معرفی و دانلود کتاب عشق چیست؟ + خلاصه رایگان

عاشقی از منظر تئوری انتخاب

نوع کتاببدون نظر
ویلیام گلسر، کارلین گلسر، علی صاحبی... بیشتر

معرفی کتاب عشق چیست؟

کتاب عشق چیست؟ (عاشقی از منظر تئوری انتخاب)، نوشته‌ ویلیام گلسر و کارلین گلسر و ترجمه علی صاحبی و حشمت اباسهل، روایتی داستان‌محور از یک گفت‌وگوی طولانی درباره‌ی عشق، صمیمیت و انتخاب همسر است که انتشارات سایه سخن در سال ۱۳۹۷ آن را منتشر کرده است. محور اصلی کتاب رابطه‌ی آنت و مارک است؛ زوجی که سه سال با هم زندگی کرده‌اند، اما در ازدواج و تعهد دچار بن‌بست شده‌اند. نویسندگان که روان‌پزشک هستند، در قالب جلسات گفت‌وگو با آنت و سپس با هر دو نفر، مفاهیم تئوری انتخاب و واقعیت‌درمانی را وارد ماجرای عاشقانه‌ی آن‌ها می‌کنند و از دل همین گفت‌وگوها به تعریف تازه‌ای از عشق می‌رسند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب عشق چیست؟ اثر ویلیام گلسر و کارلین گلسر

کتاب عشق چیست؟ با عنوان اصلی What is this thing called love?: the essential book for the single woman و به قلم ویلیام گلسر و کارلین گلسر، با تمرکز بر شخصیت آنت، معلم ریاضی جوان، آغاز می‌شود؛ زنی که سه سال است با مارک زندگی می‌کند و با وجودِ شنیدن مکرر جمله‌ی «دوستت دارم»، هیچ نشانی از تصمیم جدی برای ازدواج در او نمی‌بیند. آنت زیر فشار سن، خانواده، رؤیای تشکیل خانواده و ترسِ ازدست‌دادن رابطه، به بن‌بست عاطفی رسیده و با همین سردرگمی به‌سراغ روان‌پزشک می‌رود. کتاب عشق چیست؟ در قالب جلسات پی‌درپی گفت‌وگو بین آنت، مارک و درمانگر پیش می‌رود و از خلال این گفت‌وگوها، ویلیام گلسر و کارلین گلسر مفاهیم تئوری انتخاب، روان‌شناسی کنترل درونی و واقعیت‌درمانی را به زبان روزمره وارد زندگی این زوج می‌کنند. فصل‌های کتاب عملاً همان پیشرفت تدریجی جلسات‌اند؛ از طرح سؤال ساده‌ی «عشق چیست؟» تا بررسی گذشته‌ی خانوادگی آنت و مارک، تجربه‌های عشقی قبلی، رابطه‌ی آن‌ها با والدین و در نهایت، مواجهه با ترس از تعهد و ازدواج.

ویلیام گلسر و کارلین گلسر در بخش‌های میانی کتاب عشق چیست؟ هفت عادت مخرب در روابط صمیمی را معرفی می‌کنند؛ عادت‌هایی مثل انتقاد، سرزنش، شکایت، تهدید، تنبیه و رشوه‌دادن عاطفی که به‌تدریج عشق را فرسوده می‌کند. سپس مفهوم مذاکره، سازگاری، تسلیم متقابل و اینکه مذاکره کجا دیگر ممکن نیست و فقط عشق می‌تواند تصمیم نهایی را رقم بزند، به‌تفصیل بررسی شده است. کتاب عشق چیست؟ علاوه‌بر روایت رابطه‌ی آنت و مارک، مدام آن‌ها را با نمونه‌های دیگر مقایسه می‌کند؛ از ازدواج‌های پرتنش خواهر آنت و برادر مارک تا روابطی که فقط بر پایه‌ی رابطه‌ی جنسی یا ترس از تنهایی ادامه پیدا کرده‌اند. نویسندگان با این مقایسه‌ها نشان داده‌اند که صرف کشش جنسی یا عادت به باهم‌بودن برای ساختن یک زندگی مشترک کافی نیست و هیچ عشقی بدون کنارگذاشتن الگوهای کنترل‌گرانه، پایدار نخواهد ماند.

