کتاب درمان متمرکز بر هیجان لزلی گرینبرگ + دانلود نمونه رایگان

معرفی کتاب درمان متمرکز بر هیجان

کتاب الکترونیکی «درمان متمرکز بر هیجان» نوشتهٔ «لزلی گرینبرگ» و با ترجمهٔ «سامان آسیابانی»، «فرنگیس شریفی باستان»، «زینب کاویانی» و «اعظم زارعی دهنو» توسط نشر رشد فرهنگ منتشر شده است. این اثر به بررسی یکی از رویکردهای نوین روان‌درمانی می‌پردازد که بر نقش هیجان‌ها در فرایند درمان تأکید دارد. کتاب حاضر به‌عنوان منبعی تخصصی برای روان‌درمانگران، روانشناسان و علاقه‌مندان به حوزهٔ سلامت روان، مفاهیم بنیادین، تاریخچه، نظریه‌ها و کاربردهای عملی درمان متمرکز بر هیجان را با زبانی دقیق و ساختاری منظم ارائه می‌دهد. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب درمان متمرکز بر هیجان

«درمان متمرکز بر هیجان» اثری ناداستان و دانشگاهی است که به‌عنوان یکی از منابع اصلی در حوزهٔ روان‌درمانی هیجان‌محور شناخته می‌شود. این کتاب با تکیه‌بر پژوهش‌های علمی و تجربیات بالینی «لزلی گرینبرگ»، به معرفی، تبیین و آموزش رویکردی می‌پردازد که هیجان را به‌عنوان محور اصلی تغییرات روان‌شناختی و درمانی در نظر می‌گیرد. ساختار کتاب شامل بخش‌هایی دربارهٔ مفاهیم پایه، تاریخچهٔ شکل‌گیری رویکرد، نظریه‌های بنیادین، فرایند درمان، ارزیابی و کاربردهای بالینی است. نویسنده با مروری بر سیر تکامل این رویکرد، ارتباط آن با مکاتب مختلف روان‌درمانی مانند شخص‌محوری، گشتالت و درمان وجودی را بررسی کرده و جایگاه هیجان را در سلامت روان و فرایند درمان برجسته ساخته است. کتاب نه‌تنها به جنبه‌های نظری می‌پردازد، بلکه با ارائهٔ مثال‌ها و راهنمایی‌های عملی، کاربردهای درمان متمرکز بر هیجان را در اختلالات مختلف از جمله اضطراب، افسردگی، اختلالات خوردن و زوج‌درمانی شرح می‌دهد. این اثر برای دانشجویان، درمانگران و پژوهشگران حوزهٔ روان‌شناسی و مشاوره، منبعی جامع برای درک عمیق‌تر نقش هیجان در درمان به‌شمار می‌آید.

خلاصه کتاب درمان متمرکز بر هیجان

کتاب «درمان متمرکز بر هیجان» بر این اصل استوار است که هیجان‌ها نه‌تنها واکنش‌هایی گذرا نیستند، بلکه نقش محوری در شکل‌گیری تجربهٔ انسانی، سلامت روان و فرایند تغییر درمانی دارند. نویسنده با مروری بر نظریه‌های مختلف، نشان می‌دهد که هیجان‌ها به‌عنوان سیستم‌های انگیزشی اولیه، اطلاعات مهمی دربارهٔ نیازها، اهداف و ارزش‌های فرد فراهم می‌کنند و راهنمایی برای رفتار و تصمیم‌گیری هستند. در این رویکرد، اختلالات روان‌شناختی اغلب ناشی از مشکلات در شناسایی، تجربه، تنظیم یا بیان هیجان‌ها دانسته می‌شود. کتاب تأکید دارد که بسیاری از مشکلات روانی ریشه در اجتناب، سرکوب یا ناتوانی در پردازش هیجان‌های دردناک دارند. درمان متمرکز بر هیجان تلاش می‌کند تا مراجعان را به آگاهی، پذیرش و ابراز هیجان‌های خود سوق دهد و از این طریق، امکان تغییرات پایدار در نگرش، رفتار و روابط فراهم شود. در بخش‌های مختلف کتاب، به نقش هیجان در انگیزش، معناسازی، تنظیم عاطفه و ساخت روایت‌های هویتی پرداخته شده است. نویسنده با ارائهٔ مثال‌های بالینی و تحلیل فرایند درمان، نشان می‌دهد که چگونه مواجههٔ فعال با هیجان‌های اولیه و ناسازگار، می‌تواند به اصلاح تجربه‌های گذشته، کاهش نشانه‌های روانی و افزایش سازگاری منجر شود. همچنین، اهمیت رابطهٔ درمانی، همدلی و فضای امن برای تجربه و بیان هیجان‌ها به‌عنوان عوامل کلیدی موفقیت درمان برجسته شده است. در نهایت، کتاب بر این باور است که ارتقای هوش هیجانی، توانایی تنظیم و تغییر هیجان‌های ناسازگار و ساخت روایت‌های جدید از خود، اهداف اصلی درمان متمرکز بر هیجان هستند و این رویکرد می‌تواند در درمان فردی، زوجی و خانوادگی به‌کار گرفته شود.

