دانلود و خرید کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت موسی صدر ترجمه موسی اسوار

انتشارات:امام موسی صدر
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت

معرفی کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت

کتاب الکترونیکی «جنبش امل؛ آغاز مقاومت» (برگزیده‌ای از مسیر امام سید موسی صدر: یومیات و وثاثق) نوشتهٔ «امام موسی صدر» و با ترجمهٔ «موسی اسوان» و «احمد ناظع» توسط موسسهٔ فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر منتشر شده است. این کتاب شامل دو نوشتار مهم از امام موسی صدر دربارهٔ منشور و اساسنامهٔ جنبش محرومان لبنان (جنبش امل) است و به بررسی مبانی فکری، اهداف و ساختار تشکیلاتی این جنبش می‌پردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت

این کتاب مجموعه‌ای از دو متن کلیدی است که از میان اسناد و یادداشت‌های امام موسی صدر دربارهٔ جنبش محرومان لبنان (جنبش امل) انتخاب شده‌اند. متن اول، منشور جنبش امل، به تبیین فلسفهٔ وجودی، اهداف و اصول بنیادین این جنبش می‌پردازد و زمینه‌های اجتماعی، دینی و تاریخی شکل‌گیری آن را شرح می‌دهد. متن دوم، اساسنامه و آیین‌نامهٔ داخلی جنبش محرومان، ساختار تشکیلاتی، حقوق و وظایف اعضا و شیوهٔ ادارهٔ جنبش را به‌تفصیل بیان می‌کند. این کتاب در قالب مجموعهٔ «پرتوها» منتشر شده و تلاش دارد با ارائهٔ اسناد اصلی، تصویری روشن از اندیشه‌ها و دغدغه‌های امام موسی صدر در زمینهٔ عدالت اجتماعی، مبارزه با تبعیض و سازماندهی محرومان لبنان ارائه دهد. دورهٔ انتشار این اسناد به دههٔ ۱۹۷۰ میلادی بازمی‌گردد؛ زمانی که لبنان با بحران‌های سیاسی، اجتماعی و جنگ داخلی روبه‌رو بود و امام موسی صدر نقش مهمی در سازماندهی و هدایت جنبش‌های مردمی ایفا می‌کرد.

خلاصه کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت

این کتاب با ارائهٔ منشور و اساسنامهٔ جنبش امل، به بررسی ریشه‌ها و اهداف این جنبش می‌پردازد. در منشور، امام موسی صدر جنبش محرومان را تبلور آرمان انسان برای زندگی بهتر و مقابله با ستم و تبعیض معرفی می‌کند. او ایمان به خداوند و انسان را دو پایهٔ اصلی حرکت می‌داند و بر آزادی، کرامت انسانی و عدالت اجتماعی تأکید می‌کند. جنبش امل با الهام از میراث فرهنگی و دینی لبنان، به مبارزه با استعمار، استبداد، نظام فرقه‌ای و ستم اقتصادی می‌پردازد و خود را جنبشی ملی و مردمی می‌داند که هدفش رفع محرومیت و تحقق عدالت برای همهٔ شهروندان است. در ادامه، اساسنامه و آیین‌نامهٔ داخلی جنبش، ساختار تشکیلاتی، شرایط عضویت، حقوق و وظایف اعضا و شیوهٔ انتخاب مسئولان را به‌تفصیل شرح می‌دهد. این بخش‌ها نشان می‌دهد که جنبش امل بر اصولی چون تعهد، انضباط، ارادهٔ جمعی و مردمی‌بودن استوار است و تلاش دارد با سازماندهی دقیق، آموزش و مشارکت اعضا، به اهداف انسانی و اجتماعی خود دست یابد. همچنین، آیین‌نامه به نقش شوراها، کمیته‌ها و مسئولیت‌های مختلف در سطوح محلی، منطقه‌ای و مرکزی اشاره می‌کند و سازوکارهای تصمیم‌گیری، نظارت و مجازات را مشخص می‌سازد.

چرا باید کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت را خواند؟

مطالعهٔ این کتاب فرصتی است برای آشنایی با اندیشه‌های اجتماعی و سیاسی امام موسی صدر و شناخت دقیق‌تر جنبش امل به‌عنوان یکی از مهم‌ترین حرکت‌های مردمی لبنان. این اثر با ارائهٔ اسناد اصلی، امکان بررسی مستقیم مبانی فکری، اهداف و ساختار تشکیلاتی جنبش محرومان را فراهم می‌کند و به درک بهتر زمینه‌های شکل‌گیری مقاومت و عدالت‌خواهی در منطقهٔ خاورمیانه کمک می‌رساند.

