دانلود و خرید کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم) عباس امیرانتظام
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم)

کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم)

معرفی کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم)

کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم) نوشتهٔ عباس امیرانتظام توسط نشر نی متشر شده است. این کتاب بازگویی مستند و دقیق رویدادهای مربوط به محاکمه و دفاعیات نویسنده در دادگاه انقلاب اسلامی می‌پردازد. این اثر، روایتی دست اول از وقایع حساس و مهم تاریخی است که در فاصلهٔ اسفند ۱۳۵۹ تا خرداد ۱۳۶۰ به وقوع پیوست. نویسنده که در آن زمان معاون نخست‌وزیر و سخنگوی دولت موقت و همچنین سفیر ایران در کشورهای اسکاندیناوی بود، به اتهاماتی سنگین از جمله جاسوسی برای آمریکا محاکمه شد. نسخهٔ الکترونیکی این کتاب را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم)

کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم)، به‌عنوان یک سند تاریخی، روایتی دست اول از یکی از مهم‌ترین و بحث‌برانگیزترین دادگاه‌های انقلاب اسلامی را در بر دارد. این اثر، صرفاً یک گزارش ساده از وقایع دادگاه نیست، بلکه تلاشی است برای ثبت دقیق و همه‌جانبهٔ تمام جزئیات مربوط به محاکمه عباس امیرانتظام. از این رو، کتاب شامل متن کامل جلسات دادگاه است که طی چند ماه به طول انجامید و در آن، نویسنده به دفاع از خود در برابر اتهامات سنگینی چون جاسوسی برای آمریکا می‌پردازد. این متن، نه تنها شامل اظهارات قضات و نماینده دادستان است، بلکه دفاعیات مفصل امیرانتظام را نیز در بر می‌گیرد که با استناد به مدارک و شواهد گوناگون، سعی در رد اتهامات وارده دارد. این اثر دربردارندهٔ متن جلسهٔ اول: (۲۶ اسفندماه ۱۳۵۹)، جلسهٔ دوم: (۸ فروردین‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ سوم: (۹ فروردین‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ چهارم: (۶ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ پنجم: (۷ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ ششم: (۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ هفتم: (۹ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ هشتم: (۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ نهم: (۱۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ دهم: (۱۵ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ یازدهم: (۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ دوازدهم: (۲۰ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ سیزدهم: (۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ چهاردهم: (۲۲ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ پانزدهم: (۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰)، جلسهٔ شانزدهم: (۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰) و جلسهٔ هفدهم: (۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰) دادگاه‌های عباس امیرانتظام است. در بخش ضمائم نیز ۲۸ ضمیمه قرار دارد که عنوان برخی از آن‌ها عبارت است از «امیرانتظام و اصل برائت»، «دادگاه انقلاب در بوته یک آزمایش بزرگ»، «در حاشیه محاکمه امیرانتظام (بخش اول)»، «در حاشیه محاکمه امیرانتظام (بخش دوم)»، «آیت‌الله مکارم شیرازی وکالت امیرانتظام را نپذیرفت»، «در پی درخواست امیرانتظام و موافقت حاکم شرع»، «اعلام آمادگی مشروط دکتر گلزاده غفوری برای دادگاه امیرانتظام»، «آیت‌الله نوری نظر خود را دربارهٔ دفاع از امیرانتظام اعلام کرد»، «تلگراف استاد علی تهرانی در مورد محاکمه امیرانتظام»، «حجت‌الاسلام دکتر حشمت‌الله مقصودی وکالت از امیرانتظام را قبول کرد»، «نامهٔ علی بابائی در مورد امیرانتظام»، «دکتر تابنده آمادگی خود را برای دفاع از امیرانتظام اعلام کرد»، «محاکمهٔ امیرانتظام»، «دادگاه امیرانتظام به تعویق افتاد»، «تشکر و تقاضا از دادستان انقلاب»، «مصاحبهٔ اختصاصی میزان با سفیر ایران در سوئد در مورد امیرانتظام»، «علی بابائی در نامه‌ای به دادگاه شماره یک اوین: شجونی بیانیه مخالفت با مصوبات مجلس خبرگان را امضا کرده است.»، «نامهٔ یکی از نمایندگان مجلس به دادگاه امیرانتظام و توضیح میزان»، «محاکمه امیرانتظام یا اسناد لانه جاسوسی؟!»، «تهران ۱۹ اردیبهشت ۱۳۶۰»، «هدف نهایی امریکا تضعیف دولت و انحراف افکار از حرکت ضدامپریالیستی است»، «نامهٔ حجت‌الاسلام محمد منتظری و توضیح میزان»، «در حاشیهٔ دادگاه امیرانتظام و بیانات شیخ محمد منتظری»، «اطلاعیه مجاهدین انقلاب اسلامی در مورد محاکمهٔ امیرانتظام» و «پدر امیرانتظام مسلمان بوده و در بهشت زهرا به خاک سپرده شده است».

