کتاب بخواب زیبای من مری هیگینز کلارک + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب بخواب زیبای من

کتاب بخواب زیبای من

امتیازبدون نظر

معرفی کتاب بخواب زیبای من

کتاب بخواب زیبای من، با عنوان انگلیسی While my pretty one sleep، نوشته مری هیگینز کلارک و با ترجمه کتایون شادمهر و سیما فلاح، رمانی در ژانر معمایی و جنایی است که در سال ۱۳۸۳، توسط انتشارات لیوسا منتشر شده است. این رمان با فضایی پرتعلیق و شخصیت‌پردازی‌های دقیق، داستانی چندلایه را روایت می‌کند که در آن قتل، رازهای خانوادگی و روابط پیچیده‌ی شخصیت‌ها در هم تنیده شده‌اند. کلارک که به‌عنوان یکی از چهره‌های برجسته‌ی داستان‌های جنایی شناخته می‌شود، در این اثر نیز با بهره‌گیری از سبک خاص خود، مخاطب را به دنیایی پر از ابهام و تعلیق می‌برد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب بخواب زیبای من اثر مری هیگینز کلارک

کتاب بخواب زیبای من رمانی معمایی و جنایی از مری هیگینز کلارک است. داستان در فضای برفی و سرد نیویورک آغاز می‌شود و با کشف جسد یک نویسنده‌ی مشهور، اتل لامبستون، وارد مسیری پررمزوراز می‌شود. کلارک در این کتاب، با روایت چندصدایی و پرداختن به زندگی شخصیت‌های مختلف، تصویری از جامعه‌ و روابط پیچیده‌ی انسانی ارائه داده است.

ساختار کتاب بخواب زیبای من به‌گونه‌ای است که هر فصل از زاویه‌ی دید شخصیت‌های متفاوت روایت می‌شود و به‌تدریج لایه‌های پنهان ماجرا آشکار می‌شود. در کنار خط اصلی، دغدغه‌های خانوادگی، مسائل مالی، رقابت‌های شغلی و گذشته‌ی تاریک برخی شخصیت‌ها نیز به داستان عمق بیشتری می‌بخشد. مری هیگینز کلارک با استفاده از فضای سرد و برفی، حس تعلیق و ناامنی را تقویت می‌کند و خواننده را تا پایان درگیر نگه می‌دارد.

خلاصه داستان بخواب زیبای من

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!

داستان بخواب زیبای من با صحنه‌ای پرتنش آغاز می‌شود؛ فردی ناشناس در دل برف و تاریکی، جسد اتل لامبستون، نویسنده‌ی مشهور و روزنامه‌نگار مستقل، را در پارک مخفی می‌کند. این قتل زنجیره‌ای از اتفاقات را رقم می‌زند که زندگی چند شخصیت را به هم گره می‌زند. نیو کرنی، صاحب بوتیک مد و دختر رئیس‌پلیس سابق نیویورک، یکی از شخصیت‌های محوری داستان است که به‌طور غیرمستقیم با قربانی ارتباط دارد. او درگیر دغدغه‌های شغلی، روابط خانوادگی و خاطرات تلخ گذشته است؛ به‌ویژه قتل مادرش که سال‌ها پیش رخ داده و هنوز هم سایه‌اش بر زندگی او و پدرش سنگینی می‌کند.

در سوی دیگر، سیموس لامبستون، همسر سابق اتل، با مشکلات مالی و خانوادگی دست‌وپنجه نرم می‌کند. هم‌زمان، دنی آدلر، مردی با گذشته‌ای مجرمانه، به‌واسطه‌ی تهدید و تطمیع، وارد نقشه‌ای برای قتل نیو کرنی می‌شود. این خطوط داستانی به‌تدریج به هم نزدیک می‌شوند و هر شخصیت با رازها و انگیزه‌های پنهان خود، در پیشبرد معما نقش دارد. فضای داستان با توصیف‌های دقیق از شهر، روابط کاری و خانوادگی و ذهنیات شخصیت‌ها، حس تعلیق و بی‌اعتمادی را تقویت می‌کند. در طول داستان، گذشته‌ی شخصیت‌ها و ارتباطات پنهانشان به‌تدریج آشکار می‌شود و خواننده را با پرسش‌های تازه‌ای روبه‌رو می‌کند.

