گونه ای زندگیکریشنا کری پالانی
زمان و حکایت (کتاب اول)پل ریکور
مردم شناسی تاریخی شناختی علم در ایرانابراهیم فیاض
مدیریت خشمامیر قنبری
نظری برای کتاب ثبت نشده است
حجم
۷۳۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۳۶ صفحه
حجم
۷۳۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۳۳۶ صفحه
قیمت:
۶,۰۰۰
تومان