کتاب روش های عملی مانیتیسم، هیپنوتیسم و تلقین
معرفی کتاب روش های عملی مانیتیسم، هیپنوتیسم و تلقین
کتاب روش های عملی مانیتیسم، هیپنوتیسم و تلقین نوشتهٔ پل ژاگو و ترجمهٔ بیتا شمسینی است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر بیان کرده است که چگونه قوای درونی خود را شکوفا کنیم.
درباره کتاب روش های عملی مانیتیسم، هیپنوتیسم و تلقین
پل ژاگو در کتاب روش های عملی مانیتیسم، هیپنوتیسم و تلقین بیان کرده است که از حدود ۲۰ سال پیش که اولین دورههای همهفهم هیپنوتیسم بنیان نهاده شد، مؤسسههایی وجود داشتهاند که دانسته یا ندانسته نوعی ابهام در اذهان عامه مردم ایجاد کردهاند، آن هم با مسلم گرفتن این فرض که ابزارهای موفقیت در علم هیپنوتیسم عبارت است از این که به همه اجازه داده شود که از شیوههای آمرانه فشار روحی ــ که در حالت ناخودآگاه اعمال شود ـ استفاده کنند. این تصور احمقانه و دور از انصاف را شماری از مؤلفان یا سارقان ادبی دورههای مورد بحث رواج دادند. نتیجهٔ ناگوارتر این تصور، استدلالی بود که به مخالفان عامهفهم کردن علوم فراروانی یاری میرساند. کتاب حاضر در پنج بخش نگاشته شده است. در بخش اول، نویسنده بررسی مفصلی از چهار عنصر نفوذ و تأثیر شخصی به شکل تجربی ارائه داده است. بخش دوم شامل دورهای است به منظور دستیابی به پدیدههای مانیتیسمی ـ هیپنوتیسمی معمول، همان پدیدههایی که قادر خواهیم بود آنها را در اکثر اشخاص ایجاد کنیم: تلقین در حالت بیداری، حالتهای سطحی هیپنوز (خواب مصنوعی)، تلقین هیپنوتیسمی، عمل انقباض و غیره. پدیدههای فراروانیای که جبر و موجبیت در آنها دخیل است و به طور ارادی ایجاد نمیشوند، موضوعی است که در بخش سوم به آن پرداخته شده است. در بخش چهارم نویسنده از موضوع واسطهگری سخن گفته است. یک دورهٔ بهکارگیری روشهای عملی که پیش از این در درمان بیماریهای جسمی و روانرنجوریها استفاده میشد، در بخش پنجم آمده است.
خواندن کتاب روش های عملی مانیتیسم، هیپنوتیسم و تلقین را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران آشنایی با هیپنوتیسم و تلقین پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب روش های عملی مانیتیسم، هیپنوتیسم و تلقین
«من آنها را از هم جدا کردم، یعنی پشت به پشت هم و به فاصله شش متری از یکدیگر قرارشان دادم و سپس به همان شیوه قبل عمل کردم. ابتدا دو آزمودنی را طوری که از هر دو طرف به خوبی قابل مشاهده بودند به حالت رخوت و سپس آزمودنی ب را به حالت جمود خلسهای بردم. آزمودنی الف بلافاصله وارد این حالت شد. سپس آزمودنی ب را به حالت خوابگردی بردم و فورا آزمودنی الف نیز وارد این حالت شد. عکسالعملهای آزمودنی دوم همیشه تقریبا آنی و فوری بود. میشد از این صحنهها فیلمی با حرکت کند تهیه کرد.
به علاوه، در پیگیری سلسله پدیدههایی از همین دست، با دمیدن بر روی چشمهای آزمودنی ب او را بیدار کردم. بعد بلافاصله آزمودنی الف بیدار شد، در حالی که متعجب بود که چرا خودبخود و بدون آن که کسی بر روی چشمهایش بدمد از خواب بیدار شده است.
تمام این پدیدهها به جای خود محفوظ. من شخصا مجموعه آزمایشهای جدیدی را تجربه کردم که از صراحت و وضوح بالایی برخوردار بودند.
بهوسیله آزمایش قبل دریافتم که آزمودنیهای الف و ب هر دو نسبت به گویهای شیشهای آبی حالت دافعه، و نسبت به گویهای شیشهای زرد به همان اندازه حالت جذبه و کشش از خود نشان میدهند. پس از آن که مانند قبل هر دو را به حالت رخوت بردم، در حالی که پشت آنها به هم بود و به فاصله شش متری از یکدیگر قرار داشتند، به طور غیرمنتظرهای گوی آبی را مقابل آزمودنی الف قرار دادم. او ناگهان نسبت به گوی حالت دافعه شدیدی نشان داد. بلافاصله، همان حالت هیجانی از راه دور به آزمودنی ب منتقل شد. آزمودنی ب با نگاههای تحریک شده، حالتهای دافعهآمیز و چهره درهم رفتهاش، خود شاهدی بر انتقال این تأثیر عمیق بود.
بعد از مشاهده دقیق این حالت، بلافاصله به جای گوی آبی در مقابل آزمودنی الف گوی زرد را قرار دادم. تغییری فوری در چهره و حالتهای آزمودنی پدیدار شد. او آرام و خاموش به سمت گوی رفت و با شادی به آن دست یافت. آزمودنی ب نیز هماهنگ با آزمودنی الف دستخوش تغییر کلی نگاه، حالت چهره و حالتها و رفتارهایش شد. او بیهیچ دلیل یا انگیزهای شاد و خندان شده بود.
یکی از آنها را به حالت خوابگردی بردم، دیگری هم همین حالت را دنبال کرد و آن وقت آنها برخلاف هم عمل کردند. مکالمهای را با یکی از آزمودنیها آغاز کردم در باره اشیای جالبی که گوی زرد باعث درخشیدن آنها در برابر چشمهای آزمودنیها میشد و نیز در باره تصاویر اشیای دور و بر که آزمودنیها آنها را به صورت انعکاسیافته در گوی میدیدند.
رؤیای یکی از آنها مشخصکننده رؤیای دیگری بود، و ما با تعجب به این پدیده مینگریستیم که چگونه دو آزمودنی زنی که، در ابتدای آزمایش، با احساس عدم اعتماد و بیزاری متقابل یکدیگر را ورانداز میکردند، اکنون پس از آزمایش کاملاً با هم موافق شده بودند و به وسیله احساسات بسیار عاطفی دو طرفه با هم پیوند یافته بودند.»