خلاصه کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم)

کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم) به محاکمه و دفاعیات عباس امیرانتظام در دادگاه انقلاب اسلامی می‌پردازد. این کتاب شامل متن کامل جلسات دادگاه و دفاعیات نویسنده است که از اسفند ۱۳۵۹ تا خرداد ۱۳۶۰ به طول انجامید. علاوه بر متن جلسات دادگاه، کتاب حاوی ضمائمی است که شامل نامه‌ها، تلگراف‌ها و گزارش‌های مربوط به محاکمه است. در این کتاب، نویسنده به تفصیل به اتهامات وارده پاسخ داده و دفاعیات خود را ارائه می‌کند. کتاب با ارائهٔ مستندات و مدارک سعی در روشن ساختن ابعاد مختلف پرونده دارد. در این کتاب، خواننده شاهد جریان دادگاه، استدلال‌های طرفین و حواشی مربوط به آن خواهد بود

چرا باید کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم) را بخوانیم؟

این کتاب فرصتی را برای آشنایی با یکی از مهم‌ترین پرونده‌های تاریخی در جریان انقلاب اسلامی ایران فراهم می‌کند و به خواننده کمک می‌کند تا درک بهتری از فضای دادگاه‌های انقلاب و مسائل مربوط به دادرسی در آن دوران پیدا کند.

خواندن کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم) را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

علاقه‌مندان به تاریخ معاصر ایران، فعالان سیاسی و اجتماعی، دانشجویان رشته‌های علوم انسانی، افرادی که به دنبال درک عمیق‌تری از انقلاب اسلامی هستند و عموم علاقه‌مندان به مطالعه خاطرات و زندگی‌نامه‌ها، مخاطب این کتاب هستند.

درباره عباس امیرانتظام

عباس امیرانتظام، سیاست‌مدار ایرانی که در سال ۱۳۱۱ چشم به جهان گشود، پس از انقلاب ۱۳۵۷ نقشی محوری ایفا کرد. او در دولت مهدی بازرگان، هم به‌عنوان معاون نخست‌وزیر و هم سخنگوی دولت، حضوری فعال داشت. امیرانتظام که از اعضای شورای رهبری جبههٔ ملی ایران به شمار می‌رفت، پیش از انقلاب نیز در عرصهٔ سیاست فعال بود و از حامیان دکتر محمد مصدق و اعضای نهضت مقاومت ملی محسوب می‌شد. با این وجود، برخی روایات حاکی از همکاری او با دولت پس از کودتای ۲۸ مرداد است و همچنین، دوران تحصیل او در فرانسه و آمریکا با فعالیت سیاسی چندانی همراه نبود. آشنایی نزدیک او با مهدی بازرگان از دانشگاه تهران شکل گرفت و در بحبوحهٔ انقلاب، او به نمایندگی از بازرگان با شاپور بختیار وارد مذاکره شد تا او را به استعفا ترغیب کند؛ تلاشی که با مخالفت آیت‌الله خمینی ناکام ماند. در دولت موقت بازرگان، امیرانتظام علاوه بر سخنگویی، مسئولیت‌های متعددی را بر عهده داشت که این امر نارضایتی برخی از اعضای نهضت آزادی را برانگیخت. او از مخالفان سرسخت ایدهٔ ولایت فقیه بود و پیشنهاد انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی را مطرح کرد که با واکنش تند رهبر انقلاب روبه‌رو شد. پس از استعفای دولت بازرگان و در پی حادثهٔ گروگان‌گیری در سفارت آمریکا، امیرانتظام که در آن زمان سفیر ایران در کشورهای اسکاندیناوی بود، به تهران فراخوانده شد و به اتهام ارتباط با آمریکا بازداشت و به حبس ابد محکوم گردید. سال‌های طولانی از زندگی او در زندان و سپس در حصر خانگی سپری شد، در حالی که او همواره بر بی‌گناهی خود تأکید می‌ورزید. در سال‌های پایانی عمر، امیرانتظام همچنان به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه داد، از جمله پیشنهاد تشکیل کنگرهٔ ملی و حمایت از جنبش سبز. او در سال ۱۳۸۱ کتاب خاطرات خود را با عنوان «آن‌ سوی اتهام» منتشر کرد که به شرح دوران بازداشت و محاکمه‌اش می‌پرداخت و واکنش‌های متفاوتی را در میان چهره‌های سیاسی برانگیخت. عباس امیرانتظام در تیر ماه ۱۳۹۷ درگذشت. پس از فوت او، فرزندانش به دلیل شرایط حبس و بیماری که منجر به مرگ او شد، از جمهوری اسلامی ایران در دادگاه‌های آمریکا شکایت کرده و حکم غرامت دریافت نمودند. شایان ذکر است که او در طول زندگی خود موفق به کسب چندین جایزهٔ بین‌المللی در زمینهٔ حقوق بشر شده بود.

