دانلود و خرید کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت فردریک پرز ترجمه حسن بلند
تصویر جلد کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت

کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت

معرفی کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت

چاپ دوم کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت نوشتهٔ فردریک پرز و کلادیو نارانجو و حاصل گردآوری و ترجمهٔ حسن بلند (دکترای مشاوره از دانشگاه علامه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه گیلان) است. انتشارات ارجمند این کتاب را روانهٔ بازار کرده است.

درباره کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت

چاپ دوم کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت سیری در مبانی و مفاهیم عمدهٔ روان‌درمانیِ «گشتالت» است. در میان روان‌درمانی‌هایی که پس از فروید پا به عرصه گذاشتند، گشتالت‌درمانی جایگاه ویژه‌ای دارد و نقش خود را آشکارا و نهانی، بر اغلب (اگر نگوییم همه) شیوه‌های مطرح درمانی پس از خود نهاده است؛ گفته شده است که آشناییِ بسنده با دانش روان‌درمانی، بدون اطلاع کافی از روان‌درمانی گشتالت امکان‌پذیر نیست. در این کتاب، فصلی به شرح احوال و سلوک نه‌چندان متعارف «فردریک پرز»، بنیان‌گذار گشتالت‌درمانی اختصاص داده شده و در باقی فصول، اصول و مبانی این رویکرد از زبان پرز و برخی دیگر از نام‌برداران و درشمارانِ این حوزه، معرفی شده است؛ فصلی نیز تا جانب نقد فروگذاشته نشده باشد، بر عهدهٔ مترجم افتاده است؛ به امید آنکه چارچوبی انتقادی برای فهم سنجیده‌تر این نگرش فراهم آید.

خواندن کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

دانشجویان و کاربران روان‌شناسی، مشاوره، روان‌پزشکی و مددکاری و همهٔ کسانی که به‌گونه‌ای حرفه‌ای در کار آموختن یا به ‌کار‌بستن دانش روان‌درمانی هستند و نیز آنان که به شیوه‌ها و رویکرد‌های وجودگرایانه و تجربه‌ایِ خودشناسی و خودیابی علاقه‌مندند، می‌توانند این کتاب را بخوانند.

بخشی از کتاب بنیادهای روان درمانی گشتالت

«ابداعات جدید و رویکردهای نو که در چشم خواصِ ملول از تکرار، خوش می‌نماید، هم اشتیاق و هم تردید، هر دو را برمی‌انگیزند. اهل تردید چه‌بسا که از درک بینش‌های ارزشمند و بهره‌گیری از مهارت‌های سودمند، محروم مانند؛ مشتاقان چه‌بسا با تعمیم دایره کاربرد این ابداعات به حیطه‌هایی نامعین و برانگیختن توقعاتی که نهایتاً بی‌پاسخ خواهد ماند، دچار افراط شوند. روی سخن این مقاله با گروه دوم است.

گشتالت‌درمانی فنون قدرتمندی برای مداخله در رفتارهای روان‌رنجورانه و خودشکنانه و نیز به جریان انداختن و هدایت توانش‌های انسانی به سمت خودْپشتیبانی و رشد خلاق در اختیار ما گذاشته است. کارهای پرز، سیمکین و دیگران چنانکه در مقالات آمده و در فیلم‌ها و نوارها و اجتماعات نمایانده شده است، گواهان این مدعا هستند. بااین‌همه، در نوشتارگان گشتالت‌درمانی به‌ندرت به نگاشته‌هایی برمی‌خوریم که در آنها حرفی از محدودیت‌ها و کاربردناپذیری‌ها آمده باشد؛ حال‌آنکه تشخیص و شناسایی این محدودیت‌ها لازمه هر اقدام کارآمد درمانگرانه است.

نخستین و نمایان‌ترین محدودیت گشتالت‌درمانی (و اصولاً هر نوع روان‌درمانی) ورزیدگی، آموزش، تجربه و توان قضاوت درمانگر است. چنانکه می‌دانیم گشتالت‌درمانی، دست‌یابی به هیجان‌های شدید و رهاسازی آنها را تسهیل می‌کند. درمانگری که از این رویکرد سود می‌برد باید بتواند به‌درستی و بدون بی‌مبالاتی یا ترس، بدون افراط یا تفریط قضاوت کند که آیا بیمارش به تجربه کردن سوگ، خشم، ترس یا خوشی ادامه بدهد یا بازایستد و متوقف شود.»