خلاصه کتاب عشق چیست؟

کتاب عشق چیست؟ از دل بحران عاطفی آنت شکل گرفته است؛ زنی ۲۷ساله که سه سال با مارک زندگی کرده، مدام جمله‌ی «دوستت دارم» را شنیده، اما با جمله‌ی «هنوز برای ازدواج آماده نیستم» روبه‌رو شده است. او با این سؤال نزد روان‌پزشک می‌آید که اصلاً عشق یعنی چه و چرا چیزی که باید منبع شادی باشد، این‌همه رنج و بلاتکلیفی به همراه دارد. در روند جلسات، گذشته‌ی آنت و مارک، خانواده‌هایشان، تجربه‌های عشقی قبلی و شیوه‌ی دعواها و آشتی‌هایشان بررسی می‌شود.

ویلیام گلسر و کارلین گلسر نشان داده‌اند که چگونه هفت عادت مخرب مثل انتقاد، سرزنش، شکایت، تهدید و تنبیه، آرام‌آرام صمیمیت را می‌خورند و چگونه تنها یک هفته کنارگذاشتن همین عادت‌ها کیفیت رابطه را دگرگون می‌کند. در ادامه، مفهوم مذاکره، سازگاری، تسلیم متقابل و اینکه عشق واقعی بدون آزادی و مسئولیت‌پذیری دوطرفه شکل نمی‌گیرد، محور بحث قرار گرفته است.

چرا باید کتاب عشق چیست؟ را بخوانیم؟

کتاب عشق چیست؟ رابطه‌ی عاشقانه را در جزئیات یک رابطه‌ی واقعی و پرکشمکش نشان می‌دهد. خواننده در جریان گفت‌وگوهای آنت، مارک و درمانگر، با الگوهای پنهان کنترل‌گری، ترس از تعهد و نقش خانواده‌ی مبدأ در انتخاب همسر روبه‌رو می‌شود و می‌تواند خودش را در آینه‌ی این داستان ببیند. این کتاب به‌طور مشخص کمک می‌کند معنای «دوستت دارم» در عمل سنجیده شود نه در کلمات.

خواندن کتاب عشق چیست؟ را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب عشق چیست؟ به کسانی پیشنهاد می‌شود که در رابطه‌ای عاطفی هستند، اما بر سر تعهد، ازدواج یا ادامه‌دادن دچار تردید و کشمکش‌اند. همچنین به کسانی پیشنهاد می‌شود که می‌خواهند الگوهای مخرب در روابط صمیمی، مثل انتقاد و کنترل‌گری، را بشناسند و شیوه‌ی گفت‌وگو و مذاکره در رابطه را یاد بگیرند.

درباره ویلیام گلسر

ویلیام گلسر (William Glasser) (۱۱ مه ۱۹۲۵ ـ ۲۳ اوت ۲۰۱۳) روان‌پزشک برجسته و تأثیرگذار آمریکایی بود. او به‌عنوان بنیان‌گذار واقعیت‌درمانی و نظریه‌ی انتخاب شناخته می‌شود. گلسر از چهره‌های مهم روان‌شناسی و روان‌پزشکی معاصر بود که نظریه‌ها و روش‌هایش تأثیر گسترده‌ای بر حوزه‌های بهداشت روان، آموزش‌وپرورش، مشاوره و مدیریت منابع انسانی گذاشت. شهرت اولیه‌ی او با انتشار کتاب واقعیت‌درمانی در سال ۱۹۶۵ شکل گرفت، اما بعدها نظریه‌ی انتخاب به مهم‌ترین بخش اندیشه‌هایش تبدیل شد.

گلسر تحصیلات اولیه‌ی خود را در رشته‌ی مهندسی شیمی آغاز کرد، اما پس از آنکه دریافت علاقه‌ی اصلی‌اش روان‌پزشکی است، مسیر حرفه‌ای خود را تغییر داد. او دوره‌ی تخصصی روان‌پزشکی را میان سال‌های ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۷ در بیمارستان معلولان جنگی لس‌آنجلس غربی و دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای گذراند و تحت‌تأثیر آموزه‌های استادش، دکتر هرینگتون، از روان‌پزشکی سنتی فاصله گرفت. گلسر در سال ۱۹۶۱ دوره‌ی روان‌پزشکی خود را به پایان رساند و از سال ۱۹۵۷ تا ۱۹۸۶ با رویکرد واقعیت‌درمانی در مطب خصوصی و مراکز اصلاح و بازپروری نوجوانان بزهکار فعالیت کرد.

