کتاب توسیدید
معرفی کتاب توسیدید
کتاب توسیدید نوشتهٔ رابین اس. داک با ترجمهٔ منوچهر پزشک توسط گروه انتشاراتی ققنوس منتشر شده است. این کتاب زندگی و آثار یکی از بزرگترین تاریخنگاران جهان باستان را بررسی میکند.
درباره کتاب توسیدید
توسیدید، مورخ یونانی قرن پنجم پیش از میلاد، به خاطر نگارش اثر برجسته تاریخ جنگ پلوپونز شناخته میشود که الگویی برای تحلیل واقعگرایانهٔ جنگ و سیاست به شمار میآید. این اثر در زمینهٔ یونان باستان و تغییرات شگرفی که پس از سقوط تروا و دوران قحطی به وقوع پیوست، آغاز میشود. داک در این کتاب به عصر زرین یونان، ظهور دموکراسی، پیشرفتهای علمی، هنری، و فلسفی در آتن و سهم توسیدید در شکلدهی به مفهوم تاریخ بهعنوان یک رشتهٔ علمی میپردازد. کتاب توسیدید از منظر زندگی شخصی و حرفهای این مورخ، به تحلیل عمیق جنگ پلوپونز، بینش سیاسی و اخلاقی او، و روش علمیای که در تاریخنگاری به کار گرفته، میپردازد. داک در این کتاب همچنین تأثیرات گستردهٔ این مورخ بر تاریخنویسی مدرن را بررسی میکند.
کتاب توسیدید را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان به تاریخ باستان، فلسفهٔ سیاسی، و مطالعهٔ نظریههای جنگ و قدرت این کتاب را مرجعی ارزشمند خواهند یافت. دانشجویان علوم انسانی و پژوهشگران نیز میتوانند از آن برای درک بهتر تاریخنگاری کلاسیک استفاده کنند.
بخشی از کتاب توسیدید
«توسیدید بر روی عرشه کشتی ایستاده بود و آشوب شهر کوچک آمفیپولیس را که در برابر او بود، زیر نظر داشت. اگرچه او فرماندهی بخشی از نیرومندترین نیروی دریایی جهان را به عهده داشت، نتوانست از اشغال مهاجرنشین آتنی آمفیپولیس به دست اسپارت جلوگیری کند. در این روز سرد دسامبر سال ۴۲۴ پ.م، توسیدید ناامیدانه نظارهگر حمله ارتش اسپارت به باروهای شهر بود. چگونه این اتفاق روی داده بود؟ وقتی که شکست او به اطلاع آتنیان میرسید چه بر سرش میآمد؟
نیروی دریایی آتن شکست خورده بود. توسیدید، فرمانده ناوگان، هنگامی که موظف شد از شهر دفاع کند، میدانست که مسئولیت شکست بر عهدۀ اوست. او از مجازات شکست نیز آگاهی داشت: اعدام یا تبعید از آتن.
با توجه به گذشتۀ پرافتخار توسیدید، گرفتاری در چنین مخمصه مصیبتباری او را متحیر کرد. توسیدید به عنوان مردی ثروتمند و شهروند یکی از قدرتمندترین امپراتوریهای جهان، دوران کودکی را به بهترین نحو گذرانده بود. او حتی از بیماری همهگیر سال ۴۳۰ پ.م، بدترین بیماری فراگیری که تا آن زمان در آتن شیوع یافته بود، جان به در برد. پس از آنکه به عنوان یکی از ده سردار آتن برگزیده شد، به نظر میرسید آیندهای درخشان خواهد داشت.
اما در آن زمان همۀ آنها به پایان رسیده بود. چنانچه توسیدید به آتن بازمیگشت مورد خشم و غضب مقامات یونانی و شهروندان قرار میگرفت. به جای آن، او خود به تبعید رفت. برخی از مورخان معتقدند که او محاکمه و به تبعید فرستاده شد. به اعتقاد برخی دیگر، ممکن است که او پیش از آنکه مجازات شدیدتری ــ مرگ ــ برایش انتخاب کنند، خودش مجازات خود را انتخاب کرده باشد.»
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه
حجم
۲٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۳۸۹
تعداد صفحهها
۱۱۶ صفحه