تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

کتاب جیمز
معرفی کتاب جیمز
معرفی کتاب جیمز
کتاب الکترونیکی «جیمز: نگاهی نو به ماجراهای هاکلبری فین اثر جاودان مارک تواین» نوشتهٔ پرسیوال اورت و ترجمهٔ هاجر شکری، توسط انتشارات در قلم منتشر شده است. این رمان بازخوانی و بازآفرینی داستان کلاسیک «هاکلبری فین» از زاویهٔ دید شخصیت جیم، بردهٔ سیاهپوست همراه هاک، است و به مسائل نژادی و هویت در آمریکا میپردازد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب جیمز
«جیمز» اثری است که در سال ۲۰۲۴ منتشر شده و به سراغ یکی از مهمترین آثار ادبیات آمریکا، یعنی «ماجراهای هاکلبری فین» مارک تواین، رفته است. این بار اما داستان از زاویهٔ دید جیم، بردهٔ سیاهپوست، روایت میشود؛ شخصیتی که در رمان اصلی اغلب در حاشیه قرار داشت. پرسیوال اورت با انتخاب این زاویهٔ دید، تلاش میکند تجربهٔ زیسته و ذهنیت جیم را در بستر جامعهٔ بردهداری و تبعیض نژادی قرن نوزدهم آمریکا بازآفرینی کند. روایت کتاب، همزمان با وفاداری به فضای داستان اصلی، به لایههای پنهانتر و کمتر دیدهشدهٔ تاریخ و هویت سیاهپوستان آمریکا میپردازد. این اثر در فضایی میان بازخوانی ادبی و نقد اجتماعی حرکت میکند و با زبان و نگاهی امروزی، به بازاندیشی یکی از شخصیتهای فراموششدهٔ ادبیات کلاسیک میپردازد.
خلاصه کتاب جیمز
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان «جیمز» با روایت جیم، بردهای سیاهپوست در مزرعهای در جنوب آمریکا، آغاز میشود. جیم زندگی روزمره و روابطش با خانواده، دیگر بردهها و سفیدپوستانی مانند خانم واتسون و بیوه داگلاس را شرح میدهد. او در کنار کارهای طاقتفرسا، به آموزش زبان و مهارتهای بقا به فرزندانش میپردازد و همواره دغدغهٔ امنیت و آیندهٔ خانوادهاش را دارد. با شنیدن خبر فروش قریبالوقوعش به مردی در نیواورلئان، جیم تصمیم به فرار میگیرد. او شبانه خانوادهاش را ترک میکند و به جزیرهای در رودخانهٔ میسیسیپی پناه میبرد. در این جزیره، به طور اتفاقی با هاکلبری فین روبهرو میشود که خود نیز از خانه گریخته است. جیم و هاک برای مدتی در جزیره مخفی میشوند و با چالشهایی مانند گرسنگی، ترس از دستگیری و طبیعت وحشی روبهرو هستند. جیم در خلال این ماجراها، خاطرات و دغدغههایش دربارهٔ بردگی، هویت، دین و آزادی را با هاک در میان میگذارد. روایت جیم، تصویری از رنج، امید و مقاومت بردگان سیاهپوست را در دل جامعهای نابرابر و خشن ترسیم میکند، بیآنکه پایان داستان را افشا کند.
چرا باید کتاب جیمز را خواند؟
این کتاب با بازآفرینی داستانی کلاسیک از زاویهٔ دیدی متفاوت، فرصتی فراهم میکند تا تجربهٔ زیستهٔ شخصیت جیم و واقعیتهای تلخ بردهداری و تبعیض نژادی در آمریکا را از نزدیک لمس شود. روایت پرسیوال اورت، لایههای پنهان و ناگفتهٔ تاریخ را آشکار میکند و به خواننده امکان میدهد با نگاهی تازه به مفاهیمی چون آزادی، هویت و انسانیت بیندیشد. این اثر برای کسانی که به بازخوانی انتقادی آثار کلاسیک و شناخت تاریخ اجتماعی علاقه دارند، تجربهای متفاوت رقم میزند.
