کتاب یوگا
معرفی کتاب یوگا
کتاب یوگا نوشتهٔ جیمز هویت و ترجمهٔ امید اقتداری است. گروه انتشاراتی ققنوس این کتاب در باب فلسفهٔ یوگا را منتشر کرده است.
درباره کتاب یوگا
جیمز هویت در کتاب یوگا به معرفی فلسفهٔ یوگا پرداخته است. تعدادی از حرکتهای ارائه شده در کتاب برای افراد مبتدی نامناسب است و شاگردان مبتدی تنها پس از کسب آمادگی بدنی کافی باید آنها را آغاز کنند. نویسنده در این اثر بیان کرده که یوگا موجی نیست که امروز بیاید و فردا برود. میلیونها اروپایی و آمریکایی از روشهای سادهتر آن بهرههای بزرگ جسمی، روانی و روحی گرفتهاند. حقیقت این است که یوگا مؤثر است و بسیاری از مردم به یوگا روی میآورند چون تعریف آن را از دوستان و آشنایان شنیدهاند.
کتاب یوگا به حرکتها، کنترلهای تنفسی و سایر تمرینهایی میپردازد که برای سلامت و تسلط بر بدن لازم است و به مکتب هاتایوگا تعلق دارد و در مراحل بعدی به کنترل حواس، تمرکز، مراقبه و جذبه راجایوگا که تسلط و توازن ذهنی به وجود میآورد میرسد. بنابه سنت، تمرینهای هاتایوگا برای پالایش جسم و آمادگی برای راجایوگا یا «راه عالی» است، گرچه برای فایدههایی که در بالا گفته شد نیز تمرین میشود.
خواندن کتاب یوگا را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران مطالعه در باب فلسفهٔ یوگا پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب یوگا
«متنهای کهن یوگا بارها از قدرتهای فرا طبیعی روان، مثل ارتباط ذهنی از دور (تلهپاتی)، غیببینی و پیش آگهی سخن گفتهاند. در بخش سوم یوگاسوترا، پتنجلی سی و هفت قدرت فراطبیعی روانی را که حاصل بکارگیری «شاخههای درونی» تمرکز، مراقبه و جذبه است، نام میبرد. «سمیم» روی اجزای مختلف بدن، اندیشهها و کیفیتها، قدرتهای نهان پدید میآورد ـ «کوچک شدن به اندازه یک اتم»، «رفتن به آسمان»، «تحقق خواستها» و غیره ـ که برخی مفسران آن را نمادین و بعضی حقیقی میدانند. در پژوهشهای علمی امروزی میتوان شواهد زیادی یافت که این ادعا را تأیید میکنند که تمرین مراقبه یوگا، ادراک فرا حسی (ای.اس.پی)۷۳ را به حرکت میاندازد.
مطالعات پژوهشی اخیر نشان داده است که حالت مراقبهای آسوده ذهن موجب بروز ادراک فراحسی میشود. بدیهی است که بهترین نتایج در افرادی مشاهده میشوند که بدن و ذهنی کاملاً آرام دارند، خود را رها کردهاند و در حالت پذیرندگی کنش پذیرند. برخی پژوهشگران معتقدند که ما همه، یا تقریبا همه، از توانایی روانی فرا طبیعی برخورداریم که بر اثر فعالیت («صدا») در سیستم اعصاب، از توان افتاده است؛ سیستم عصبی را آرام کنید، آنگاه نیروی نهفته بیدار میشود. آزمایشهایی که در زمینه محرومیت حسی انجام شده این دیدگاه را تأیید میکند. در آزمایشهای معروف به گانزفِلد۷۴ محرکهای صدایی و لامسهای به حداقل رسانده میشود و چشمان نور «یکنواخت سفید» دریافت میکنند. (گانزفِلد میدان دید یکنواخت و همگن است.) این شرایط آزمونهای ای. اس. پی را موفقیتآمیز کرده است.
در مراقبه یوگا و سایر مراقبههای شرقی نیز روش عمل از راه کنترل حواس (پرتیاهار) و آرام کردن فعالیت سیستم عصبی است که حالت ذهنی حاصل از آن اغلب به سطح بازتابگر آیینه یا دریاچه تشبیه میشود و در آزمایشهای موفق ای.اس.پی، خواندن نوار مغزی فعالیت الکتریکی افراد تحت آزمایش نشان داده است که امواج کم سرعت آلفا نیز با حالتهای خودآسایی عمیق و مراقبه ارتباط دارد.»
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه
حجم
۱٫۰ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۴۰ صفحه