کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی
معرفی کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی
کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی (The art of witty banter) نوشته پاتریک کینگ و ترجمه محمد براتی طرقی با ویراستاری اسماعیل قاسم پور سرچشمه توسط نشر ارمغان گیلار و در سال ۱۴۰۳ منتشر شده است. این کتاب که در دستهی مهارتهای ارتباطی و گفتوگو قرار گرفته، به بررسی تکنیکها و روشهای شوخطبعی، حاضرجوابی و جذابیت در مکالمات روزمره پرداخته است. کتاب حاضر راهکارهایی برای بهبود روابط اجتماعی و افزایش تأثیرگذاری کلامی ارائه داده است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی اثر پاتریک کینگ
کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی (چطور در گفتوگو با دیگران کم نیاوریم؟) به مهارتهایی پرداخته که در مکالمات روزمره و موقعیتهای اجتماعی به کار میآیند؛ مهارتهایی مانند شوخطبعی، حاضرجوابی، ایجاد صمیمیت و جذابیت در گفتوگو. پاتریک کینگ با الهام از تجربههای شخصی و مشاهدهی مجریانی مانند دیوید لترمن، به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه برخی افراد میتوانند با شوخی و بذلهگویی، حتی موضوعات کسلکننده را به بحثهایی جذاب تبدیل کنند. کتاب حاضر در قالب فصلهای کوتاه و کاربردیْ تکنیکهایی را معرفی کرده است که به افراد کمک میکند در موقعیتهای مختلف اجتماعی، مکالمه را پیش ببرند، از بنبستهای گفتوگو عبور و ارتباطی مؤثرتر برقرار کنند.
این کتاب با زبانی صریح و مثالهایی ملموس به دغدغههایی مانند ترس از قضاوت، دشواری شروع مکالمه یا ادامهدادن یک گفتوگو میپردازد و راهکارهایی برای غلبه بر این موانع ارائه میدهد. این اثر برای کسانی نوشته شده است که میخواهند در جمعها حضور فعالتری داشته باشند و تأثیر بیشتری بر اطرافیان خود بگذارند. عنوان کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی در زبان مبدأ The art of witty banter : techniques to be clever, be quick, be interesting--create captivating conversation است.
خلاصه کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی
نویسنده به اهمیت پرهیز از کلیگویی و مطلقگویی در مکالمات اشاره میکند و توضیح میدهد که چگونه سؤالات جزئی و مشخص، گفتوگو را روانتر و جذابتر میکند؛ سپس به نقش واکنشهای مناسب در مکالمه میپردازد و نشان میدهد که حتی کوچکترین واکنشها میتوانند به طرف مقابل حس شنیدهشدن و درکشدن بدهند. تمرین تداعی آزاد، شکستن دیوار چهارم (یعنی خارجشدن از نقش صرفاً شنونده یا گوینده و ارزیابی روند گفتوگو) و استفاده از تکنیکِ ما در برابر جهان، برای ایجاد حس تعلق و صمیمیت، از دیگر موضوعات کتاب است. نویسنده بر اهمیت آمادهسازی ذهنی برای مکالمات (رزومهی مکالمه) تاکید و پیشنهاد میکند افراد مجموعهای از خاطرات، تجربیات و موضوعات جالب را برای استفاده در گفتوگوها آماده داشته باشند. تعیین محدودیت زمانی برای گفتوگو، پرهیز از پافشاری بر موضوعات موردعلاقهی شخصی، استفاده از داستانهای جایگزین برای زنده نگهداشتن مکالمه و بهکارگیری تکنیکِ آزمایش فکر برای بازکردن قفل ذهنی مخاطب، از دیگر راهکارهای مطرحشدهاند. کتاب همچنین به اهمیت ستایش هوشمندانه، استفاده از توضیحات دوگانه، شوخی و سربهسرگذاشتن سالم و حاضرجوابیهای بانمک میپردازد و در نهایت بر عبور از معانی ظاهری کلمات و خلق فضای گفتوگویی خلاقانه تأکید میکند.

