دانلود و خرید کتاب دون ژوان پتر هاندکه ترجمه محسن جده دوست

نویسنده:پتر هاندکه
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب دون ژوان

معرفی کتاب دون ژوان

کتاب الکترونیکی «دون ژوان (خودش روایت می‌کند)» نوشتهٔ «پتر هاندکه» با ترجمهٔ محسن جده‌دوست و ویراستاری محمدامین عاشوری، اثری در ژانر داستان‌های آلمانی قرن بیستم است که توسط نشر روزآمد منتشر شده است. این کتاب روایتی متفاوت از شخصیت افسانه‌ای دون ژوان ارائه می‌دهد و با نگاهی مدرن، او را در بستر زمان و مکان‌های گوناگون دنبال می‌کند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب دون ژوان

«دون ژوان (خودش روایت می‌کند)» اثری از «پتر هاندکه» است که در سال‌های پایانی قرن بیستم نوشته شده و به بازخوانی اسطورهٔ دون ژوان می‌پردازد. این کتاب با فاصله‌گیری از روایت‌های کلاسیک، دون ژوان را نه به عنوان یک اغواگر صرف، بلکه به عنوان انسانی سرگردان، اندوهگین و جست‌وجوگر معنا به تصویر می‌کشد. داستان در فضایی معاصر و در دل طبیعت و شهرهای اروپایی می‌گذرد و راوی، صاحب مهمانخانه‌ای است که دون ژوان را ملاقات می‌کند. روایت کتاب، ترکیبی از خاطره، تاملات فلسفی و سفرنامه است و در آن، دون ژوان هر روز هفته‌ای را که گذرانده، برای میزبانش بازگو می‌کند. این اثر با ارجاع به تاریخ، اسطوره و ادبیات، تصویری چندلایه از شخصیت دون ژوان و مواجههٔ او با زنان، عشق، اندوه و زمان ارائه می‌دهد. فضای کتاب آمیخته با حس تنهایی، جست‌وجوی هویت و تامل دربارهٔ معنای زندگی است و در عین حال، به نقد روابط انسانی و نقش روایت در شکل‌گیری هویت فردی می‌پردازد.

خلاصه کتاب دون ژوان

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!داستان با ورود ناگهانی دون ژوان به مهمانخانهٔ راوی آغاز می‌شود؛ جایی نزدیک خرابه‌های پورت رویال در فرانسه. دون ژوان، که در حال فرار است، به شکلی غیرمنتظره وارد زندگی راوی می‌شود و در طول یک هفته، هر روز ماجرای روزی از هفتهٔ گذشتهٔ خود را روایت می‌کند. این روایت‌ها، سفرهای دون ژوان را از قفقاز تا دمشق و دیگر نقاط جهان در بر می‌گیرد و در هر کدام، او با زنی روبه‌رو می‌شود که تجربه‌ای تازه از عشق، جدایی یا اندوه را برایش رقم می‌زند. دون ژوان در این روایت‌ها نه تنها به ماجراهای عاشقانه، بلکه به احساس یتیمی، اندوه از دست دادن و جست‌وجوی معنا می‌پردازد. او اغلب در موقعیت‌هایی قرار می‌گیرد که باید میان میل به ارتباط و اجبار به جدایی تصمیم بگیرد. روایت کتاب، بیشتر بر تجربه‌های درونی، تاملات فلسفی و نگاه دون ژوان به زمان، تنهایی و نقش زنان در زندگی‌اش متمرکز است تا شرح ماجراهای پرهیجان یا اغواگری‌های کلیشه‌ای. در نهایت، دون ژوان به عنوان انسانی آسیب‌پذیر و جست‌وجوگر تصویر می‌شود که در مواجهه با جهان و آدم‌ها، همواره در حال فرار و در عین حال، در جست‌وجوی پناه و معناست.

چرا باید کتاب دون ژوان را خواند؟

این کتاب با بازآفرینی شخصیت اسطوره‌ای دون ژوان، تصویری متفاوت و چندلایه از او ارائه می‌دهد که فراتر از کلیشه‌های رایج است. روایت تامل‌برانگیز و شاعرانهٔ «پتر هاندکه» خواننده را به سفری درونی و بیرونی می‌برد؛ سفری که در آن، مفاهیمی چون عشق، اندوه، تنهایی و جست‌وجوی هویت به چالش کشیده می‌شوند. خواندن این اثر فرصتی است برای مواجهه با پرسش‌های بنیادین دربارهٔ معنای زندگی، نقش روایت و خاطره، و مرز میان آزادی و اسارت در روابط انسانی.

خواندن کتاب دون ژوان را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به ادبیات مدرن، روایت‌های فلسفی و بازخوانی اسطوره‌ها مناسب است. همچنین کسانی که دغدغهٔ هویت، تنهایی، معنای زندگی یا تجربهٔ اندوه و جدایی دارند، می‌توانند با فضای کتاب ارتباط برقرار کنند. برای دوست‌داران آثار «پتر هاندکه» و ادبیات آلمانی قرن بیستم نیز اثری قابل توجه است.

بخشی از کتاب دون ژوان

«دون ژوان که همیشه دنبال یک شنونده می‌گشت در یک روز زیبای ماه مه مرا پیدا کرد. ماجراهایش را نه به شکل راوی اول شخص، بلکه به شکل راوی سوم شخص تعریف می‌کرد. به هر حال این‌جوری به خاطرم ماند. آن موقع داشتم در مهمانخانه‌ام که نزدیک خرابه‌های «پورت رویال د شام» است، برای خودم تنهایی غذایی درست می‌کردم. در قرن هفدهم این‌جا صومعه‌ای معروف و در عین‌حال بدنام در فرانسه بود. چند اتاق خالی مهمانخانه هم، شده بود بخشی از محل اقامت شخصی‌ام. تمام زمستان و اوایل بهار، کارم شده بود: غذا پختن برای خودم؛ رسیدن به مهمانخانه و باغ؛ و مهم‌تر از همه، مطالعه کردن. گاه‌گداری هم از این پنجره یا آن پنجره کوچک مهمانخانه که قبلا ساختمان نگهبانی پورت رویال در انتهای مزرعه بود، به دشت نگاه می‌کردم. مدت‌ها بود همسایه‌ای نداشتم. تقصیر من هم نبود. چه چیزی بهتر از همسایه داشتن، با همسایه بودن. شاید دیگر دوره همسایه‌داری گذشته بود یا ایده همسایه داشتن، ایده‌ای شکست‌خورده بود؟ تا آن‌جا که به من مربوط می‌شد، این شکست برای من در بازی عرضه و تقاضا بود. کار من مدت‌هاست که دیگر اعتقاد چندانی به کاسبی‌ای که آدم‌ها را دور هم جمع می‌کند، ندارم و پا به فعالیت‌های سرگرم‌کننده‌ای مثل خرید و فروش نگذاشته‌ام.»