کتاب رنج هامان به ما چه می گویند موسسه مدرسه زندگی + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب رنج هامان به ما چه می گویند

کتاب رنج هامان به ما چه می گویند

معرفی کتاب رنج هامان به ما چه می گویند

کتاب رنج هامان به ما چه می گویند (On Mental Illness) اثر موسسه مدرسه زندگی و ترجمه محمدحامد صافی، به بررسی ریشه‌ها و معنای رنج‌های روانی انسان پرداخته است. این کتاب با نگاهی عمیق و همدلانه تلاش کرده است تا تجربه‌های دشوار روانی را از زاویه‌ای تازه و انسانی واکاوی کند و راه‌هایی برای مواجهه و کنارآمدن با آن‌ها ارائه دهد. نویسندگان با بهره‌گیری از دانش روان‌شناسی و فلسفه به جایگاه رنج در زندگی انسان پرداخته و نشان داده‌اند که چگونه می‌توان از دل بحران‌های روان، به شناختی عمیق‌تر از خود و زندگی دست یافت. نشر میلکان این کتاب را در سال ۱۴۰۳ منتشر کرده است. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب رنج هامان به ما چه می گویند اثر موسسه مدرسه زندگی

کتاب رنج هامان به ما چه می گویند اثری از موسسه مدرسه زندگی است که به موضوع سلامت روان و معنای رنج‌های درونی انسان پرداخته است. این کتاب با رویکردی تحلیلی و همدلانه به بررسی بحران‌های روان، اضطراب‌ها، افسردگی و احساسات پیچیده‌ای می‌پردازد که بسیاری از افراد در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. ساختار کتاب بر پایه‌ی ارائه‌ی راهبردها و تدابیر عملی برای مواجهه با رنج‌های روانی استوار شده است. نویسندگان باتکیه‌بر مثال‌ها و روایت‌های ملموس تلاش کرده‌اند نشان دهند که رنج نه‌تنها بخشی جدایی‌ناپذیر از تجربه‌ی انسانی است، بلکه می‌تواند فرصتی برای رشد و خودشناسی و بازسازی معنای زندگی باشد. کتاب حاضر در قالب فصل‌هایی منظم به موضوعاتی مانند انگیزه‌ی زندگی، پذیرش، دارودرمانی، سامان‌دهی زندگی روزمره، نقش عشق و اهمیت ارتباطات انسانی می‌پردازد و در هر بخش، راهکارهایی برای عبور از بحران‌های روانی و بازگشت به تعادل ارائه می‌دهد. این اثر با زبانی روشن و بی‌پیرایه سعی کرده است تصویری واقع‌بینانه از رنج و بهبودی ترسیم و مخاطب را به تأمل درباره‌ی جایگاه رنج در زندگی دعوت کند. عنوان کامل کتاب رنج هامان به ما چه می گویند در زبان مبدأ عبارت است از On Mental Illness: What Can Calm, Reassure And Console.

خلاصه کتاب رنج هامان به ما چه می گویند

کتابْ ریشه‌های رنج‌های روان و معنای آن‌ها در زندگی انسان را بررسی می‌کند. نویسندگان به این موضوع اشاره کرده‌اند که بسیاری از افراد ممکن است سال‌ها با مشکلات روانی زندگی کنند؛ بدون آنکه از عمق و ماهیت آن‌ها آگاه باشند. بحران‌های روانی اغلب به‌صورت تدریجی و پنهان شکل می‌گیرند و زمانی آشکار می‌شوند که فرد دیگر قادر به تحمل فشارها نیست. در ادامه کتاب به نقش گذشته، به‌ویژه کودکی و تجربه‌های اولیه در شکل‌گیری آسیب‌های روانی می‌پردازد و نشان می‌دهد که چگونه کمبود مراقبت، تجربه‌های تلخ یا ناکامی‌های عاطفی می‌تواند زمینه‌ساز بحران‌های روان در بزرگسالی شود. نویسندگان تأکید کرده‌اند که رنج روانی، اگرچه دردناک است، می‌تواند حامل پیامی مهم باشد و فرد را به بازنگری در زندگی و جست‌وجوی معنای تازه‌ای برای ادامه‌ی مسیر دعوت کند. در بخش‌های بعدی، کتاب مجموعه‌ای از راهبردهای عملی برای مواجهه با رنج‌های روانی ارائه می‌دهد؛ ازجمله اهمیت پذیرش وضعیت، نقش دارودرمانی، سامان‌دهی زندگی روزمره، توجه به خواب، تغذیه، ورزش، سکوت و معماری محیط زندگی. همچنین به نقش عشق، حمایت اجتماعی و ارتباطات انسانی در فرایند بهبودی پرداخته شده است. کتاب بر این نکته تأکید می‌کند که بهبود روان نیازمند صبر، مهربانی با خود و ایجاد محیطی امن و حمایت‌گر است. نویسندگان با ارائه‌ی تصویری واقع‌بینانه از رنج و بهبودی، مخاطب را به پذیرش ناکامل‌بودن انسان و جست‌وجوی معنا در دل رنج‌ها دعوت کرده‌اند.

