کتاب آخرین میراث
معرفی کتاب آخرین میراث
کتاب آخرین میراث با عنوان انگلیسی The last legacy، نوشته آدریان یانگ با ترجمه فاطمه کوهی، داستانی پرکشش از بازگشت دختری جوان به ریشههای خانوادگی و سرنوشت پیچیدهاش در شهری بندری را روایت میکند. این اثر که در سال ۱۴۰۴ توسط انتشارات ارمغان گیلار منتشر شده، در ژانر رمان نوجوان و جوان قرار میگیرد و با فضاسازی منحصربهفرد، شخصیتپردازی عمیق و روایت چندلایه، مخاطب را به دنیای پررمزوراز روابط خانوادگی و کشمکشهای درونی افراد میبرد. داستان حول محور برین روث، دختری که پس از سالها دوری به دعوت داییاش به شهر باستیان بازمیگردد، شکل میگیرد و با ورود او به خانهی اجدادی، زخمهای قدیمی، رازهای خانوادگی و چالشهای جدیدی پیش رویش قرار میگیرد. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب آخرین میراث اثر آدریان یانگ
کتاب آخرین میراث رمانی است که آدریان یانگ با تمرکز بر هویت، خانواده و جستوجوی جایگاه فردی در دل سنتها و انتظارات اجتماعی، آن را خلق کرده است. داستان در فضایی بندری و پر از مه و باران آغاز میشود و با ورود برین روث به شهر باستیان، لایههای مختلفی از روابط خانوادگی، قدرت، وفاداری و گذشتهی پنهان را آشکار میکند. ساختار کتاب بر پایهی روایت اولشخص و با زاویهی دید برین پیش میرود و خواننده را بهتدریج با اعضای خانوادهی روث، قوانین نانوشتهی آنها و دنیای پرتنش تجارت و اصناف آشنا میکند.
آدریان یانگ با جزئیات دقیق، فضای خانهی تاریک و پررمزوراز روثها، مناسبات میان اعضا و تضادهای درونی شخصیتها را به تصویر کشیده است. در کنار روایت اصلی، گذشتهی شخصیتها، بهویژه مادر و خالهی برین، و تأثیر آن بر سرنوشت کنونی خانواده، بهتدریج روشن میشود. رمان آخرین میراث علاوهبر پرداختن به موضوعات خانوادگی، به دغدغههایی چون استقلال، پذیرش خود و عبور از سایهی گذشته نیز میپردازد و با فضاسازی خاص و شخصیتهایی چندوجهی، تجربهای متفاوت از خواندن یک داستان خانوادگی و معمایی را رقم میزند.
خلاصه کتاب آخرین میراث
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان آخرین میراث با ورود برین روث، دختری هجدهساله، به شهر بندری باستیان آغاز میشود؛ شهری که سالها پیش بههمراه خالهاش، ساریا، ترکش کرده بود. او اکنون به دعوت داییاش، هنریک، باید به خانهی اجدادی بازگردد و جایگاه خود را در خانوادهی روث بازیابد. برین که سالها زیر سایهی قوانین سختگیرانه و انتظارات خالهاش بزرگ شده، با ورود به خانهی تاریک و پررمزوراز روثها، با خانوادهای روبهرو میشود که هرکدام از اعضایش گذشته و انگیزههای خاص خود را دارند: داییهایش هنریک، کازیمیر و نوئل، پسرعموها و پسرخالهها و عزرا، نقرهساز مرموز خانواده.
برین بهتدریج درمییابد که بازگشتش نه یک دعوت ساده، بلکه بخشی از توافقی قدیمی میان ساریا و هنریک بوده است. او باید جایگاه خود را در میان خانوادهای پیدا کند که روابطشان بر قدرت، وفاداری و تجارت غیررسمی استوار است. او در این مسیر، با چالشهایی چون پذیرش در جمع، اثبات شایستگی، روبهروشدن با گذشتهی مادرش و رازهای پنهان خاندان روث مواجه میشود. برین با شرکت در شامهای خانوادگی، ورود به معاملات تجاری و تعامل با شخصیتهایی چون مورو و عزرا، کمکم درمییابد که برای بقا و موفقیت باید قوانین نانوشتهی خانواده را بیاموزد و هویت مستقل خود را حفظ کند. داستان با تمرکز بر کشمکشهای درونی برین، تلاش او برای یافتن جایگاهش و معنای خانه و مواجههاش با میراث خانوادگی، پیش میرود و رفتهرفته رازهای گذشته و انگیزههای شخصیتها را آشکار میکند.