چرا باید کتاب درمان متمرکز بر هیجان را بخوانیم؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی برای آشنایی با یکی از رویکردهای معاصر و مبتنی‌بر شواهد در روان‌درمانی فراهم می‌کند. «درمان متمرکز بر هیجان» با ارائهٔ چارچوب نظری منسجم و مثال‌های بالینی، به خواننده کمک می‌کند تا نقش هیجان‌ها را در سلامت روان و فرایند تغییر بهتر درک کند. این کتاب نه‌تنها برای درمانگران و دانشجویان روان‌شناسی، بلکه برای هر فردی که به فهم عمیق‌تر احساسات و مدیریت آن‌ها علاقه‌مند است، می‌تواند الهام‌بخش باشد. آشنایی با مفاهیم و تکنیک‌های مطرح‌شده در این اثر، امکان بهبود مهارت‌های ارتباطی، افزایش خودآگاهی و ارتقای کیفیت زندگی را فراهم می‌آورد. همچنین، این کتاب به‌عنوان منبعی برای آموزش و توسعهٔ حرفه‌ای درمانگران، جایگاه ویژه‌ای دارد.

این کتاب برای روان‌درمانگران، مشاوران، دانشجویان روان‌شناسی و مشاوره، و افرادی که با مسائل هیجانی و عاطفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند مناسب است. همچنین، برای کسانی که به دنبال درک بهتر نقش هیجان در سلامت روان و یادگیری روش‌های نوین درمانی هستند، مطالعهٔ این اثر توصیه می‌شود.

بخشی از کتاب درمان متمرکز بر هیجان

«بدون هیجان، دانشی وجود نخواهد داشت. امکان دارد ما از یک حقیقت آگاهی داشته باشیم تا زمانی که بالاجبار آن را احساس کنیم اما این موضوع برای ما مطلوب نیست. ادراک مغز باید به تجربه‌ی ضمیر و روح انسان بیفزاید. درمان متمرکز بر هیجان می‌تواند به‌صورت عمل درمانی تعریف شود که با فهم نقش هیجان در تغییر روان‌درمانی مطرح‌شده است. این رویکرد متکی به یک تحلیل بسته و محتاطانه از مفهوم و مشارکت هیجان در تجربه‌ی انسان و تغییر در روان‌درمانی می‌باشد. این تمرکز منجر می‌شود که درمانگرها و مراجعین به سمت استراتژی‌هایی بروند که آگاهی، پذیرش، ابراز، به‌کارگیری، تنظیم و تغییر شکل هیجان و همچنین تجربه عاطفی اصلاح‌شده با درمانگر را ترویج می‌دهند. اهداف درمان متمرکز بر هیجان عبارت است از: تقویت خودتنظیمی عاطفه و ایجاد مفهوم جدید. درمان متمرکز بر هیجان یک رویکرد غریزی و تجربی برای درمان است که از لحاظ تئوری عاطفی مدرن و علوم اعصاب عاطفی اصلاح شده است. این امر با نظریه‌های انسانی-پدیدارشناختی درمان، هیجان و شناخت، اعصاب عاطفی و نظریه سیستم‌های پویا و خانوادگی بیان‌شده است. احساسات بنیادی مانند خشم، غم و اندوه، ترس و انزجار را به‌عنوان پایه و اساس برای ساخت چارچوب پیچیده‌ای که ما را به محیط زیست‌مان هدایت می‌کند، می‌بیند. بعلاوه سیستم عاطفی به‌صورت سیستم انگیزشی اولیه در تمام زندگی دیده می‌شود و برای بقا و سازگاری‌مان ضروری می‌باشد.»