چرا باید کتاب بخواب زیبای من را بخوانیم؟

این کتاب با روایت دقیق، تجربه‌ای متفاوت از داستان‌های معمایی ارائه می‌دهد. رمان بخواب زیبای من نه‌تنها به معمای قتل و کشف حقیقت می‌پردازد، بلکه به روابط انسانی، دغدغه‌های خانوادگی و تأثیر گذشته بر زندگی حال شخصیت‌ها نیز توجه کرده است. فضای سرد و پرتعلیق داستانْ حس ناامنی و بی‌اعتمادی را به‌خوبی منتقل می‌کند و خواننده را تا پایان درگیر نگه می‌دارد. همچنین روایت از زاویه‌های دید مختلف باعث می‌شود هر بار با لایه‌ای تازه از ماجرا روبه‌رو شویم و انگیزه‌ها و رازهای شخصیت‌ها را بهتر درک کنیم. این ویژگی‌ها کتاب را برای علاقه‌مندان به داستان‌های جنایی و روان‌شناختی جذاب می‌کند.

خواندن کتاب بخواب زیبای من را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

خواندن این کتاب به علاقه‌مندان به داستان‌های معمایی و جنایی، کسانی که به روایت‌های چندصدایی و شخصیت‌پردازی‌های عمیق علاقه دارند و افرادی که به‌دنبال داستان‌هایی با فضای پرتعلیق و رمزآلود هستند، پیشنهاد می‌شود. همچنین برای کسانی که دغدغه‌ی روابط خانوادگی، تأثیر گذشته بر حال و رازهای پنهان را دارند، انتخاب مناسبی است.

درباره مری هیگینز کلارک

مری هیگینز کلارک (Mary Higgins Clark)، زاده‌ی ۲۴ دسامبر ۱۹۲۷ و درگذشته‌ی ۳۱ ژانویه‌ی ۲۰۲۰، نویسنده‌ی آمریکایی رمان‌های جنایی بود. هر ۵۱ کتاب او در آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپایی پرفروش شدند و تا سال ۲۰۱۵ تمام آثارش همچنان در چاپ بودند؛ نخستین رمان تعلیقی او ?Where Are the Children تا چاپ ۷۵ پیش رفت.

مری از کودکی به نوشتن علاقه داشت. پس از سال‌ها کار به‌عنوان منشی و ویراستار، یک سال مهماندار پرواز پان‌امریکن شد و سپس ازدواج کرد و خانواده تشکیل داد. او برای کمک به مخارج خانه، داستان کوتاه می‌نوشت. در سال ۱۹۶۴، پس از مرگ ناگهانی همسرش، مجبور شد برای تأمین هزینه‌ی زندگی پنج فرزندش به‌صورت حرفه‌ای کار کند و سال‌ها متن‌های چهاردقیقه‌ای رادیویی نوشت. سپس نگارش رمان را آغاز کرد. نخستین رمانش درباره‌ی جورج واشنگتن موفق نشد، اما تصمیم گرفت استعداد خود را در ژانر تعلیق امتحان کند، مسیری که او را به یکی از پرفروش‌ترین نویسندگان آمریکا تبدیل کرد. آثار او تنها در آمریکا بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه فروخته‌اند. دخترش کارول هیگینز کلارک و عروس سابقش مری جین کلارک نیز نویسنده‌اند.

مری در نیویورک و در خانواده‌ای ایرلندی‌تبار به دنیا آمد. دوران کودکی‌اش پر از علاقه به نوشتن، نمایش‌نامه‌سازی و دفترچه‌نویسی بود. خانواده ابتدا وضع مالی خوبی داشتند، اما در دوران بحران اقتصادی و سپس با مرگ پدرش در سال ۱۹۳۹، دچار مشکلات جدی شدند. مادرش مجبور شد اتاق مری را اجاره دهد تا بتواند هزینه‌ها را بپردازد. کمی بعد برادر بزرگ‌ترش نیز پس از پیوستن به نیروی دریایی و ابتلا به مننژیت درگذشت. بااین‌حال مری با پشتکار به تحصیل ادامه داد و بورس مدرسه‌ی ویلا ماریا آکادمی را دریافت کرد.