چرا باید کتاب آخرین میراث را بخوانیم؟
این کتاب با فضاسازی منحصربهفرد و روایت پرجزئیات، تجربهای متفاوت از داستانهای خانوادگی و معمایی ارائه میدهد. شخصیتپردازی چندلایه و روابط پیچیده میان اعضای خانوادهی روثْ مخاطب را به دنیایی میبرد که در آن مرز میان وفاداری، قدرت و هویت فردی باریک است. رمان آخرین میراث علاوهبر تعریف یک داستان پرکشش، به موضوعاتی چون استقلال، عبور از سایهی گذشته و جستوجوی جایگاه در خانواده و جامعه میپردازد. این کتاب برای کسانی که بهدنبال داستانی با فضای رازآلود، شخصیتهای خاکستری و دغدغههای هویتی هستند، انتخابی جذاب خواهد بود.
خواندن کتاب آخرین میراث را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن این کتاب به علاقهمندان رمانهای خانوادگی، داستانهای معمایی و کسانی که به روایتهایی دربارهی هویت، استقلال و روابط پیچیدهی خانوادگی علاقه دارند، پیشنهاد میشود. همچنین برای کسانی که بهدنبال داستانهایی با شخصیتهای چندوجهی و کشمکشهای درونی هستند، مناسب است.
درباره آدریان یانگ
آدریان یانگ (Adrienne Young) نویسندهی آمریکایی و متولد سال ۱۹۸۵ میلادی است. او از چهرههای شناختهشدهی دنیای ادبیات معاصر و خالق رمانهایی است که در فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز قرار گرفتهاند. نخستین اثر شاخص او رمان آسمانی در اعماق (Sky in the Deep) بود که نام یانگ را بر سر زبانها انداخت و آغازگر شهرت ادبی او شد. از دیگر آثار مطرحش میتوان به همنام (Namesake)، وردهای فراموشی (Spells for Forgetting)، فیبل (Fable) و مرگ تدریجی جون فارو (The Slow Death of June Farrow) اشاره کرد.
رمان وردهای فراموشی بهعنوان یکی از پرفروشترین کتابهای ملی (National Bestseller) معرفی شده و مجلهی She Reads آن را در فهرست بهترین کتابهای سال جای داده است. همچنین این اثر از سوی ویرایشگران آمازون (Amazon Editors’ Picks) در فهرست بهترین کتابهای معمایی، هیجانانگیز و تعلیقی قرار گرفته است.
در منابع گوناگون آمده است که آثار پیشین آدریان یانگ بارها در فهرست نامزدهای جوایز ادبی Goodreads قرار گرفتهاند. یکی از آثار او نیز در سال ۲۰۲۳ در بخش بهترین رمان فانتزی (Best Fantasy) نامزد دریافت جایزه شد.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
نشر به روز در سال ۱۴۰۳ با ترجمهی نیلوفر اسکندریفرد و نشر آذربیان در سال ۱۴۰۴ با ترجمهی مهدی حلوائی این کتاب را منتشر کردهاند.
بخشی از کتاب آخرین میراث
«جوی باریک آب، خروشان از پلههای سنگی پایین میآمد و من، زیر سقف نمور ورودی بندر، پناه گرفته بودم تا از رگبار سیلآسا در امان بمانم. دامنم را، که حالا سنگین و خیس شده بود، بالاتر کشیدم و دوباره به خیابانهای غرق در باران چشم دوختم. شهر باستیان، در هالهای خاکستری فرو رفته بود، پشتبامهای نوکتیز و رنگارنگش، پشت پردهای از مه غلیظ و سفید، گویی در خوابی عمیق فرو رفته بودند. با کشتی جاسپر، طبق برنامه، به ساحل رسیده بودم؛ اما برخلاف وعدههای داییام، هیچکس منتظرم نبود.»