کتاب نسخه عشق جان گاتمن + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب نسخه عشق

کتاب نسخه عشق

معرفی کتاب نسخه عشق

کتاب نسخه عشق نوشته جان گاتمن و جولی گاتمن با ترجمه سحر محمدی، اثری است که نشر سایه سخن آن را منتشر کرده است. این کتاب با هدف تقویت روابط عاطفی و زناشویی، راهکارهایی علمی و عملی را برای ایجاد صمیمیت، پیوند و لذت بیشتر در زندگی مشترک ارائه می‌دهد. نویسندگان، که از چهره‌های برجسته حوزه روان‌شناسی و زوج‌درمانی هستند، با تکیه‌بر سال‌ها پژوهش و تجربه بالینی، هفت روز تمرین ساده و قابل اجرا را پیشنهاد کرده‌اند تا زوج‌ها بتوانند کیفیت رابطه خود را بهبود بخشند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب نسخه عشق

کتاب نسخه عشق نوشته جان گاتمن و جولی گاتمن، اثری است که به بررسی علمی و کاربردی روابط عاطفی و زناشویی می‌پردازد. این کتاب بر پایه پژوهش‌های گسترده و تجربیات بالینی نویسندگان، ساختاری هفت‌روزه دارد و هر فصل آن به یک عادت یا تمرین مشخص برای تقویت پیوند عاطفی اختصاص یافته است. تمرکز اصلی کتاب بر سه طبقه زیرین «خانه روابط عاطفی پایدار» است: ساخت نقشه عشق، ابراز تحسین و مهرورزی، و گام‌برداشتن به‌سوی هم. نویسندگان با مثال‌های واقعی از زوج‌ها و روایت‌های شخصی، نشان داده‌اند که چگونه تغییرات کوچک و روزمره می‌تواند تأثیرات بزرگی بر کیفیت رابطه بگذارد. نسخه عشق با زبانی روشن و ساختاری مرحله‌به‌مرحله، به زوج‌ها کمک می‌کند تا با تمرین‌های کوتاه و قابل اجرا، صمیمیت و رضایت بیشتری را تجربه کنند. این کتاب نه‌تنها برای زوج‌هایی که با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند، بلکه برای همه کسانی که به دنبال حفظ و تقویت رابطه عاطفی خود هستند، مناسب است.

خلاصه کتاب نسخه عشق

کتاب نسخه عشق بر این ایده استوار است که عشق و صمیمیت در روابط، نتیجه مجموعه‌ای از رفتارهای کوچک و تکرارشونده است. نویسندگان با تکیه‌بر داده‌های علمی و تجربیات بالینی، هفت تمرین روزانه را معرفی کرده‌اند که هرکدام به یکی از جنبه‌های بنیادین رابطه می‌پردازد. این تمرین‌ها شامل گام‌برداشتن به‌سوی دعوت‌های کوچک شریک زندگی، پرسیدن سؤال‌های عمیق و بازپاسخ، ابراز تحسین و قدردانی، و توجه به نیازهای عاطفی و فیزیکی یکدیگر است. کتاب تأکید کرده است که حتی در روابطی که دچار سردی یا تعارض شده‌اند، با ایجاد تغییرات کوچک و مستمر می‌توان مسیر رابطه را به سمت صمیمیت و رضایت بیشتر تغییر داد. نویسندگان با مثال‌های واقعی از زوج‌ها، نشان داده‌اند که چگونه توجه به جزئیات روزمره، گفت‌وگوهای معنادار و تمرین‌های ساده می‌تواند حساب عاطفی رابطه را غنی کند و به زوج‌ها کمک کند تا حتی در شرایط دشوار، پیوند خود را حفظ کنند. پیام اصلی کتاب این است که عشق یک فرایند فعال و تمرینی است و با صرف زمان و توجه، می‌توان آن را تقویت و ماندگار کرد.

