کتاب بدن ذهن آگاه
معرفی کتاب بدن ذهن آگاه
کتاب بدن ذهن آگاه نوشتهٔ الن جی. لنگر و ترجمهٔ علی سلامی و کیارش سلامی است. نشر گویا این کتاب را منتشر کرده است. نویسنده در این اثر راهی به سوی سلامت پایدار را شرح داده است.
درباره کتاب بدن ذهن آگاه
الن جی. لنگر در کتاب بدن ذهن آگاه تلاش کرده است تا نشان دهد که روانشناسی تا چه اندازه برای سلامتی انسان مهم بوده و قادر است کنترل بدن را به ما بازگرداند. او در این اثر کوشیده، نشان دهد که ذهن عامل اصلی سلامت بدن است و مداخلات ساده در تغییر شیوهٔ تفکر ما میتواند بهطور چشمگیری سلامت ما را بهبود بخشد. شاید مهمترین دستاورد او توجه به تغییرپذیری علائم و همچنین تاثیر علم روانشناختی در امکان بهبود بیماریهای مزمن مانند پارکینسون و ام اس و دردهای مزمن باشد.
نویسنده در فصلهای اول تا پنجم به موضوعاتی میپردازد که آنها را مسائل اساسی در مورد قوانین، ریسک، پیشبینی، تصمیمگیری و مقایسه اجتماعی میداند. به عقیدهٔ او اگر بتوانیم دیدگاه جدیدی نسبت به این مفاهیم اتخاذ کنیم، در مسیر ذهنآگاهی، اعتمادبهنفس و توانمند شدن بیشتر قرار میگیریم. فصلهای ششم، هفتم و هشتم به کاوش در مورد امکانات سلامتی و تندرستی ما میپردازند؛ امکاناتی که قبلاً نسبت به آنها بیتوجه بودهایم. این فصلها بر اساس تحقیقات ذهن و بدن توسط نویسنده و دیگران، مسیری برای شیوهای متفاوت از زندگی ترسیم میکند و به بازگرداندن بخشی از سلامتی میپردازد که به دلیل شیوههای قدیمی تفکر از دست دادهایم.
خواندن کتاب بدن ذهن آگاه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران حوزهٔ سلامت و کسانی که میخواهند به سلامت پایدار برسند، پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب بدن ذهن آگاه
«در تحقیقات دن آریلی و همکارانش، نتایج نشان داد که هر چه هزینه بیشتری برای قرصها پرداخت شود، ممکن است مؤثرتر باشند. فرض کنید دو نفر دقیقاً یک دارو را مصرف کنند، اما با هزینههای مختلف؛ یا فردی در یک نوبت، قرصی گرانقیمت و یا همان قرص را با هزینه کمتر مصرف کند، چه عاملی باعث تفاوت در سلامتی آنها میشود؟ انتظارات برای بهبودی بر اساس هزینه درمان، میتواند بهبودی قابلتوجهی را نشان دهد. این نتایج نشان میدهند که ما به داروها و درمانهای پزشکی بهشدت وابستهایم و گاهی اجازه نمیدهیم بهبود خود را بدون آنها تجربه کنیم.
در مطالعهای دیگر، از دانشآموزان خواسته شد تا سرماخوردگیهای خود و داروهایی که برای تسکین مصرف میکردند را ردیابی کنند. افرادی که قیمت کامل داروهای سرماخوردگی را پرداخت میکردند، سریعتر بهبود مییافتند. در مطالعه دیگری، دانشآموزانی که نوشیدنی انرژیزای گرانتری مصرف میکردند، کمتر، احساس خستگی میکردند و عملکرد شناختی بهتری داشتند؛ اما این موضوع مسائل اخلاقی را به وجود میآورد. من فکر نمیکنم که قیمت بالاتر، نتیجهٔ بهتری برای سلامتی به دنبال داشته باشد. این نتایج تائید میکنند که باورهای ما برای بهبود سلامتی ما حائز اهمیت هستند.
همچنین، حتی رنگ قرصهایی که مصرف میکنیم، توقعات ما را تحت تأثیر قرار میدهد. تحقیقات نشان داده است که رنگ زرد برای افسردگی مؤثرتر است؛ سبز برای کاهش اضطراب مفید است؛ سفید برای درمان زخم معده مناسب است، حتی اگر فقط حاوی لاکتوز باشد (برای درمان زخم معده مؤثر نیست) و قرصهای قرمز برای افزایش انرژی مناسب هستند.
حتی کلمات خاص میتوانند مانند دارونما عمل کنند؛ قدرت آنها میتواند بهسادگی یک قرص باشد که بلعیدن آن آسان است. همانطور که دارونماها برای پاسخهای فیزیکی تأثیر میگذارند، کلمات اغلب باعث پاسخهای رفتاری یا عاطفی میشوند. در تحقیقات اولیه من، مشخص شد که کلمه ساده «زیرا» مردم را متقاعد میکند که حتی اگر هیچ اطلاعات جدیدی به دنبال آن نباشد، به آن عمل کنند. برای مثال، وقتی به دانشآموزانی که در صف طولانی منتظر استفاده از دستگاه کپی بودند، نزدیک شدیم و پرسیدیم: «آیا میتوانم از دستگاه زیراکس استفاده کنم؟» یا «آیا میتوانم از دستگاه زیراکس استفاده کنم چون نیاز به کپی دارم؟» باید توجه داشت که هیچ دلیل خاصی برای استفاده از دستگاه کپی ارائه نشده بود، بااینحال، بسیاری از افراد «زیرا» را بهعنوان دلیل قبول کردند و به ما اجازه دادند جلوتر از آنها قرار بگیریم.»
حجم
۲۲۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۷۱ صفحه
حجم
۲۲۱٫۱ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۳
تعداد صفحهها
۲۷۱ صفحه