چرا باید کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی را خواند؟
کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی با تمرکز بر مهارتهای ارتباطیْ به خواننده کمک میکند تا در موقعیتهای اجتماعی مختلف، اعتمادبهنفس بیشتری داشته باشد و بتواند مکالمات را بهشکلی جذاب و مؤثر پیش ببرد. تکنیکهای ارائهشده در کتاب نهتنها برای کسانی که بهدنبال شوخطبعی و حاضرجوابی هستند، بلکه برای هر فردی که میخواهد ارتباطات روزمرهی خود را بهبود ببخشد، کاربردی است. مثالهای عملی و راهکارهای متنوع، امکان تمرین و بهکارگیری فوری را فراهم میکند و باعث میشود خواننده بتواند بهسرعت تغییرات مثبتی در تعاملات خود پدید آورد.
خواندن کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای افرادی مناسب است که میخواهند مهارتهای گفتوگو، شوخطبعی و حاضرجوابی را در خودشان تقویت کنند؛ کسانی که در جمعها احساس کمرویی دارند یا بهدنبال افزایش جذابیت و تأثیرگذاری کلامی هستند. همچنین کتاب حاضر برای دانشجویان، کارمندان، مدیران و هر فردی که در محیطهای اجتماعی یا کاری نیاز به برقراری ارتباط مؤثر دارد، مفید است.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره این کتاب چیست؟
- amazon.com: این کتاب با تمرکز بر هنر مکالمه نشان میدهد که بذلهگویی هوشمندانه مهارتی اکتسابی است که میتوان آن را بهصورت علمی و مرحلهبهمرحله آموخت. نکتهی جالب کتاب این است که نویسنده، شوخطبعی و جذابیت کلامی را از حالت استعداد ذاتی خارج کرده و با ارائهی مثالها، عبارات آماده و ۱۸ نکتهی مشخص، آن را به مجموعهای از تکنیکهای عملی تبدیل میکند که با کمک آنها میتوان از سکوتهای غریب فرار کرد، سریع از گفتوگوی سطحی عبور کرد، ارتباطی صمیمی شبیه ارتباط با دوستان قدیم ساخت و حتی موقعیتهایی مثل مصاحبه را به گفتوگویی راحت و دوستانه تبدیل کرد.
- sobrief.com: نقدهای مثبتِ کتاب حاضر به نکاتی دربارهی آمادهشدن برای گفتوگو و ایجاد ارتباط مؤثر اشاره کردهاند. واکنشها به این کتاب دوگانه بوده است.
درباره پاتریک کینگ
پاتریک کینگ (Patrick King)، متخصص تعاملات اجتماعی و مربی مکالمه، در کالیفرنیا مستقر بوده و بهعنوان نویسندهای پرفروش در سطح بینالمللی و مربی مهارتهای اجتماعی شناخته شده است. نوشتههای او بر پایهی پژوهشهای علمی، تجربهی دانشگاهی، کوچینگ (Coaching) و تجربیات واقعی زندگی شکل گرفته و او یکی از برجستهترین مراجع جهان در حوزهی مهارتهای اجتماعی، روانشناسی اجتماعی و رفتار انسان به شمار آمده است. پاتریک کینگ در رسانهها و رویدادهای متعددی ازجمله TedX حضور داشته است. کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی (The art of witty banter) یکی از کتابهای اوست.
این کتاب یا نویسنده چه جوایز و افتخاراتی کسب کرده است؟
پاتریک کینگ جزو پنج نویسندهی برتر در حوزهی کسبوکار و پول، جزو ده نویسندهی برتر در دستهی سلامت، تناسب اندام و قرارهای عاشقانه و جزو صد نویسندهی برتر در سایر دستهها مانند خودیاری بوده است.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سالهای مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپهایی از این کتاب را نشان میدهد:
- هنر حاضرجوابی و طنازی ترجمهی محمدحسین رحیمیان، نشر آراستگان، ۱۴۰۴.