چرا باید کتاب نسخه عشق را بخوانیم؟

نسخه عشق با رویکردی علمی و عملی، به زوج‌ها نشان می‌دهد که چگونه می‌توانند با تغییرات کوچک و روزمره، رابطه‌ای عمیق‌تر و رضایت‌بخش‌تر بسازند. این کتاب با ارائه تمرین‌های کوتاه و قابل اجرا، به افراد کمک می‌کند تا حتی در شلوغ‌ترین روزها نیز برای رابطه خود وقت بگذارند. ویژگی شاخص کتاب، تمرکز بر جزئیات و رفتارهای ساده‌ای است که اغلب نادیده گرفته می‌شوند اما نقش کلیدی در ایجاد صمیمیت دارند. همچنین، مثال‌های واقعی و روایت‌های ملموس، خواننده را با چالش‌ها و راه‌حل‌های متنوع آشنا می‌کند. نسخه عشق مناسب کسانی است که به دنبال راهی عملی برای بهبود رابطه خود هستند و می‌خواهند با صرف زمان اندک، تغییرات مثبت و پایداری ایجاد کنند.

خواندن این کتاب به کسانی پیشنهاد می‌شود که دغدغه بهبود یا حفظ کیفیت رابطه عاطفی و زناشویی دارند؛ به زوج‌هایی که احساس می‌کنند رابطه‌شان دچار سردی یا فاصله شده است؛ به افرادی که به دنبال راهکارهای علمی برای افزایش صمیمیت و رضایت در زندگی مشترک هستند؛ و به کسانی که می‌خواهند با تمرین‌های ساده، پیوند عاطفی خود را تقویت کنند.

بخشی از کتاب نسخه عشق

«مهم‌ترین چیزی که باید درباره نسخه عشق بدانید، این است که نسخه جمع‌وجوری است. برای ایجاد رابطه سالم دوزهای اندک و روزانه لازم است. چرا؟ زیرا ماهیت رابطه دقیقاً همین است: رابطه چیز بزرگی نیست، بلکه از میلیون‌ها چیز کوچک که هر روز در طی یک عمر اتفاق می‌افتد، تشکیل شده است. در پنجاه سال گذشته، عشق را زیر ذره‌بین قرار داده‌ایم. این مطالعات از اولین تحقیقات جان درباره تعاملات زناشویی در دانشگاه ایندیانا شروع شده است و تا امروز ادامه دارد؛ زیرا تا به امروز و همچنان از طریق مؤسسه گاتمن با زوج‌ها همکاری نزدیک داشته‌ایم. وقتی که در سال ۱۹۹۰ «آزمایشگاه عشق» را در سیاتل تأسیس کردیم، در پی پاسخ این سؤال‌ها بودیم: چه چیزی عشق را ماندگار می‌کند؟ چرا رابطه یک زوج بادوام است، اما زوج دیگر رابطه‌شان از هم می‌پاشد؟ آیا امکان دارد با جمع‌آوری داده‌ها این اطلاعات را کمّی کنیم؛ یعنی با استفاده از ابزارهای علمی و مدل‌سازی‌های ریاضی، پیش‌بینی کنیم که آیا یک زوج تا آخر عمر با خوشبختی در کنار هم زندگی خواهند کرد؟ از آن زمان، انواع زوج‌ها، اعم از ازدواج‌کرده یا ازدواج‌نکرده، فرزنددار یا بدون فرزند، تازه‌ازدواج‌کرده یا زوج‌های قدیمی، را به آزمایشگاه آورده‌ایم تا عوامل کلیدی رابطه خوب را بررسی کنیم. در این کاوش، به تمام جنبه‌های روابط آن‌ها نگریسته‌ایم: زبان بدن، نحوه گفت‌وگویشان، روش دعواکردنشان، شرح‌حال و داستان عشقشان. ما افزایش و کاهش ضربان قلب زوج‌ها را زیر نظر گرفته‌ایم و سیل هورمون‌های استرس را در بدنشان اندازه‌گیری کرده‌ایم. از تک‌تک حرکات آن‌ها فیلم گرفته و فیلم‌ها را تا صدم ثانیه بررسی کرده‌ایم. تمام داده‌ها را جمع‌آوری کرده و هیچ‌یک را فرونگذاشته‌ایم. ما دَرپوش عشق را برداشته و تمام قسمت‌های کوچک آن را بیرون کشیده‌ایم تا تاروپودش را کشف کنیم.»

۲۰%