چرا باید کتاب رنج هامان به ما چه می گویند را بخوانیم؟

کتاب رنج هامان به ما چه می گویند با رویکردی واقع‌گرایانه و همدلانه به موضوعی می‌پردازد که بسیاری از افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، اما کمتر درباره‌ی آن صحبت می‌شود. این کتاب نه‌تنها به شناسایی ریشه‌های رنج‌های روانی کمک می‌کند، بلکه راهکارهایی ملموس برای مواجهه با بحران‌های روانی و بازسازی زندگی ارائه می‌دهد. از ویژگی‌های شاخص این اثر می‌توان به توجه به جزئیات زندگی روزمره و نقش عوامل ساده‌ای مانند خواب، تغذیه، معماری محیط و روابط انسانی در سلامت روان اشاره کرد. همچنین این کتاب با تأکید بر پذیرش خود و ناکامل‌بودن انسان، فضایی امن برای تأمل و خودشناسی فراهم کرده است. مطالعه‌ی این کتاب می‌تواند به درک بهتر رنج‌های شخصی، افزایش شفقت نسبت به خود و دیگران و یافتن راه‌هایی برای عبور از بحران‌های روان کمک کند.

این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که با اضطراب، افسردگی، احساس ناکامی یا بحران‌های روانی مواجهند یا به‌دنبال درک عمیق‌تر رنج‌های درونی خود هستند. همچنین این اثر به دانشجویان و علاقه‌مندان به روان‌شناسی، مشاوران، درمانگران و افرادی که در جست‌وجوی راه‌هایی برای بهبود سلامت روان و کیفیت زندگی هستند، توصیه می‌شود.

نظر افراد یا مجله‌های مشهور درباره این کتاب چیست؟

نقدی در نت‌گالی (NetGalley review):

- اگر ژرفای حکمت این کتابِ کوتاه اما قدرتمند و برانگیزاننده را دریابید، زندگی‌تان دگرگون می‌شود.

- این کتاب را بسیار جذاب یافتم و فکر می‌کنم هدیه‌ای مناسب درباره‌ی موضوعی بسیار مهم است.

- این کتاب بسیار خوب نوشته و تنظیم شده و نقطه‌ی شروعی عالی برای کسی است که درگیر بیماری روان است یا عزیزی دارد که با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند.

- افراد بسیاری در زندگی‌ام هستند که از انواع مشکلات روان رنج می‌برند. آگاهی بیشتر درباره‌ی راهبردهای مقابله‌ای به من کمک می‌کند، آن‌ها را بهتر درک کنم و بهتر یاری دهم.

درباره موسسه مدرسه زندگی

مؤسسه مدرسه زندگی (The School of Life) یک شرکت چندملیتی بریتانیایی در زمینه‌ی رسانه‌های اجتماعی است که در سال ۲۰۰۸ میلادی و به‌همت نویسنده و سخنران بریتانیایی، آلن دوباتن، تأسیس شد. مقر اصلی آن در لندن قرار داشته و دامنه‌ی فعالیت‌هایش موضوعاتی مانند مدیریت اضطراب، هوش هیجانی، روابط انسانی، کار، خلاقیت و معنویت را شامل شده است. شکل‌گیری این مجموعه با همکاری گروهی از اندیشمندان همراه بود؛ ازجمله آلن دوباتن و سوفی هاورث (کیوریتور هنری) در کنار تعدادی از روان‌درمانگران، هنرمندان و آموزگاران. هدف این افراد ارائه‌ی مفاهیم فلسفی و روان‌شناختی با بیانی ساده و کاربردی برای زیست روزمره بوده است. این مجموعه از سال ۲۰۱۶ یک انتشاراتی با عنوان The School of Life Press راه‌اندازی کرده که به انتشار کتاب‌ها و مجموعه‌های آموزشی متنوع پرداخته است. در فهرست آثار این انتشاراتی می‌توان به این عناوین اشاره کرد: متفکران بزرگ (۲۰۱۶)، رابطه‌ها (۲۰۱۷)، از ناکامی‌های کودکی گذرکردن (۲۰۱۸)، اضطراب موقعیت (۲۰۱۹)، ایده‌های بزرگ برای ذهن‌های کنجکاو (۲۰۱۹)، آنچه در مدرسه به شما یاد نمی‌دهند (۲۰۲۰)، والدینی ناکامل اما به اندازه‌ی کافی خوب (۲۰۲۱)، ازخودبیزاری (۲۰۲۲)، چگونه رسانه‌های مدرن ذهن ما را نابود می‌کنند (۲۰۲۲)، ایده‌های بزرگ از ادبیات برای تو (۲۰۲۴). فعالیت‌های موسسه مدرسه زندگی بازتاب‌های متفاوتی داشته است. برخی منتقدان، ازجمله نشریه‌ی لس‌آنجلس ریویو آو بوکز، تولیدات این مؤسسه را به‌دلیل ساده‌سازی بیش از حد مباحث فلسفی و نظری مورد انتقاد قرار داده‌اند. همچنین هانس گئورگ مولر، استاد دانشگاه ماکائو، یکی از ویدئوهای مربوط به لائوتسه را به‌سبب استفاده از نقل‌قول‌های ساختگی و تفسیر نادرست از دائو ده جینگ نقد کرده است. بااین‌حال چهره‌هایی مانند جفری هاوارد این مجموعه را به‌خاطر نقد نگاه رمانتیک به عشق و تلاش برای پرورش هوش هیجانی از مسیر فلسفه تحسین کرده‌اند.

