دانلود و خرید کتاب آشا صادق نیک‌پور

معرفی کتاب آشا

«آشا» نوشته صادق نیک پور (-۱۳۴۵) به بررسی و ریشه‌یابی یک واژه و مفهوم اصیل ایرانی (آشا) پرداخته‌است. بسیاری از دانشنامه‌های مشهور جهان مدخلی خاص و ویژه به این واژه اصیل ایرانی آشا اختصاص داده‌اند و به طور مفصل و حسب الگوهای دانشنامه نویسی در مورد آن، با استناد به تحقیقات محققان مقاله و گزارش ارایه داده اند. این کتاب، تحقیقی است بر «واژه شناسی آشا» از نظر تاریخی و اساطیر، با نگاه فلسفی و ادبی. بریده کوتاهی از کتاب: به عقیده بسیاری از اسطوره شناسان خاور نزدیک، بنیادی ترین و اساسی ترین شیوه فکری هند و ایرانیان باستان، آنیمیسم و یا زنده گرایی است. بدین معنا که ایرانیان به وجود نیرویی فرضی و با شعور در هر پدیده ای حتی در ناچیز ترین جلوه گری آن معتقد بودند و آن را «مینو» یعنی دارای روح می خواندند. آنان نه تنها برای پدیده های دیدنی و ملموس، بلکه برای آن چه نادیدنی و غیر ملموس بود نیز مینویی را متصور بودند. مثلاً: مینوی آشتی، مینوی پیمان، مینوی رنج. که این نوع برداشت از پدیده با ورود به باور اعتقادی و اجتماعی مردم شکل اسطوره ایی گرفت و اکنون می توان گفت که این گونه اعتقاد همان مفهوم آرکی تایپ است. به نظر می رسد که در زمانی باور اجتماعی و فلسفه اعتقادی جامعه کیفیات و عواطف را نیز صاحب مینو می پنداشتند. مانند مینوی دلاوری، مینوی نشاط، مینوی رشک و حسد و غیره... البته نه این که این مینوها را چون مجردات و یا بخش هایی از ساختار روانی خود انسان، بلکه این مینو ها را نیروهای مستقل و فعالی می پنداشتند که آدمی می توانست با آنها سخن بگوید و یا آنان را در خود فعال سازد. مهم ترین این مینوها، ایزد بانو «آشا» است. این باور و «نقش آرکی تایپی آشا» بر دیگر اعتقادات اجتماعی به عنوان یک فلسفه اعتقادی زیربنایی بر اساس وجود نام «اشا» در متون پارسی میانه به صورت های «ارت» و یا «ارد» به جا مانده قابل استدلال و اثبات است. مانند واژگان اردشیر، اردوان، اردلان و ...
نظری برای کتاب ثبت نشده است
کار نیکی که برای دیگران انجام میدهید، وظیفه نیست بلکه یک نوع لذت است که برای شما سلامتی و آرامش خاطر به ارمغان میآورد
I am
خوشبختی از آن کسی است که در پی خوشبختی دیگران باشد نیکی و سود خویش را در زیان دیگر کسان مخواه آن چه را که میشنوید با عقل سلیم و منش پاک و روشن بسنجید و آن گاه بپذیرید. برای آدمی در زندگی، هیچ خیری بالاتر از پاکیزگی نیست.
I am
* «ستایش و نیایش وخشنودی و آفرین با فروهرهای همه پاکان، آن پاکانی که مرده اند و آن پاکانی که زنده اند و آن مردانی که هنوز زاییده نشده، سوشیانتهای نوکننده اند»
I am
نگرش آیین زرتشت به جهان هستی، پیروی و پیوستن به قانون آشا است از دیدگاه او خداوند جان و خرد، جهان را بر پایه ی هنجاری آفریده که بر تمام هستی حکم فرما است او این هنجار و نظم حساب شده را آشا مینامد
I am
«ای مزدا!...کی راستی و پارسایی و کشور، پر از کشتزارهای گسترده و آباد و خان و مان خوب پدیدار خواهد شد؟...کیانند که ما را در برابر دروغ پرستان خونخوار رامش خواهند داد؟...کیانند کسانی که منش نیک را به مردم باز خواهند شناخت؟...»
I am
منظور از سوشیان ها در گاهان بزرگانی هستند که به پیروی از آشا، به آموزش های مزدا گوش جان میسپارند و با پیمودن راه راستی و آشا رهبری مردم را به دست میگیرند و با دیوان و دیو سیرتان میستیزند و در پایان به پاداش عمل خویش میرسند و صلح و آشتی را در جامعه حکمفرما میکنند.
I am
زرتشتیان معتقدند که «اَشو زرتشت در رسانیدن پیام آشا به مردم، نیاز به هیچ معجزهای نداشته است او نه با معجزه بلکه با زبان خرد و منطق با مردم سخن گفته است»
I am
درتقسیم بندی آیینی کهن ایرانباستان طول سال خورشیدی به چهار فصل و چهار نیمفصل تقسیم میکردهاند و هر یک از این بازه های زمانی، نام و جشنی ویژه به همراه داشته است. سال گاهنباری از هنگام انقلاب تابستانی یا نخستین روز تابستان آغاز میشده و پس از هفت پاره زمانی، یعنی سه پایان فصل و چهار میانه فصل، به آغاز سال بعدی میرسیده است پایان بهار یا آغاز تابستان مانند دیگر فصلها، دارای جشن گاهنباری نبوده و تنها به عنوان جشن آغاز سال نو به شمار میرفته است.
I am

حجم

۷۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۳۶ صفحه

حجم

۷۳۱٫۱ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۳

تعداد صفحه‌ها

۳۳۶ صفحه

قیمت:
۶,۰۰۰
تومان