از نظر گلسر انسان‌ها موجوداتی اجتماعی‌اند و کیفیت روابط انسانی نقشی اساسی در سلامت روان آن‌ها دارد. او معتقد بود بسیاری از مشکلات روان‌شناختی ریشه در روابط ناسالم، غیررضایت‌بخش یا گسسته با افراد مهم زندگی دارند و ناتوانی در برقراری ارتباط مؤثر منشأ بسیاری از دشواری‌های روانی است. نظریه‌ی انتخاب نیز بر همین اساس شکل گرفت و بر مسئولیت فردی، انتخاب رفتار و کنترل درونی تأکید داشت.

ویلیام گلسر بیش از ۲۰ کتاب تألیف کرد که بسیاری از آن‌ها در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفتند. از آثار مهم او می‌توان به واقعیت‌درمانی، مدارس بدون شکست، تئوری انتخاب، «هشدار: روان‌پزشکی می‌تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد!» و هشت درس برای زندگی زناشویی شادتر اشاره کرد. او در سال ۱۹۹۸ با انتشار کتاب تئوری انتخاب، دیدگاه خود درباره‌ی انگیزش و رفتار انسان را به‌صورت منسجم‌تر ارائه داد.

فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی گلسر بارها مورد تقدیر قرار گرفت. دانشگاه سان‌فرانسیسکو در سال ۲۰۰۰ دکترای افتخاری علوم انسانی را به او اعطا کرد. انجمن مشاوره‌ی آمریکا نیز در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ از او برای نقش مؤثرش در گسترش مشاوره و بنیان‌گذاری واقعیت‌درمانی تقدیر کرد و نشان اسطوره‌ی مشاوره را به او داد. همچنین انجمن روان‌شناسی آمریکا در سال ۲۰۰۵ عنوان استاد ممتاز در درمانگری را به وی اعطا کرد؛ عنوانی که از مهم‌ترین افتخارات حرفه‌ای در این حوزه به‌ شمار می‌رود.

آثار ویلیام گلسر در ایران نیز با استقبال گسترده‌ای روبه‌رو شده‌اند و کتاب‌هایی مانند تئوری انتخاب، درآمدی بر روان‌شناسی امید، ازدواج بدون شکست و هشت درس برای زندگی زناشویی شادتر با ترجمه‌ی علی صاحبی توسط انتشارات سایه‌ سخن منتشر شده‌اند.

درباره کارلین گلسر

کارلین گلسر (Carleen Glasser) از سال ۱۹۸۳ فعالیت حرفه‌ای خود را به‌عنوان مشاور مدرسه آغاز کرد و سپس به‌عنوان یکی از مدرسان مؤسسه‌ی ویلیام گلسر به آموزش پرداخت. او از سال ۱۹۸۹ تدریس نظریه‌ها و ایده‌های ویلیام گلسر را آغاز کرد و پس از ازدواج با او در سال ۱۹۹۵، در کنار همسرش به آموزش نظریه‌ی انتخاب و واقعیت‌درمانی مشغول شد؛ رویکردی روان‌شناختی که ویلیام گلسر بنیان‌گذار آن بود. این دو در سال‌های همکاری مشترک خود، سمینارها و کارگاه‌های آموزشی متعددی را در کشورهای مختلف برگزار کردند و به گسترش ایده‌های خود پرداختند.

در طول بیش از دو دهه همکاری، ویلیام گلسر کتاب‌هایی منتشر کرد که کارلین گلسر ویراستاری آن‌ها را بر عهده داشت. افزون‌بر این، چهار عنوان از این آثار با همکاری مشترک این دو نوشته شد. کارلین گلسر همچنین کتاب‌ها و مطالب آموزشی متعددی برای آشنایی کودکان با نظریه‌ی انتخاب تألیف کرده است که بخشی از آن‌ها در وب‌سایت رسمی این مجموعه معرفی شده‌اند. کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای شادکامی از آثار شناخته‌شده‌ی او به‌ شمار می‌آید.