خواندن کتاب جیمز را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
مطالعهٔ «جیمز» برای علاقهمندان به ادبیات داستانی، دوستداران بازخوانی آثار کلاسیک، پژوهشگران مطالعات نژاد و هویت، و کسانی که دغدغهٔ عدالت اجتماعی و تاریخ آمریکا را دارند، مناسب است. این کتاب همچنین برای دانشجویان رشتههای ادبیات، علوم انسانی و مطالعات فرهنگی قابل توجه خواهد بود.
فهرست کتاب جیمز
- بخش اول: روایت زندگی جیم در مزرعه، روابط او با خانواده و دیگر بردهها، و تعاملاتش با سفیدپوستانی مانند خانم واتسون و بیوه داگلاس. این بخش به آموزش، امیدها و ترسهای جیم و فرزندانش میپردازد.- بخش دوم: تصمیم جیم برای فرار پس از شنیدن خبر فروشش، وداع با خانواده و پناهگرفتن در جزیرهٔ جکسون. در این بخش، جیم با هاکلبری فین روبهرو میشود و ماجراهای مشترک آنها آغاز میشود.- فصلهای میانی: روایت فرار، زندگی مخفیانه در جزیره، تلاش برای بقا، مواجهه با خطرات طبیعی و انسانی، و گفتگوهای جیم و هاک دربارهٔ آزادی، دین، هویت و سرنوشت.- فصلهای پایانی: (بدون افشای پایان) ادامهٔ سفر جیم و هاک، چالشهای اخلاقی و اجتماعی پیش روی آنها و بازتاب تجربهٔ بردگی و مقاومت در برابر سرنوشت تحمیلی.
بخشی از کتاب جیمز
«حرام زادههای کوچک؛ آنجا میان علفهای بلند قایم شده بودند. ماه کامل نبود» اما حسابی میدرخشید. پشتشان بوده لذا میتوانستم آنها را به وضوح روز ببینم؛ اگرچه دراعماق شب غوطهور بودیم. کرمهای شبتاب در تاریکی شب؛ کورسوی نور ایجاد میکردند. پشت در مطبح خانم واتسون منتظر بودم. تختهی یکی از پلههای لقاش را با پایم تکان میدادم. میدانستم میگوید» فردا درستش کن! منتظر بودم تا یک تابه نان ذرت که طبق دستورپختِ سیدی پختهبود را به من بدهد. انتظارکشیدن بخش بزرگی از زندگی یک برده است. انتظار و انتظاربرای انتظار بیشتر؛ انتظار برای بهجاآوردن آنچه از تو میخواهند. انتظارکشیدن برای غذاء انتظارکشیدن برای به پایان رسیدن روز انتظار برای تحقق عدل و پاداش مسیح که وعده داده شده است.آن پسرهای سفید. هاک و تام. داشتند مرا نگاه میکردند. همیشه در حال بازی خیالی بودند که در آن. من شرور یا طعمهشان بودم؛ هرچه بود من موجبات سرگرمیشان را فراهم میکردم. آنها با کنهها و پشهها و سایر حشرات گزندهای که احتمالاً در حال گزیدنشان بودند» به این طرف و آن طرف میپریدند: اما هرگز به من نزدیک نمیشدند. باورم این است که اگر هر آنچه سفیدها میگویند را اجابت کنی, چیزهای خوبی عایدت میشود, لذا پریدم حیاط و در میانهی شب با صدای بلند فریادم زدم:«تو این تاریکی, کی جرنئت کرده بره آونجا؟)هرهر خندهشان هوا بود. ناشیانه صدای خشخش برگها را درمیآوردند. تام و هاک نمیتوانستند حتی یک کور و کر را وسط اجرای گروه موسیقی غافلگیر کنند؛ چه رسد به من من هم ترجیح دادم به جای این که سربه سر آنها بگذارم وقتم را با شمردن کرمهای شب تاب سپری کنم.»
❤️❤️❤️❤️❤️ تعریف این کتاب خیلی شنیده بودم ممنون از طاقچه که منتشرش کرد از همه نظر عالی بود این کتاب جایزه پولیتزر رو هم گرفته با خوندن این کتاب قرق میشی
داستانی زیبا از منظر شخصیتی متفاوت و بس جالب نثری روان ترجمه قوی ممنون از مترجم کاربلد و خوب کتاب و طاقچه عزیز
یک روایت متفاوت و بسیار زیبا 👌 قلم توانای نویسنده و ترجمه روان و عالی کتاب آدم رو به سفری ناب میبره.