
کتاب آیا چین بر قرن ۲۱ ام سیطره خواهد یافت؟
معرفی کتاب آیا چین بر قرن ۲۱ ام سیطره خواهد یافت؟
کتاب آیا چین بر قرن ۲۱ام سیطره خواهد یافت؟ نوشته جاناتان فنبی و ترجمهٔ شهریار خواجیان است. گروه انتشاراتی ققنوس این اثر را منتشر کرده است.
درباره کتاب آیا چین بر قرن ۲۱ام سیطره خواهد یافت؟
کتاب آیا چین بر قرن ۲۱ام سیطره خواهد یافت؟ درباره چالشها و خطراتی است که در انتظار چین مدرن است. جاناتان فنبی به این موضوع پرداخته است که چرا رویای چین به نتایج بدی ممکن است برسد. جاناتان فنبی با بررسی چالشهای اقتصادی و سیاسی که چین با آنها روبرو است، سعی کرده به پاسخ اینسوال برسد که آیا چین بر قرن ۲۱ سلطه خواهد داشت یا نه. جاناتان فنبی ابتدا دستاوردهای زیاد اقتصادی چین، چالشهای بزرگ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی پیشروی اینکشور در نظر گرفته و با لحاظکردن دستاوردها و چالشها، تحلیلهای خود را با توصیفات کوتاه، بهصورت قاطع و روشن بیان کرده است. این کتاب ۵ فصل اصلی دارد که بهترتیب عبارتاند از: رویای چین، بهای سیاست، دام توسعه متوسط، چراییها، چین بر قرن ۲۱ام سیطره نخواهد یافت. این اثر در پنج فصل با عناوین «رؤیای چین»، «رؤیای چین»، «دام توسعه متوسط»، دام توسعه متوسط» و «چین بر قرن ۲۱ ام سیطره نخواهد یافت» منتشر به رشتهٔ تحریر درآمده است.
خواندن کتاب آیا چین بر قرن ۲۱ام سیطره خواهد یافت؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به تمام علاقهمندان به علوم اجتماعی و علوم سیاسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب آیا چین بر قرن ۲۱ام سیطره خواهد یافت؟
«در کنار چالشهای سیاسی و اقتصادی رویاروی جمهوری خلق چین، شبکه پیچیدهای از مسائل اجتماعی قرار دارد که ممکن است بزرگترین آزمون پیش روی شی جینپینگ، همکارانش و نظامی باشد که بر آن حکم میرانند. این مسائل شامل طیفی از نابرابری در ثروت تا فساد، از کمبود اعتماد تا تأثیر آلودگی و رسواییهای مکرر معطوف به سلامت غذایی میشوند. آنها روی هم انواع متفاوتی از «چراییها» درباره چین را میسازند. چرا اولویت به طور قاطع به سختافزارسازی به جای بهبود کیفیت زندگی داده شده است؟ چرا مزایای پیشرفت مادی با برابری بیشتری تقسیم نشده است؟ چرا حکومتی که ادعا میکند قدرتش را دارد نمیتواند قول تأمین امکانات اولیهای همچون آب سالم، مواد غذایی قابل اطمینان و حمایت قانونی را به مردم بدهد؟ چرا تمرکز سیاسی بر حفظ نظام به جای تشویق مردم به مشارکت بیشتر است؟ چرا سمبلکاری و فقدان اعتماد عمومی بین حکومتکنندگان و حکومتشوندگان اینقدر زیاد است؟
چینیها ممکن است احترام بیشتری به حکومت، در مقایسه با آنچه در غرب معمول است، بگذارند، اما آن سنت بر پایه قراردادی نهاده شده که حکومت در آن همچون حافظ و حامی عمل میکند، و جمهوری خلق چین در این خصوص کار چندان بزرگی نکرده است. رژیم با خطر سرنگونی روبهرو نیست، اما یک خطر بسیار واقعی هست و آن اینکه ممکن است احترام عمومی را از دست بدهد چرا که صرف پول درآوردن برای ۴۰۰ میلیون و اندی جمعیت، که سطح درآمدشان این مجال را به آنها میدهد که از خود بپرسند چرا این قبیل مسائل اساسی زندگی مورد توجه بیشتر و مؤثرتر قرار نمیگیرد، اولویت کمتری مییابد و شبکه اجتماعی و آزادی فردی بیشتر نگرانی آنها را گسترش میدهند.»
حجم
۱۱۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه
حجم
۱۱۲٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۹
تعداد صفحهها
۱۲۰ صفحه