کتاب چکش ویلیام سارویان + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب چکش

کتاب چکش

معرفی کتاب چکش

معرفی کتاب چکش

کتاب الکترونیکی «چکش» (مجموعه داستان) نوشتهٔ «ویلیام سارویان» با ترجمهٔ «سارا قنبری» و ویراستاری «نرگس لالانی» توسط نشر قصه باران منتشر شده است. این کتاب شامل دو داستان کوتاه از نویسندهٔ ارمنی‌تبار آمریکایی است که در قرن بیستم می‌زیست. داستان‌ها با محوریت زندگی مهاجران و طبقهٔ کارگر در آمریکا روایت می‌شوند و به دغدغه‌های انسانی و اجتماعی می‌پردازند. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب چکش

«چکش» مجموعه‌ای از دو داستان کوتاه است که فضای آن‌ها در جامعهٔ مهاجران ارمنی‌تبار آمریکا شکل می‌گیرد. این داستان‌ها در دوره‌ای نوشته شده‌اند که «ویلیام سارویان» با الهام از تجربیات شخصی خود، به ویژه دوران کودکی و نوجوانی‌اش در کالیفرنیا، به روایت زندگی طبقات پایین جامعه و مهاجران می‌پرداخت. سارویان در این آثار، با نگاهی واقع‌گرایانه و گاه تلخ، به موضوعاتی مانند فقر، تلاش برای بقا، هویت قومی و روابط انسانی می‌پردازد. داستان‌ها در بستری از زندگی روزمره و دغدغه‌های ساده اما عمیق شخصیت‌ها شکل می‌گیرند و تصویری از جامعه‌ای چندفرهنگی و پرچالش ارائه می‌دهند. این مجموعه، نمونه‌ای از داستان‌های کوتاه آمریکایی قرن بیستم است که با زبانی بی‌پیرایه و نگاهی انسانی، مسائل اجتماعی و فردی را بازتاب می‌دهد.

خلاصه کتاب چکش

هشدار: این پاراگراف بخش‌هایی از داستان را فاش می‌کند!در داستان اول، روایت از زبان پسری نوجوان بیان می‌شود که در محله‌ای ارمنی‌نشین در آمریکا زندگی می‌کند و به عنوان پیک تلگراف مشغول به کار است. ورود مردی به نام «ناتان» به ادارهٔ تلگراف، زندگی روزمرهٔ او را دستخوش تغییر می‌کند. ناتان با سرعت و مهارتش در کار، به الگویی برای راوی تبدیل می‌شود. رابطهٔ میان این دو، در بستر رقابت، دوستی و تلاش برای پیشرفت شغلی شکل می‌گیرد. با گذر زمان، ناتان مسیر متفاوتی را انتخاب می‌کند و سرنوشتش به شکلی تلخ رقم می‌خورد. داستان، تصویری از تلاش برای یافتن جایگاه اجتماعی، حس تعلق و مواجهه با تبعیض قومی را به نمایش می‌گذارد.در داستان دوم، پسری به نام «ال» که خانواده‌ای فقیر دارد، آرزوی داشتن یک چکش را در سر می‌پروراند تا بتواند چیزی بسازد و از بیکاری رهایی یابد. او که پولی برای خرید چکش ندارد، وسوسه می‌شود و آن را از فروشگاه برمی‌دارد اما دستگیر می‌شود. پس از مواجهه با مدیر فروشگاه و تجربهٔ احساس شرم و حقارت، مادرش به او کمک می‌کند تا چکش را به دست آورد. داستان، کشمکش‌های اخلاقی، فقر، غرور و تلاش برای حفظ عزت نفس را در زندگی یک کودک مهاجر به تصویر می‌کشد.

چرا باید کتاب چکش را خواند؟

این کتاب با روایت داستان‌هایی از زندگی مهاجران و طبقات پایین جامعه، به موضوعاتی مانند فقر، هویت، تلاش برای بقا و روابط انسانی می‌پردازد. داستان‌ها با پرداختن به جزئیات زندگی روزمره و دغدغه‌های ساده اما عمیق شخصیت‌ها، فرصتی برای همدلی با تجربه‌های انسانی و اجتماعی فراهم می‌کنند. خواندن این مجموعه، دریچه‌ای به دنیای مهاجران ارمنی‌تبار و چالش‌های آن‌ها در جامعهٔ آمریکا باز می‌کند و مخاطب را به تأمل دربارهٔ ارزش‌های اخلاقی و انسانی دعوت می‌کند.

خواندن کتاب چکش را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به داستان‌های کوتاه اجتماعی، دوست‌داران ادبیات مهاجرت و کسانی که دغدغه‌هایی مانند فقر، هویت قومی و روابط انسانی دارند، مناسب است. همچنین برای نوجوانان و بزرگسالانی که به دنبال روایت‌هایی واقع‌گرایانه از زندگی روزمره هستند، پیشنهاد می‌شود.

فهرست کتاب چکش

- داستان اول: روایت زندگی یک پیک تلگراف نوجوان در محله‌ای ارمنی‌نشین و رابطهٔ او با همکار جدیدش، ناتان. این داستان به موضوعاتی مانند رقابت شغلی، دوستی، تبعیض قومی و تلاش برای پیشرفت می‌پردازد.- داستان دوم: ماجرای پسری به نام ال که برای داشتن یک چکش و ساختن چیزی، با فقر و وسوسهٔ دزدی روبه‌رو می‌شود. این داستان کشمکش‌های اخلاقی، احساس شرم، غرور و تلاش برای حفظ عزت نفس را در بستر زندگی یک خانوادهٔ مهاجر به تصویر می‌کشد.

بخشی از کتاب چکش

«وقتی چهارد ساله‌بدم نان کنه‌تلگرانچی شهر ما شد. او که سی و هفت ساله به‌نظر می‌رسید، با شکم برآمده و پاهای گوش تآلودش در کارش جدی، مصمم و کمی عجول بود. ناتان سریع‌ترین تلگرافچی بود که من تا آن زمان دیده بودم. حتی از منی که سرعتم زبانزد همه بود هم سریع‌تر عمل می‌کرد. من همیشه روی دوچرخه‌ام می‌پریدم و می‌توانستم با سرعت از هر پستچی جلو بزنم و البته رفتار مودبانه‌ای داشتم. من خوش خلق بودم. جایی که باید احترام می‌گذاشتم، کلاهم را برمی‌داشتم و جایی که نباید حرف می‌زدم سکوت می‌کردم. همه‌ی تلاشم را می‌کردم تا بتوانم آداب و رسوم را خوب اجرا کنم.نانان تاو او سانفراتسیسگر آمله برد و یا این سال در شهرما دوست و آشنا زیاد داشت. بیشتر ساکنان محله‌مان ارمنی بودند و من به آن‌ها ارادت داشتم. با این وجود محله‌مان بی نام و نشان بود. جایی دورافتاده که انگار هیچ‌کس از آن خبر نداشت. به همین دلیل، وقتی نانان آمد، خوشحال شدم؛ گرچه او یک غریبه بد، تیپ شیک سانفرانسیسکویی‌اش، قد کوتاه و وزن زیادش برایم جالب بود.»

خیال و چشمان آشنا
اکبر قاسم نژاد