کاربر 1145858
۱۴۰۳/۰۶/۳۰

کسی که خود همچنان بیمار است بهتر است کتاب ترجمه نکند و درمان شود تا جامعه ای را بیمار کند

بلوغ از حمایت محیط به خودْپشتیبانی رسیدن است.
Golnaz Javaheri
هنگامی‌که به رفتار نظر می‌کنیم، اساساً دو گونه از آن را می‌بینیم: رفتار بیرونی و رفتار درونی. رفتار بیرونی، رفتار آشکار و قابل‌مشاهده‌ای است که ممکن است مشاهده‌گران و خود ما از آن آگاه باشیم و رفتار درونی شامل آن چیزهایی می‌شود که یحتمل ما از آن آگاهیم، اما ناظر بیرونی از آن آگاه نیست. این رفتار درونی را معمولاً اندیشیدن، تأمل، مرور ذهنی و یا محاسبه می‌نامند.
Golnaz Javaheri
آن نوع مراقبه‌ای که من پیشنهاد می‌کنم عبارت است از آموختنِ گوش سپردن به تفکر. می‌توانید تفکر خودتان را بشنوید؛ آن‌قدر به تفکر خودتان گوش بدهید تا بتوانید بفهمید آیا «خودتان دارید صحبت می‌کنید یا کس دیگری».
Golnaz Javaheri
ماهیت اصلی آدمیزاده و نیز نیازها، توانش‌ها و گرایش‌های او تا حدودی در میان گونه‌ها و تااندازه‌ای در هر فرد، اختصاصی و یگانه است. رشد کامل و بهنجار، شکوفا کردن همین ماهیت اصلی و بنیادی است. به‌عبارت‌دیگر رشد از درون آغاز می‌شود. انکار، تحریف یا تحت‌فشار قرار دادن ماهیت بنیادی انسان نهایتی جز آسیب روان ندارد (مزلو، ۱۹۴۵).
Golnaz Javaheri
آدمی کل یکپارچه‌ای است که از مجموعه‌ای از عادات و رفتارها تشکیل شده است. آنکه می‌خواهد موجودیت انسان را در تمامیت خود بشناسد، باید او را حاصل تعاملی پایان‌ناپذیر میان خویشتن اخلاقی و اعمال و عادات ویژه‌ای بداند که به‌گونه‌ای یکپارچه در ترکیبات گوناگون زندگی روزمره هویدا می‌شوند (تراکس، ۱۹۶۷، ص ۱۵۰).
Golnaz Javaheri
منشأ جدایی پرز از روانکاوی را می‌توان در این گفته مشهور او جست که پرداختن به رفتارهایی که «اینجایی و اکنونی» نیستند، عبث است.
Golnaz Javaheri
مادامی‌که من این حقیقت را انکار کنم و مسئولیت زندگی خود را به دوش کسی یا چیزی دیگر بگذارم، بودنم، بودنی «انگاری» و زیستنم، زیستنی کم‌بها و بسیار کم‌بها خواهد بود.
Golnaz Javaheri
رابطه گشتالت‌درمانگرانه را توافق دو شخص شکل می‌دهد در فضایی که در آن، درمانگر به شخصیت بیمار احترام می‌گذارد و بیمار نیز از حداقلی از اعتماد نسبت به درمانگرش بی‌بهره نیست. بر مبنای این شرایط، برقراری ارتباط صادقانه امکان‌پذیر است.
Golnaz Javaheri
«اینجا و اکنون» در گشتالت‌درمانی پدیده‌ای بسیار موردتوجه است چنانکه پرز (۱۹۷۳ و b۱۹۶۹) روان‌رنجور را کسی می‌داند که از «اینجا و اکنون» آگاهی ندارد و قادر به فهم این امر بدیهی نیست.
Golnaz Javaheri
به‌عبارت‌دیگر هنگامی می‌توانیم از یادگیری یک رفتار جدید مطمئن شویم که اولاً یادگیرنده قادر باشد آن رفتار را در زمانی دیگر نیز تکرار کند و ثانیاً بتواند آن رفتار را در موقعیت‌هایی به کار برد که با موقعیت اولیه یادگیری یکسان نیستند.
Golnaz Javaheri
روان شناسی وجودی
رولو می
روان درمانی پویشی به زبان ساده
پاتریشیا هیوز
رفتار‌ درمانی دیالکتیکی برای اختلال شخصیت مرزی
دیوید‌‌اچ بارلو
فنون پیشرفته مشاوره و روان درمانی
کریستیان کنت
طرحواره های شناختی و باورهای مرکزی در مشکلات روانشناختی
لارنس ریزو
فراسوی اصل لذت
زیگموند فروید
فنون روان پویشی
کارن مارودا
راهنمای بالینی ارزیابی عملکردهای ایگو (EFA)
محمدامین شریفی
طرحواره درمانی گروهی برای اختلال شخصیت مرزی
جوان فارل
ارزیابی اختلالات شخصیت براساس راهنمای تشخیصی روان پویشی (PDM)
محمدامین شریفی
ارزیابی تعارض‌ها بر اساس تشخیص روان‌پویشی عملیاتی‌شده OPD-2
محمد امین شریفی
خودکشی
ماهیار آذر
در جستجوی کودک فراموش شده
آلیس میلر
اختلال شخصیت خودشیفته
لیدا پورغفاری
کتاب کار ذهن آگاهی برای اختلال وسواس
جان هرشفیلد
گروه درمانی اختلال استرس پس از سانحه
ایمان‌الله بیگدلی
رویارویی در سوپرویژن
دنیل جیکوبز
ایده‌ی روانکاوی
شهریار وقفی‌پور
گوش دادن روانکاوانه
سلمان اختر
هندبوک روان درمانی پویشی برای اختلالات سطحی شخصیت
او. کالیگور

حجم

۵۱۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۶۹ صفحه

حجم

۵۱۸٫۷ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۱۶۹ صفحه

قیمت:
۳۵,۰۰۰
تومان