دانلود و خرید کتاب عبادت یا عبودیت؟ موسی صدر ترجمه احمد ناظم
تصویر جلد کتاب عبادت یا عبودیت؟

کتاب عبادت یا عبودیت؟

معرفی کتاب عبادت یا عبودیت؟

عبادت یا عبودیت؟ از مجموعه در قلمرو اندیشه امام موسی صدر است که درس‌گفتارهای ایشان را درباره عبادت و عبودیت دربر دارد.

با توجه به اینکه این سخنرانی‌ها در آخرین سال‌های حضور امام موسی صدر در لبنان ایراد شده است، به نوعی عصارهٔ اندیشه و فکر امام موسی صدر در زمینه‌های مختلف و انعکاس و خلاصهٔ معرفت وجودی امام موسی صدر است.

 درباره کتاب عبادت یا عبودیت؟

ٰعبادت مواجهه و گفت‌وگوی بنده است با خداوند و بالطبع، رکنی از دین. جوهرِ عبادت قصد تقرب به پروردگار است تا با این قصد بنده به پروردگارش تقرب جوید و رنگ خدایی بگیرد و از این راه است که می‌تواند متخلق به اخلاق خداوندی شود. در هر دینی مناسکی عبادی برای پیوندِ مخلوق به خالق و سیرِ عابد به معبود پیشکشِ مخلوق و عابد شده است. اما گاه مناسک و عبادات دینی کارگر نمی‌افتد و آثار مناسک و عبادات بر بنده نمودار نیست. در این صورت، نقصی و عیبی هست که باید آن را یافت و درمان کرد؛ اگر دین ریشه در جهانِ سنت دارد، انسانِ امروز چگونه باید طعمِ زیستِ مؤمنانه را بچشد و راه به خدا بیابد؛ دعا، که از تجلی‌گاه‌های عبادت است، چه هنگام موجه است و چگونه باید باشد؛ آیا عبادت مکان و زمان خاص می‌طلبد؛ عبادات در معرض کدام آسیب‌هایند؛ فلسفه و معنای نماز و روزه کدام است. اگر بخواهیم با دیدهٔ امام موسی صدر به این مسائل نظری بیفکنیم، کتابی که در دستان شماست، برای نیل به این مقصود فراهم آمده است.

عبادت یا عبودیت کتاب یازدهم از مجموعهٔ در قلمرو اندیشهٔ امام موسی صدر است که حاوی گفتارها و نوشتارهای او دربارهٔ عبادت و دعا و برخی مناسک دینِ اسلام است. محتوای این کتاب، افزون بر پرداختن به مسائلِ پیش‌گفته، ما را به چارچوب و پارادایمِ دین‌شناسی امام صدر راه می‌برد. اگر مدعی هستیم که «اسلامی که سید موسی صدر می‌فهمد» اجتماعی است، برداشت‌های متنوع او از مفاهیم عبادی در این کتاب از دلایل این ادعاست. از این رو، برخی پیام‌های اعیادِ مذهبیِ ناظر به حوادث روز را در این مجموعه گنجاندیم که اساساً در نگاه امام صدر فاصله‌ای میان عبادیات و اجتماعیات نیست و این هردو در اندیشه و عمل او درهم می‌آمیزد.

جستارهای عبادت و عبودیت و «روزه، تمرین جهاد» و «شادمانی مؤمن» و «پس از عید» پیش از این در کتاب‌های ادیان در خدمت انسان و نای و نای چاپ شده‌اند. اما برای اینکه مجموعه حاضر حتی‌المقدور کم و کاستی نداشته باشد، در این مجموعه هم آورده شده‌اند.

امید که این کتاب هم راهی باشد برای آگاهی از اندیشه و عمل امام موسی صدر و فهم و دریافتِ او از دین. چه، برآنیم که شاید این فهم و دریافت راهی بگشاید به زیستِ مؤمنانه در جهان امروز.

 خواندن کتاب عبادت یا عبودیت را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم

 دوست‌داران اندیشه‌های امام موسی صدر مخاطبان این کتاب‌اند.

marzieh
۱۴۰۲/۰۶/۱۷

کتاب بسیار عالی که ارتباط عبادت با زندگی روزمره و ارتباطات اجتماعی رو توضیح داده من خیلی دوستش دارم حس خیلی خیلی خوبی هنگام خواندن این کتاب داشتم مسلمان بودن واقعا بزرگترین لذت دنیاست الهی امام موسی صدر هر کجا

- بیشتر
سماء
۱۴۰۲/۰۱/۰۳

موضوع سخنرانی‌هایی که در این کتاب اومده بیشتر درباره‌ی نماز، دعا، روزه، قرائت قرآن و عید فطر و حج و عید قربان هست. قرائت امام صدر از دین و دینداری همیشه برام جالب بوده؛ این که چطور آیین‌ها و مناسبت‌های مذهبی

