کتاب راهنمای سریع شناخت درمانی
معرفی کتاب راهنمای سریع شناخت درمانی
کتاب راهنمای سریع شناخت درمانی نوشتهٔ مایکل نینان و ویندی درایدن و ترجمهٔ زهرا اندوز است و انتشارات ارجمند آن را منتشر کرده است.
درباره کتاب راهنمای سریع شناخت درمانی
شواهد پژوهشی گسترده، شناخت درمانی را برازنده چنین ارزیابی نشان میدهد: «مهمترین و با پشتوانهترین رویکرد رواندرمانی است و برای حیطه وسیعی از مشکلات روانشناختی، درمان انتخابی محسوب میشود. با این حال کسانی که تازه قصد آشنایی با شناخت درمانی را داشته باشند به دلیل کثرت کتابهای این حوزه، دچار ترس و دلهره میشوند و نمیدانند برای درک مفاهیم کلیدی و اساسی این رویکرد از کجا شروع به مطالعه کنند.
کتاب راهنمای سریع شناخت درمانی مفاهیم کلیدی شناخت درمانی ـ هم از جنبه نظری و هم از نظر کاربردی ـ را با کمترین کلمات ممکن ارائه میدهد. پس این کتاب را میتوان کتاب مقدماتی شناخت درمانی تلقی کرد. نویسندگان برای اینکه کاربرد شناخت درمانی را در عمل نشان بدهند، در سرتاسر کتاب از مراجع مبتلا به هراس اجتماعی به عنوان مثال استفاده میکنند. آنها سعی کردند شناخت درمانی را به طور واضح و شفاف توضیح دهند.
خواندن کتاب راهنمای سریع شناخت درمانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
اگر میخواهید با رویکرد شناختدرمانی در روانشناسی آشنا شوید این کتاب را حتما بخوانید.
بخشی از کتاب راهنمای سریع شناخت درمانی
«شناخت درمانی فقط به ارزیابی افکار و باورها محدود نمیشود. گرینبرگر و پدسکی (۱۹۹۵) معتقدند تجارب زندگی افراد را میتوان در این پنج حوزه قرار داد: افکار، حالتهای خلقی، رفتار، واکنشهای فیزیولوژیکی و محیط (گذشته و فعلی). به عنوان مثال، فردی که شغلش را از دست میدهد (تأثیر محیط)، خود را شکست خورده میداند (افکار)، احساس افسردگی میکند (حالت خلقی)، تمام فعالیتهای اجتماعی خود را کنار میگذارد (رفتار) و از فقدان انرژی و خستگی شکایت میکند. (واکنش فیزیولوژیکی). تغییر در هر یک از این جنبهها بر سایر جنبهها تأثیر میگذارد، زیرا آنها به صورت چرخهای در تعامل متقابل با یکدیگرند. به عنوان مثال پرداختن به فعالیتهای اجتماعی، منجر به تغییر در سایر جنبهها میشود.
معمولا برای آغاز فرآیند تغییر در شناخت درمانی، افکار منفی مراجع مورد ارزیابی قرار میگیرند و برای تغییر آنها تدبیری اندیشیده میشود. (آیا میتوانیم به جای خود مقصر پنداری، از چشمانداز دیگری به موضوع از دست دادن شغلتان نگاه کنیم؟). تغییر افکار خود آیند، تأثیر مثبتی بر حالت خلقی، رفتار، واکنشهای جسمانی (فیزیولوژیکی) و نحوه پاسخ مراجع به عوامل استرسزای محیطی برجای میگذارد. به عنوان مثال، مراجع یاد میگیرد که به از دست دادن شغل خود از زاویه دیگری بنگرد. او میپذیرد که از دست دادن شغل، بخشی از چرخه استخدام است و هیچ ربطی به ارزیابی و ارزشمندی وی ندارد. اتخاذ این دیدگاه جدید باعث افزایش حالت خلقی مثبت مراجع میشود: او احساس میکند ارزش بیشتری دارد، فعالیت اجتماعی خود را از سر میگیرد و درخواست شغلی خود را آماده میکند تا به جاهای مختلف ارسال کند.»
حجم
۵۶۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
حجم
۵۶۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۳
تعداد صفحهها
۱۷۶ صفحه
نظرات کاربران
بسیار شیوا وروان و کاربردی برای متخصصان نوشته شدا
روان و ساده ، کامل وکوتاه توضیح داده