بخشی از کتاب آن سوی اتهام (جلد دوم)

«چرا من به ایران آمدم: (مقصود قبل از جلسه خبرگان است) به خاطر دارید که در جلسه ۸ فروردین ۶۰ ضمن شمردن خدماتم در زمان سفارتم در سوئد گفتم پیشنهادی برای ایجاد مجله سه‌زبانه برای نشر مقالات ایدئولوژی اسلام، دفاع و تشریح اهداف انقلاب اسلامی و جواب به سؤالاتی که در سطح اروپا نسبت به انقلاب شکوهمند اسلامی ماست، به وزارت خارجه و شخص آقای نخست‌وزیر داده بودم و این پیشنهاد مورد تصویب قرار گرفته بود. باز به‌خاطر دارید که توضیح دادم برای هماهنگ‌کردن سیاست تمام نمایندگی‌های سیاسی ایران در سطح اروپا به دولت پیشنهاد کردم که جلسه مشترکی از کلیه مسئولین سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران در اروپا تشکیل شود و این پیشنهاد مورد موافقت دولت و شخص وزیر خارجه قرار گرفت و این جلسه اگر اشتباه نکنم در ۶ اکتبر ۱۹۷۹ معادل ۱۴ مهر ۵۸ بنا به پیشنهاد من در پاریس با حضور ۴۰ نماینده و شخص وزیر امور خارجه، آقای دکتر یزدی تشکیل گردید و سیاست کلی دولت از طرف دکتر یزدی برای همه نمایندگان تشریح شد و سیاست واحدی برای کار نمایندگی‌ها اتخاذ گردید. ضمنا پیشنهاد ایجاد مجله‌ای که در بالا توضیح دادم به اتفاق آرا تصویب و شخص امیرانتظام به‌عنوان مسئول اداره این مجله تعیین شد. با تصویب آقای دکتر یزدی و همراه با ایشان به تهران آمدم تا موافقت نهایی دولت را برای ایجاد و اداره این مجله و تعیین بودجه آن به‌دست آورم. در تهران جلسه‌ای با حضور وزرای ارشاد و فرهنگ و آموزش عالی و معاونین وزارت ارشاد و خارجه و یکی از برادران که استاد دانشگاهی در آلمان است اگر اشتباه نکنم، آقای دکتر فلاطونی است تشکیل گردید و درباره این مجله تصمیماتی گرفته شد و باز هم همگی این وظیفه را به من محول کردند که چارت سازمانی اداره‌کننده و بودجه پیشنهادی آن را تهیه و به آنها تسلیم نمایم تا مورد تصویب نهایی واقع شود که همه این کارها انجام شد. این بود دلیل آمدن من به تهران.»

نظری برای کتاب ثبت نشده است

حجم

۲٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۴۳۴ صفحه

حجم

۲٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۸۳

تعداد صفحه‌ها

۴۳۴ صفحه

قیمت:
۲۹۰,۰۰۰
تومان