
کتاب راهنمای عملی مصاحبه تشخیصی با استفاده از ملاک های DSM-5
معرفی کتاب راهنمای عملی مصاحبه تشخیصی با استفاده از ملاک های DSM-5
کتاب راهنمای عملی مصاحبه تشخیصی با استفاده از ملاک های DSM-5 با عنوان اصلی The pocket guide to the DSM-5 diagnostic exam نوشتهٔ آبراهام ناسبوم و ترجمهٔ فرزین رضاعی و علی اکبر فروغی است. انتشارات ارجمند این کتاب را منتشر کرده است. اثر حاضر که در دستهٔ علم روانپزشکی قرار گرفته، راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی است. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب راهنمای عملی مصاحبه تشخیصی با استفاده از ملاک های DSM-5 اثر آبراهام ناسبوم
کتاب «راهنمای عملی مصاحبهٔ تشخیصی با استفاده از ملاکهای DSM-5» که نخستینبار در سال ۲۰۲۲ میلادی و در ایران در سال ۱۴۰۱ (چاپ پنجم) منتشر شده، بهعنوان یک ابزار کاربردی برای مصاحبهگران با سطوح مختلفِ تجربه طراحی شده تا در انجام مصاحبههای تشخیصی مبتنی بر DSM-5 یاریرسان بالینگران باشد. این راهنما با معرفی مصاحبهٔ تشخیصی و اهداف آن آغاز شده و ساختاری کارآمد برای یادگیری نحوهٔ انجام مصاحبه ارائه میدهد. نویسنده ضمن مرور پرسشهای غربالگری، رویکردهای DSM-5 در تشخیص و طبقهبندی را به چالش کشیده و بر روند مصاحبه تأثیر میگذارد. در این راستا بازنگریهای مهم از DSM-IV به DSM-5 مورد بررسی قرار گرفته است. فصل محوری کتاب، یعنی آزمون تشخیصی DSM-5 خواننده را بهصورت گامبهگام با یک آزمون تشخیصی کامل شامل پرسشهای پیگیری برای تمامی طبقات تشخیصی DSM-5 آشنا میکند. نویسندهٔ این اثر، «آبراهام ناسبوم» پزشک و مدیر بخش بستری روانپزشکی بزرگسالان دِنوِر هلت و استادیار روانپزشکی دانشگاه کلرادو در دنوِر بوده است.
چرا باید کتاب راهنمای عملی مصاحبه تشخیصی با استفاده از ملاک های DSM-5 را بخوانیم؟
این اثر بهعنوان منبعی فشرده و کاربردی برای تشخیص اختلالات روانی و برقراری رابطهٔ درمانی عمل میکند؛ اگرچه جایگزین خود DSM-5 یا درسنامههای مصاحبهٔ روانپزشکی نیست.
کتاب راهنمای عملی مصاحبه تشخیصی با استفاده از ملاک های DSM-5 را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب هم برای فراگیران مبتدی و هم برای بالینگران باتجربه در انطباق مصاحبههای خود با بازنگریهای DSM-5 مفید است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر با ترجمهٔ «هامایاک آوادیس یانس» و «فهیمه سادات تولائیان» توسط نشر رشد در سال ۱۳۹۷ منتشر شده است.
بخشی از کتاب راهنمای عملی مصاحبه تشخیصی با استفاده از ملاک های DSM-5
«در فصل سوم با عنوان «مصاحبهٔ تشخیصی در ۳۰ دقیقه »، رئوس مصاحبهٔ تشخیصی را ارائه کردم که سؤالهای غربالگ ری را برای هر یک از طبقههای اختلالهای روانی در DSM-۵ شامل میشد. اگر بیماری به یکی از این سؤالها پاسخ مثبت دهد، شما چکار میکنید؟ در این فصل نشان دادم که چگونه سؤالهای غربالگر ی مسیرهایی به سوی مصاحبهٔ تشخیصی روانپزشکی هستند. یک مصاحبهگر خوب به شکل ماهرانهای این مسیرها را با بیمارش طی میکند و در صورت امکان در این مسیر به تشخیص دقیق و اختصاصی میرسد.
این فصل ترتیب اختلالهای DSM-۵ را دنبال میکند و با اختلالهای عصبی- رشدی شروع میشود. برای هر طبقه از DSM-۵ تشخیصهایی ارائه شده است، خواه این تشخیص اختلال دوقطبی باشد یا اختلال دفعی، هر بخش با یک یا چند سؤال غربالگری از مدل مصاحبهٔ ارائه شده در فصل ۳ شروع میشود. پس از سؤالهای غربالگر ی، سؤالهای پیگیری وجود دارد. اگر سؤالهای پیگیری سنجشی از میزان تخریب یا مقیاس زمان را شامل شوند این سنجشها بخش لازمی از ملاکهای تشخیصی متعاقب هستند. با قرار دادن سؤالهای پیگیری قبل از سؤالهای علایم اضافی مندرج در ملاکهای تشخیصی، تلاش کردهام در عین تشخیص کاملی از یک اختلال روانی در مورد فردی که عملکردش به وسیلهٔ تجربهاش مختل شده است، مصاحبهٔ دقیق و کارآمدی را انجام دهم.
به دنبال سؤالهای غربالگر ی و پیگیری، ملاکهای تشخیصی آمده است. زمانی که ملاکهای تشخیصی به وسیلهٔ مصاحبهگر استخراج میشوند، یادآورهای علایم مربوطه را با حروف ایتالیک ارائه کردهام. من این سؤالها را طوری طراحی کردهام که پاسخ مثبت ملاکهای این علایم را برآورده کنند. زمانی که ملاکهای تشخیصی به جای استخراج، مشاهده میشوند، مانند آنچه در موارد بالینی تکلم آشفته یا کندی روانی حرکتی و یا بیشفعالی دستگاه خودمختار دیده میشود، این یادآورها به صورت دستورالعملی برای مصاحبهگر فهرست شدهاند. زیر حداقل علایمی که برای رسیدن به یک تشخیص خاص لازم است خط کشیده شده است.»
حجم
۸۹۵٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه
حجم
۸۹۵٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۶۴ صفحه