کتاب اکت به زبان ساده
معرفی کتاب اکت به زبان ساده
کتاب الکترونیکی اکت به زبان ساده نوشتهٔ راس هریس با ترجمۀ سحر محمدی توسط انتشارات سایه سخن منتشر شده است. این کتاب راهنمایی عملی و کاربردی برای آشنایی با درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) است و مفاهیم پیچیده این مدل درمانی را به زبان ساده و قابلفهم توضیح میدهد.
درباره کتاب اکت به زبان ساده
کتاب اکت به زبان ساده یک راهنمای سریع و کاربردی برای درمانگران، دانشجویان روانشناسی و علاقهمندان به مدل درمانی پذیرش و تعهد است. اکت یکی از درمانهای نوین در حوزه روانشناسی است که بر افزایش انعطافپذیری روانشناختی تأکید دارد و هدف آن کمک به افراد برای زندگی معنادارتر و کاهش تأثیر منفی افکار و احساسات ناخوشایند است. راس هریس در این کتاب، با استفاده از ابزارها و تکنیکهای جدید، درمانگران را با روشهای مختلف مواجهسازی، مدیریت خشم، و بهکارگیری خرد در هیجانات آشنا میکند. یکی از ابزارهای کلیدی معرفیشده در این اثر، ابزار «نقطهٔ انتخاب» است که به مراجعان کمک میکند مفهوم پذیرش را در زندگی خود بهکار بگیرند و بر تعهدات معنادار تمرکز کنند. کتاب بهویژه برای افرادی که بهتازگی با اکت آشنا شدهاند، مناسب است و به آنها امکان میدهد تا مفاهیم نظری و عملی این مدل درمانی را بهسرعت درک کرده و در عمل بهکار گیرند. از ویژگیهای کتاب اکت به زبان ساده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زبانی ساده و روان که فهم مفاهیم پیچیده را آسان میکند.
تمرکز بر ابزارهای عملی و قابلاستفاده در جلسات درمانی
ارائه راهکارهایی برای مواجهه با چالشهای رایج مراجعان
کتاب اکت به زبان ساده را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب برای درمانگران، دانشجویان روانشناسی، مشاوران، و تمامی کسانی که بهدنبال یادگیری یا بهکارگیری اصول اکت در زندگی روزمره هستند، مناسب است.
بخشی از کتاب اکت به زبان ساده
«زندگی هم شگفتآور است و هم وحشتناک. در طول سالهای زندگی، موفقیتهای لذتبخش و شکستهای نامنتظره، عشقهای باشکوه، فراقهای ویرانگر، لحظات شگفتی و سعادت و همچنین موقعیتهای تاریک و دلسردکنندهای را تجربه خواهیم کرد. حقیقت تلخ این است که تقریباً هرچیزی که زندگی را غنی و معنادار و پُرمایه میکند، جنبهٔ دردناک هم دارد و متأسفانه این بدینمعناست که شادبودن در مدت طولانی بسیار دشوار است. واقعیت این است که شادبودن برای مدت کوتاه هم سخت است. درحقیقت زندگی دشوار است و درد بسیاری بهجای میگذارد. یکی از دلایل اصلیِ این امر (که بهزودی آن را کاوش خواهیم کرد) این است که ذهن انسان بهگونهای تکامل یافته که بهطور طبیعی رنج روانی ایجاد میکند. بنابراین اساساً در طول عمر، آسیبهای زیادی را تجربه خواهیم کرد.
خُب، حدس میزنم این افتتاحیهای خوشایند برای این کتاب نیست. آیا واقعاً اوضاع اینقدر دلسردکننده است؟ آیا هیچ کاری دربارهٔ این وضعیت اسفبار نمیتوانیم انجام دهیم؟ آیا باید تسلیم زندگی شویم و خود را در گودال پوچگرایی بیندازیم؟
بسیار خُب، همانطور که احتمالاً حدس زدهاید، پاسخ این پرسشها «نه» است. خوشبختانه برای مواجهه با سختیهای زندگی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد۲۸ (اکت) راهی پیشِرویمان میگذارد. نام اکت از آنجا میآید که به ما میآموزد چگونه اثر و نفوذِ افکار و احساسات دردناک را کاهش دهیم (پذیرش) و همزمان برای ساختنِ زندگی غنی و پُرمایه و معنادار اقدام کنیم (تعهد). در صفحات پیشِرو، یک هدف اصلی دارم: تئوری و کاربردِ پیچیدهٔ اکت را ساده و کاربردی و لذتبخش کنم.»
این کتاب رو به همهی درمانگران و روانشناسان توصیه میکنم