- هنر حاضرجوابی و طنازی: چگونه در گفتوگو با دیگران کم نیاوریم ترجمهی محسن رحمانی، انتشارات شیرمحمدی، ۱۴۰۴.
- هنر حاضرجوابی و طنازی ترجمهی مهسا خراطیان، نشر خودمونی، ۱۴۰۳.
- هنر حاضرجوابی و طنازی: چگونه در گفتگو با دیگران، جذابتر و باهوشتر باشیم و کم نیاریم ترجمهی محمود جولایی، انتشارات کاپیتان، ۱۴۰۳.
- هنر حاضرجوابی و طنازی ترجمهی رقیه فرامرزی، نشر پارس اندیش، ۱۴۰۲.
بخشی از کتاب هنر حاضرجوابی و طنازی
«صحبت کردن بهصورت مطلق و کلی، بهخصوص با مطرح نمودن یک پرسش، گفتگو را برای افراد دیگر بسیار دشوار میکند. پاسخ به یک سؤال مطلق بسیار سخت است و باعث میشود طرف مقابل در برابر قضاوت آسیبپذیر باشد. میتوانید با مطرح نمودن گزینههای مختلف یا پرسیدن یک سؤال خاص و جزئی بر اساس یک پیشفرض، سوالات مطلق را به پرسشهای آسان و جزئی تبدیل نمایید. یکی از رایجترین اشتباهاتی که باعث کوتاه شدن گفتگوی مردم با یکدیگر میشود، صرفنظر از اینکه موضوع گفتگو چقدر جذاب و جالب باشد، این است که سؤالاتی کلی و مطلق مطرح میشود؛ زیرا بهسختی میتوان به اینگونه سوالات پاسخ داد. من این مسئله را در یک دورهمی خانوادگی تجربه کردم؛ وقتی پسرعمویم یک سؤال را بهصورت مطلق پرسید. البته اشکالی نداشت چون آن موقع هشت سالش بود، اما هرگز فراموش نمیکنم چه حسی داشتم وقتی از من پرسید از بین بستنیهای تمام دنیا چه طعمی را دوست داری؟ کمی فکر کردم و گفتم طعم فلفل. او جیغ کشید و گفت چه طعم افتضاحی را دوست داری و میخواست بداند چطور میتوانم طعم بستنی ناپلی را فراموش کنم؟ این یک گفتگوی پرپیچوخم بود نه نرم و روان. پر از مکثهای طولانی و قضاوت کردن درباره سلیقهها و نظرات من.»

عالیه،فقط نسخه صوتی هم موجود میکنید؟
کتاب در غالب فصلهای مختلف روشهای برقرار کردن ارتباط و گرم کردن صحبت رو توضیح میده. نثر فوقالعاده روانی داره و اکثر مثالها و نکاتش قابل اجراست. فقط یک مقدار ترجمه مشکل داشت ولی در کل کتابی بود که ارزش
واقعا کتاب خوبی هست و ارتباط با دیگران رو بهتر به آدم ها یاد میده ؛ پیشنهاد میکنم بخونیدش.
ترجمه کتاب تا حد زیادی تحت الفظی بوده و به نظرم نتونسته اون معنای طعنه و شوخی زبان اصلی رو به فارسی بیان کنه و به همین دلیل شوخی های کتاب خیلی بی مزه به نظر میرسه با نخوندنش چیز زیادی
دوست نداشتم حس میکنم اونطوری که باید تاثیر گذار نیست فقط یک سری توضیح هایی داده راجع به نوع سوال پرسیدن که شفاف بپرسید و ...
ترجمه افتضاح
ترجمه و ویراستاری این کتاب رضایتبخش نبود.
چیز جدیدی تو فکرت نمیاد فقط اگر تو موقعیت هایی که کتاب توضیح داده قرار میگرفتی و بیشتر فکر میکردی شاید حتی میتونستی خودت بهتر رو بنویسی
کوتاه و مختصر و مفید...... بخونید ارزش خوندن رو داره
کتاب مفیدی و کاربردی هستش