درباره علی صاحبی

علی صاحبی، روان‌شناس و مترجم ایرانی، در سال ۱۳۴۳ متولد شد. او تحصیلات کارشناسی و کارشناسی‌ ارشد خود را در دانشگاه تهران به پایان رساند و سپس برای ادامه‌ی تحصیل به استرالیا رفت. صاحبی در سال ۱۳۷۵ موفق شد مدرک دکتری روان‌شناسی بالینی را از دانشگاه نیوساوت ولز سیدنی دریافت کند و دو سال بعد نیز دوره‌ی فوق‌دکتری خود را در زمینه‌ی اختلال وسواس در کلینیک اختلالات اضطرابی دانشگاه سیدنی به پایان رساند.

او آموزش‌های تخصصی شناخت‌درمانی را زیر نظر آلبرت آلیس گذراند و گواهی رسمی طرح‌واره‌درمانی را از جفری یانگ دریافت کرد. علی صاحبی همچنین هشت سال به‌عنوان مدرس روان‌شناسی بالینی در دانشگاه فردوسی مشهد فعالیت داشت و در زمینه‌ی آموزش و درمان روان‌شناختی نقش فعالی ایفا کرد.

صاحبی از سال ۲۰۰۶ به جریان روان‌شناسی مثبت‌نگر مبتنی‌بر نظریه‌ی انتخاب و مؤسسه‌ی واقعیت‌درمانی ویلیام گلسر پیوست و به‌عنوان مربی ارشد و عضو هیئت‌علمی این مؤسسه به فعالیت خود ادامه داد. او در سال ۲۰۰۸ با دریافت مجوز رسمی از ویلیام گلسر، مرکز آموزش واقعیت‌درمانی ایران را بنیان گذاشت و به گسترش آموزش‌های مرتبط با نظریه‌ی انتخاب و واقعیت‌درمانی در ایران پرداخت.

از علی صاحبی آثار متعددی در قالب کتاب، مقاله، مجموعه‌های آموزشی صوتی و تصویری منتشر شده است. او بیش از ۳۵ مقاله‌ی علمی و پژوهشی منتشر کرده و ده‌ها جلد کتاب نیز تألیف یا ترجمه کرده است. ترجمه‌ی آثار ویلیام گلسر به فارسی از مهم‌ترین فعالیت‌های او به‌ شمار می‌رود و او را به یکی از شناخته‌شده‌ترین مروجان اندیشه‌های گلسر در ایران تبدیل کرده است. ویلیام گلسر نیز در سال ۲۰۱۲ با ارسال نامه‌ای رسمی از فعالیت‌ها و همکاری‌های علمی علی صاحبی تقدیر کرد.

بخشی از کتاب عشق چیست؟

«آن شب وقتی به آپارتمان سرد و بی‌روحم برگشتم، مارک برخلاف گذشته سخت کار می‌کرد. ناگهان به فکر پرسش مادرم که عشق چیست، افتادم. چرا من این‌قدر بیچاره‌ام؟ چرا در تمام زندگی‌ام فقط به مارک فکر می‌کنم؟ تمام دوستانم مثل من هستند؛ یعنی در حالی‌که از عشق صحبت می‌کنیم، کدام‌یک از ما واقعاً خوشحالیم؟ آیا عشق نباید منشأ شادی باشد؟ آیا من آن‌قدر دیوانه‌ام که این‌طور درمانده و محتاج ازدواج شده باشم؟ حق با مادرم بود که می‌گفت عشق چیست. چرا عشق همین معنایی را که برای من دارد، برای مارک ندارد.»

معرفی این کتاب در تاریخ ۲ خرداد ۱۴۰۵ به‌روزرسانی شده است.

برای تجربه‌ای بهتر در دانلود کتاب عشق چیست؟ و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را به‌صورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن می‌توانید مطالعه‌ی خود را شخصی‌سازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتاب‌ها را همیشه و همه‌جا تجربه کنید. علاوه‌بر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیف‌های ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.

نام کتابعشق چیست؟
عنوان دیگرعاشقی از منظر تئوری انتخاب
عنوان در زبان مبدأwhat is this thing called love?
موضوعخانواده و ازدواج، روان‌شناسی عمومی
نویسندهویلیام گلسر، کارلین گلسر
مترجمعلی صاحبی، حشمت اباسهل
انتشاراتانتشارات سایه سخن
سال انتشار نسخه فیزیکی۱۳۹۷/۰۱/۰۱
فرمت کتابEPUB

نظری برای کتاب ثبت نشده است.