کتاب نیمه پنهان ما
معرفی کتاب نیمه پنهان ما
کتاب الکترونیکی نیمه پنهان ما نوشتۀ لئونارد ملودینو با ترجمۀ آرزو شنطیائی در انتشارات میلکان چاپ شده است. این کتاب به بررسی تأثیرات ذهن ناخودآگاه بر رفتارها، تصمیمگیریها و احساسات انسان میپردازد و نشان میدهد که چگونه فرایندهای ذهنی پنهان میتوانند زندگی روزمره ما را شکل دهند.
درباره کتاب نیمه پنهان ما
کتاب نیمه پنهان ما، با عنوان اصلی Subliminal: How Your Unconscious Mind Rules Your Behavior، نوشته لئونارد ملودینو، به کاوش در دنیای ذهن ناخودآگاه میپردازد و نشان میدهد که بسیاری از تصمیمات و رفتارهای ما تحت تأثیر فرآیندهای ذهنی ناخودآگاه قرار دارند. ملودینو با بهرهگیری از تحقیقات علوم اعصاب و روانشناسی، به بررسی نقش ناخودآگاه در زندگی روزمره میپردازد و نشان میدهد که چگونه این بخش پنهان ذهن میتواند بر قضاوتها، تصمیمگیریها و رفتارهای ما تأثیر بگذارد.
این کتاب شامل ۱۰ فصل است که هر یک به جنبهای از تأثیرات ناخودآگاه بر زندگی انسان میپردازد. ملودینو با ارائه مثالها و نتایج تحقیقات علمی، نشان میدهد که چگونه ذهن ناخودآگاه میتواند بر ادراک، حافظه، تعاملات اجتماعی و حتی باورهای ما تأثیر بگذارد. او همچنین به بررسی مفهوم اراده آزاد میپردازد و نشان میدهد که بسیاری از تصمیماتی که تصور میکنیم آگاهانه گرفتهایم، در واقع تحت تأثیر فرآیندهای ناخودآگاه بودهاند. ملودینو در این کتاب به تاریخچه مطالعه ناخودآگاه نیز میپردازد و نشان میدهد که چگونه در طول تاریخ، دانشمندان و روانشناسان به تدریج به اهمیت این بخش از ذهن پی بردهاند. او با زبانی ساده و قابل فهم، مفاهیم پیچیده علمی را برای خوانندگان توضیح میدهد و آنها را با دنیای شگفتانگیز ذهن ناخودآگاه آشنا میکند.
یکی از نکات برجسته این کتاب، ترکیب بینشهای علمی با تأملات فلسفی است که به خواننده کمک میکند تا نگاهی عمیقتر به ماهیت انسان و ذهن داشته باشد. ملودینو با ارائه مثالهای واقعی و نتایج تحقیقات علمی، نشان میدهد که چگونه ذهن ناخودآگاه میتواند بر رفتارها و تصمیمات ما تأثیر بگذارد و حتی باورهای ما را شکل دهد. این کتاب به خوانندگان کمک میکند تا با شناخت بهتر ذهن ناخودآگاه خود، بتوانند تصمیمات آگاهانهتری بگیرند و از تأثیرات ناخودآگاه بر زندگیشان آگاه شوند. همچنین، با درک بهتر فرآیندهای ذهنی پنهان، میتوانند روابط بهتری برقرار کرده و درک عمیقتری از خود و دیگران پیدا کنند.
کتاب نیمه پنهان ما را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای علاقهمندان به روانشناسی، علوم اعصاب، فلسفه ذهن و افرادی که به دنبال درک عمیقتری از فرآیندهای ذهنی و تأثیرات ناخودآگاه بر رفتارهای انسانی هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب نیمه پنهان ما
«تشخیص رفتار ارادی و آگاهانه از رفتار غیرارادی و ناشی از عادت کار سختی است. درواقع ما انسانها چنان تمایل قوی به باور آگاهانهبودن رفتارهایمان داریم که نهتنها رفتارهای خود را آگاهانه میپنداریم، بلکه این آگاهی را به رفتار حیوانات نیز تعمیم میدهیم. درمورد حیوانات خانگی هم این مسئله صدق میکند. به این کار انسانانگاری میگویند؛ لاکپشتی که مثل اسیر جنگی شجاع است، گربهای که روی چمدان ادرار کرده چون از تنهاماندن در خانه عصبانی است، سگی که به دلایل معقولی از پستچی متنفر است. حتی گاهی رفتارهای موجودات زندهٔ سادهتر هم براساس رفتار تفکرمند و هدفمند انسانی تعریف میشوند. برای مثال، موجود ناچیزی مثل مگس سرکه مراسم مفصلی برای جفتگیری دارد. ابتدا مگس نر با پای جلو ضربههای ملایمی به مگس ماده میزند و بالهایش را برای نواختن نوای جذب جفت تکان میدهد. اگر مگس ماده او را بپذیرد، کاری انجام نمیدهد و جفتگیری صورت میگیرد. اما اگر مگس ماده مگس نر را نپذیرد، با بالها یا پاهایش به مگس نر ضربه میزند یا از آنجا دور میشود. این روش جفتگیری مگس سرکه عملی کاملاً غریزی است. البته خودم بارها سبب بروز رفتارهای مشابه در انسانهای مؤنث شدهام. مگس سرکه نگران مسائلی مثل سرانجام رابطه نیست؛ آنها فقط کاری غریزی را انجام میدهند که سرشت طبیعیشان است. دانشمندان مادهای کشف کردهاند که، اگر آن را روی مگس سرکهٔ نر استفاده کنند، ظرف چند ساعت مگس دگرجنسگرا همجنسگرا میشود. همین امر نشان میدهد آنچه از این موجودات سرمیزند تحتتأثیر ساختار بیولوژیکشان است.»
در مورد ناخودآگاه کتابهای دیگهای هم خوندم. اینم نسخهی کاغذی گرفتم. واقعا توصیه میکنم. من از خوندنش لذت بردم. امیدوارم شما هم لذت ببرید.