خواندن کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای پژوهشگران حوزهٔ مطالعات خاورمیانه، علاقه‌مندان به تاریخ معاصر لبنان، فعالان اجتماعی و کسانی که دغدغهٔ عدالت اجتماعی، سازماندهی مردمی و مبارزه با تبعیض دارند، مناسب است. همچنین برای دانشجویان رشته‌های علوم سیاسی، جامعه‌شناسی و مطالعات اسلامی مفید خواهد بود.

فهرست کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت

- سخن ناشر: توضیحی دربارهٔ مجموعهٔ «پرتوها» و هدف انتشار این کتاب.- منشور جنبش امل: تبیین فلسفهٔ وجودی، اهداف، اصول و مبانی جنبش محرومان لبنان؛ بررسی ریشه‌های تاریخی، اجتماعی و دینی جنبش؛ تأکید بر ایمان، آزادی، عدالت اجتماعی، مبارزه با استعمار و ستم اقتصادی و نقش فلسطین در اولویت‌های جنبش.- اساسنامه و آیین‌نامهٔ داخلی جنبش محرومان: شرح اهداف اصلی جنبش (ساختن انسان و جامعهٔ کامل)، ابزارها و راهبردهای نظری و عملی، اصول سازمانی (تعهد، انضباط، ارادهٔ جمعی، مردمی بودن)، شرایط عضویت، حقوق و وظایف اعضا، ساختار تشکیلاتی (مجموعه‌ها، کمیته‌ها، شوراها در سطوح مختلف)، شیوهٔ انتخاب مسئولان، سازوکارهای تصمیم‌گیری و مجازات‌ها.- سال‌شمار زندگی امام موسی صدر: مروری بر زندگی، تحصیلات، فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی و نقش او در شکل‌گیری و هدایت جنبش محرومان لبنان.

بخشی از کتاب جنبش أمل؛ آغاز مقاومت

«جنبش محرومان در لبنان پیشینه‌ای به قدمت انسان دارد. این جنبش تبلور آرزوی غایی انسان در حرکت به سوی زندگی بهتر است که او را بر آن می‌دارد که مقابله کند با هرآنچه زندگی او را تباه یا استعدادهای او را عقیم می‌کند و یا آیندهٔ او را در معرض خطر قرار می‌دهد. این جنبش گامی است در حرکت کلی انسان در تاریخ؛ حرکتی که با رهبری انبیا و اولیا و مصلحان آغاز شد و با کوشش مجاهدان به پیش رفت و با خون شهدای جاودان بارور شد. این پیوستگی رَف تاریخی و همگامی فراگیر در سراسر جهان و این تجربهٔ ملموس انسان، همه انسان‌ها، جنبش محرومان را در لبنان تقویت، راه آن را روشن و استمرار و توفیق آن را تضمین می‌کند. اگر بخواهیم شمای کلی جنبش محرومان را در لبنان، با توجه به جنبه‌های فرهنگ و تمدن لبنان، و با توجه به فعل و انفعالات این دور زمانی پرماجرا و نیز فعل و انفعالات این منطقه که دیگربار به لحاظ تاریخی اهمیت گسترده‌ای پیدا کرده است- ترسیم کنیم، این ابعاد را ملاحظه می‌کنیم: ۱. خاستگاه این جنبش ایمان به خداوند است؛ ایمان به معنای حقیقی آن. نه به مفهوم انتزاعی آن. چنین ایمانی پایه و اساس تمامی فعالیت‌های حیاتی و پیوندهای انسانی ماست و هموست که پیوسته عزم و اطمینان ما را پیشتر و افق انتظارات ما را گسترده‌تر می‌کند و رفتار ما را مصون می‌دارد. همچنین، این جنبش براساس ایمان به انسان، به هستی او و به آزادی و کرامت او استوار است. درحقیقت، ایمان به انسان جنبهٔ زمینی ایمان به خداوند است؛ جنبه‌ای که نمی‌توان آن را از جنبهٔ آسمانی جدا کرد و سرچشمه‌های اصیل ادیان نیز پیوسته بر این تأکید دارند.»