چه نسخه‌های دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟

کتاب حاضر نخستین‌بار با عنوان در باب سلامت روان: در جستجوى آرامش، اطمينان و تسلى در سال ۱۴۰۱ با ترجمه‌ی علیرضا شفیعی‌نسب توسط کتابسرای نیک منتشر شده است. همچنین این اثر با عنوان رنج‌های‌مان به ما چه می‌گویند؟ با ترجمه‌ی محمدحامد صافی و ویراستاری او توسط انتشارات میلکان‏‫ و در سال ۱۴۰۴ روانه‌ی بازار کتاب ایران شده است.

بخشی از کتاب رنج هامان به ما چه می گویند

«یکی از پیامدهای تأسف‌بار بیماری روانی، توانایی‌اش در سلب توجه ما از خودمان و جداکردنمان از دنیا و زیبایی‌ها و دیدنی‌هایش است. در معرض غرق‌شدن در چیزی هستیم که به تقلایی برای مرگ و زندگی می‌ماند؛ به‌قدری که فراموش می‌کنیم ورای دیوارهای ذهنمان هم جهانی وجود دارد. هر صبح، اغلب، با ترس و دل‌آشوبه آغاز شود؛ گویی اینکه صبح را به شب برسانیم به مویی بند است. در این گیرودار، بخت کمی وجود دارد که سپیده‌دم را مشاهده کنیم، نغمهٔ پرندگان را نمی‌شنویم، از خورشید روبه‌طلوع که زمانی کوتاه ردایی طلایی‌‌بنفش را در افق به تن می‌کند غافل می‌مانیم.

روزگاری، در کودکی، کارمان در مشاهده‌کردن حرف نداشت. یک پیاده‌روی ساده گنجینه‌ای از کشفیات به ارمغان می‌آورد. دیواری آجری در مسیر بود که دوست داشتیم روی آن دست بکشیم؛ مورچه‌ای در پیاده‌رو می‌دیدیم و تا لحظه‌ای که در سوراخی اسرارآمیز ناپدید می‌شد، که اندازهٔ خودش بود، دنبالش می‌کردیم؛ گل زرد کوچکی بود که میان توده‌ای از آوار رشد کرده بود، ساقه‌اش را نوازش می‌کردیم و گلبرگ‌هایش را روی گونه‌هایمان می‌کشیدیم. ابرهایی بودند که تماشایشان می‌کردیم، کش می‌آمدند و باد می‌کردند، مانند گردش‌های شیر در قهوه؛ سه درخت عظیم بودند با پوستهٔ فرسوده‌ای که ناخن‌هایمان را روی آن می‌کشیدیم و اگر می‌توانستیم، دوست داشتیم آن‌ها را ورز بدهیم و خودمان را در آغوششان بپیچیم.»

VesaMHM
۱۴۰۴/۱۲/۰۴

کتابی بسیار مفید برای کسانی که میخواهند در کنار تراپی رفتن، از آن استفاده کنند من خیلی این کتابو دوست داشتم جملاتش خیلی به دلم می‌نشست

۱۴۰۴/۱۲/۰۳

کتاب خوب. ذهن را به چالش می کشد.

۱۴۰۴/۱۱/۲۷

صفحات ابتداییش که خیلی خوب بوده

۱۴۰۴/۱۱/۲۵

ترجمه اصلا روان نیست

نازنین
۱۴۰۴/۱۲/۱۱

ترجمش افتضاحه

بریده‌هایی از کتاب

در چنین رنجی، یک هم‌نشین بامحبت می‌تواند مرز میان خودکشی و ادامهٔ زندگی باشد.
هانیبال
حتی می‌توان گفت هر کسی که روزی از بیماری روانی رنج برده و دوباره بهبود یافته است، این بهبود را مدیون تجربه‌ای از عشق است
هانیبال

۶۰%