- بیشتر
هر اندازه نسبت به امور دنیایی راغب‌تر و نیازمندتر و تسلیم‌تر باشید، ضعیف و ضعیف‌تر می‌شوید. هر اندازه برای راحتی و آسایش خود، احترام و ارزش قایل باشید، عاجز و ناتوانید. هر اندازه برای خوردن و آشامیدن خود به آب و آتش بزنید، عاجزید. هر اندازه در بند خودخواهی و هواوهوس خود باشید، ناتوانید. هر اندازه زندگی خود را دوست داشته باشید، درمانده‌اید.
NegaraMehr
انحراف دیگر این است که انسان نماز بخواند و روزه بگیرد، ولی نماز و روزهٔ او معنا و محتوا نداشته باشد. نماز و روزه و حج او هیچ‌یک در دل او و در قلب او و در رفتار او تأثیر نگذارند. امیر مؤمنان (ع) فرموده است: «چه‌بسا روزه‌داری که از روزه گرفتن بهره‌ای جز گرسنگی و تشنگی نمی‌برد.» بر همین اساس، می‌توان گفت که چه‌بسا نمازگزاری که از نماز خواندن بهره‌ای جز خستگی
کاربر ۶۶۰۰۲۲
عبادت یعنی تلاش برای رسیدن به کمال. عبادت آزادی است، زیرا حرکت به سوی کمال، قید و بند نیست، بلکه آزادی از قید و بند است و نزدیکی انسان به انسانیت، آزادی است. اما بندگی درست نقطهٔ مقابل آن است. پس عبودیت و عبادت دو مفهوم کاملاً متمایزند.
marzieh
دین از ما می‌خواهد که در فعالیت‌هایمان احساس کنیم که ما در خط خدا هستیم. چه زمانی ما در محضر خدا نیستیم؟ آیا ساعتی از شب یا روز هست که خدا به ما احاطه نداشته باشد؟ در مغازه و در مزرعه و در غربت و در وطن چطور؟ او با ماست هر کجا که باشیم. پس چرا ما همیشه با او نباشیم. چرا او را فراموش می‌کنیم. می‌توانیم در همهٔ کارهایمان او را قصد کنیم و او نیز از ما می‌پذیرد. هریک از ما می‌تواند کاری کند که زندگی‌اش از ابتدا تا هنگام مرگ یک سجده باشد. آیا این زیباترین نوع زندگی نیست؟ آیا این زندگی سودمندتر نیست؟ با این نگاه، انسان آرامش می‌یابد، رنج نمی‌برد، زیاد از دیگران توقع و انتظار ندارد، زیاد از دیگران کینه به دل نمی‌گیرد، دل او پاک و باصفا می‌شود و از کار و تلاش بسیار خسته نمی‌شود.
marzieh
پس ما می‌توانیم ماه رمضان را ماهی متفاوت از دیگر ماه‌ها برشماریم. تمایز این ماه به علم و حکمت و مطالعه و تحقیق است. روزه باعث می‌شود آدمی در این ماه، بهتر بحث و مطالعه و تحقیق کند. در حدیث آمده است که برترین عمل در شب قدر، شبی که مخصوص دعاست، مباحثهٔ علمی است.
کاربر ۶۶۰۰۲۲
«اِنَّ أَکرَمَکم عِندَالله أَتقاکم.» میزان تقرب به خداوند، به اندازهٔ اتصاف به صفات الهی و تخلق به اخلاق خداوندی است، زیرا خداوند مکانی ندارد تا من به او نزدیک شوم. و میان من و او پیوندی نیست تا خویشِ او باشم. نمی‌توان به خداوند نزدیک شد، مگر با اتصاف به اوصاف الهی. در حدیث آمده است: «تَخَلَّقوا بِأخلاقِ اللهِ.» (به اخلاق الهی متخلق شوید.) اما صفات خداوند کدام‌اند؟ علم؛ پس اتصاف به اوصاف خداوند یعنی کسب علم؛ و رحمت اگر آن را کسب کنیم؛ و قدرت اگر قدرت و عزت به دست آوریم؛ و آفرینندگی اگر بتوانیم چیزی بیافرینیم؛ و همین‌گونه است دیگر صفات الهی. خدمت به مردم نیز اتصاف به صفتی الهی است، زیرا خداوند رب و راعی و خالق و رازق و رحیم است، و اگر من به مردم خدمت کنم، یعنی به آنان روزی دهم و مهربانی کنم و فرهنگ بیاموزم، متخلق به اخلاق الهی شده‌ام.
marzieh
من می‌خواهم بگویم که اساساً عبادتِ خداوند به معنای عبودیت و تقید نیست، بلکه عبادت خداوند دقیقاً برابر است با آزادی. عبادت خداوند یعنی آزادی مطلق. و هر اندازه عبادت فزونی یابد و در راه عبادت بیشتر گام نهی، آزادتر خواهی شد.
کاربر ۶۶۰۰۲۲
پس نخستین نکته این است که عبادت، در اصطلاح اسلامی، هر عملی است که برای امتثال و اطاعت امر الهی و تقرب به خداوند، از انسان صادر می‌شود.
کاربر ۶۶۰۰۲۲
ای گروه مسلمانان، ای نمازگزاران، ای شب‌زنده‌داران عبادت‌پیشه، چطور نماز می‌خوانید، ولی احساس قوت و استواری نمی‌کنید؟ نماز حقیقی این‌گونه نیست. نماز تمرینی است برای جنگ و جهاد: «إِنَّ اللهَ یُحِبُّ الَّذِینَ یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِهِ صَفًّا کأَنَّهُم بُنیَانٌ مَّرْصُوصٌ.»
کاربر ۶۶۰۰۲۲
چه نیازی به این ظواهر و قالب‌هاست. کافی است دل‌هایمان پاک و نیت‌هایمان خیر باشد. اگر چنین شد، دیگر به نماز و روزه و مانند آن نیازی نیست. این انحراف از یک جهت است.
کاربر ۶۶۰۰۲۲

حجم

۱۸۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۵۴ صفحه

حجم

۱۸۸٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۲۵۴ صفحه

قیمت:
۷,۵۰۰
تومان