پس از پایان دبیرستان، دوره‌ی منشی‌گری گذراند و در شرکت رِمینگتون رَند استخدام شد؛ جایی که استعدادش در تبلیغات و نویسندگی دیده شد. بعدها با الهام از حرف یکی از آشنایانش، مهماندار پان‌امریکن شد و یک سال در پروازهای بین‌المللی کار کرد. پس از ازدواج و ترک کار، در دوره‌های نویسندگی نیویورک‌یو شرکت کرد و مهارتش را پروراند. اولین داستانش در سال ۱۹۵۶ منتشر شد.

در دهه‌ی ۱۹۶۰ بازار داستان کوتاه سقوط کرد و مری به‌ناچار رمان نوشت. نخستین رمان تاریخی‌اش، Aspire to the Heavens، موفق نشد، اما به او اعتمادبه‌نفس داد. در همین دوره وارد دانشگاه فوردهام شد و در سال ۱۹۷۹ با عالی‌ترین رتبه در رشته‌ی فلسفه فارغ‌التحصیل شد.

رمان ?Where Are the Children با قراردادی کوچک فروخته شد، اما سه ماه بعد حق چاپ جیبی آن با قیمت ۱۰۰ هزار دلار خریداری شد. این نقطه‌ی عطف زندگی مری بود. این کتاب پرفروش شد و دو سال بعد رمان بعدی‌اش را با قرارداد ۱.۵ میلیون‌دلاری فروخت ـ آغازی بر مسیری که او را به ملکه‌ی تعلیق تبدیل کرد.

از سال ۲۰۱۰، مجموعه‌ای از رمان‌های او در فرانسه به‌صورت فیلم تلویزیونی ساخته شدند و در سال ۲۰۱۹ نیز با همکاری چند شرکت، مجموعه‌ی جدیدی بر اساس آثارش وارد مرحله‌ی تولید شد.

رمان نخست او در سال ۲۰۰۲ با عنوان Mount Vernon Love Story دوباره منتشر شد. در همان سال، زندگی‌نامه‌اش، Kitchen Privileges، منتشر شد. او همچنین نخستین کتاب کودک خود، Ghost Ship، را نوشت و به همراه دخترش کارول، چند رمان معمایی با موضوع کریسمس منتشر کرد.

مری هیگینز کلارک در ۹۲سالگی درگذشت.

این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟

کلارک بیش از ۵۰ رمان منتشر کرد و میلیون‌ها نسخه از آن‌ها در آمریکا فروخته شد. کتاب‌هایش چندین‌ بار هم‌زمان در صدر فهرست پرفروش‌های نیویورک‌تایمز قرار گرفتند. او در فرانسه لقب شوالیه‌ی هنر و ادب گرفت و برنده‌ی جوایزی مانند جایزه‌ی بزرگ ادبیات پلیسی و جایزه‌ی جشنواره‌ی دوویل شد.

او همچنین برنده‌ی جوایز مهمی همچون جایزه‌ی هوریشیو الجر، مدال الیس آیلند، جایزه‌ی دستاورد فرانسیسکن‌ها و مدال طلای انجمن تاریخی ایرلندی‌ـ‌آمریکایی شد. کلارک ۱۸ دکترای افتخاری نیز دریافت کرد و به‌عنوان استاد بزرگ انجمن نویسندگان معمایی آمریکا معرفی شد. جایزه‌ای با نام او نیز از سوی همین انجمن اهدا می‌شود.

بخشی از کتاب بخواب زیبای من

«او به ورودی پارک نزدیک می‌شد و به احتمال زیاد توفان هواداران پیاده‌روی و دو را مأیوس کرده بود. بیست کیلومتر عقب‌تر از کنار یک خودرو پلیس عبور کرده بود که اکنون با تمام سرعت و آژیرکشان از او سبقت گرفت. بی‌شک به سمت تصادفی می‌رفت که در جایی رخ دادهبود و قدر مسلم کوچک‌ترین دلیلی وجود نداشت که مأموران پلیس به محتویات صندوق‌عقب او توجهی نشان دهند یا شک کنند که زیر خرواری اسباب، کیسه‌ای نایلونی حاوی جسد نویسنده‌ای معروف هست؛ جسد یک زن سالخوردهٔ شصت‌ویک ساله به نام اتل لامبستون که در نبرد علیه تنگی جا به لاستیکی یدکی فشرده می‌شد.»

۷۰%