کتاب نخل و نارنج
معرفی کتاب نخل و نارنج
معرفی کتاب نخل و نارنج
کتاب الکترونیکی «نخل و نارنج» نوشتهٔ «نجمه سعیدی» و منتشرشده توسط انتشارات «قصهباران»، روایتی داستانی از زندگی خانوادهای روستایی در ایران معاصر است. این رمان با محوریت شخصیتهای زن و دغدغههای خانوادگی، به روابط میان اعضای خانواده، سنتها، عشق و حسرتهای زندگی روستایی میپردازد. «نخل و نارنج» در دستهٔ رمان ایرانی جای میگیرد و با نگاهی به جزئیات زندگی روزمره، تصویری ملموس از مناسبات اجتماعی و عاطفی ارائه میدهد. نسخه الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب نخل و نارنج
«نخل و نارنج» داستانی است که در بستر یک روستای ایرانی شکل میگیرد و زندگی چند نسل از یک خانواده را روایت میکند. فضای داستان، ترکیبی از سنتهای روستایی، باورهای قدیمی و تغییرات اجتماعی است که شخصیتها را درگیر انتخابها و کشمکشهای درونی میکند. روایت کتاب، همزمان با بازگویی خاطرات و وقایع روزمره، به گذشته و حال شخصیتها سرک میکشد و لایههای پنهان روابط خانوادگی را آشکار میکند. این رمان در دورهای معاصر میگذرد و با تمرکز بر زنان خانواده، به نقش آنها در حفظ یا تغییر سنتها میپردازد. نویسنده با بهرهگیری از زبان محاورهای و توصیفهای دقیق، فضایی زنده و پرجزئیات خلق کرده است که خواننده را به دل زندگی روستایی میبرد. در کنار روایت اصلی، داستانهایی از عشق، حسرت، فداکاری و رنج نیز بازگو میشود که هرکدام بخشی از هویت شخصیتها را شکل میدهد.
خلاصه کتاب نخل و نارنج
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!داستان «نخل و نارنج» با محوریت خانوادهٔ اربابعلی و دخترانش، لیلا و زری، روایت میشود. لیلا دختری سرسخت و زبانی تند دارد که در کشمکش با سنتها و انتظارات خانواده و روستا قرار میگیرد. زری، خواهر بزرگتر، با آرزوی ازدواج با پسر کربلایی، درگیر رویاها و دلبستگیهایش است. روابط میان اعضای خانواده، بهویژه میان لیلا و زری، پر از رقابت، حسادت و حمایت است. در این میان، بیبی، مادربزرگ خانواده، با خاطرات و حسرتهای گذشتهاش، نقش مهمی در شکلگیری فضای خانه دارد. داستان با وقایع روزمره، مراسمها، کشمکشهای عاطفی و تصمیمات سرنوشتساز پیش میرود. ماجراهایی مانند ازدواج زری، حسادتهای لیلا، و اتفاقات تلخ و شیرین زندگی روستایی، طرح اصلی داستان را شکل میدهد. روایت کتاب، همزمان با پیشبرد داستان خانواده، به گذشته بیبی و عشق ناکام او نیز میپردازد و نشان میدهد که چگونه گذشته بر زندگی نسلهای بعدی سایه میاندازد. پایان داستان باز میماند و سرنوشت شخصیتها را به آیندهای نامعلوم میسپارد.
چرا باید کتاب نخل و نارنج را خواند؟
این رمان تصویری نزدیک از زندگی روستایی و مناسبات خانوادگی در ایران معاصر ارائه میدهد. «نخل و نارنج» با پرداختن به جزئیات روابط میان اعضای خانواده، دغدغههای زنان، و کشمکش میان سنت و تغییر، فرصتی برای درک بهتر فرهنگ و احساسات نسلهای مختلف فراهم میکند. روایت چندلایه و شخصیتپردازی دقیق، خواننده را با تجربههای تلخ و شیرین شخصیتها همراه میکند و امکان همذاتپنداری با آنها را به وجود میآورد.
خواندن کتاب نخل و نارنج را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای ایرانی، داستانهای خانوادگی و روایتهای روستایی مناسب است. همچنین کسانی که دغدغه شناخت فرهنگ، سنتها و نقش زنان در جامعه را دارند، میتوانند از خواندن این اثر بهره ببرند.
بخشی از کتاب نخل و نارنج
«کور شد» من کورش کردم با همین دستهام» کاش مینونستم برگردم عقب! کاش دستهام شکسته بود! بیبی میگه چشمش زخم شده. خب پس چرا جیغ میکشید و میگفت "کور شدم» کور شدم" خدا مرگم ید خودم دیدم از چشمش خون میاد. خدایاه من امشب از دو تا چشم کور و از دو پا فلج شم؛ ولی چشمش چیزیش نشهء خدایاه اصلاً میشنوی من چی میگم!؟ حواست هست؟! اصلا به یتیمیام رحم کن! فقط کور نشده باشه! بیاید و هر کاری خواست بکنه؛ اصلاًهر چی بکه. میگم چشم! فقط چشمش از نور نره!"
مشتاقانه منتظرم تمام بشه. منو که خیلی جذب کرد حتما توصیه میکنم