کتاب مه جبین
معرفی کتاب مه جبین
کتاب الکترونیکی مهجبین نوشتهٔ «فرشته تات شهدوست» در سال ۱۴۰۰ از انتشارات آراسبان منتشر شده است. این رمان معاصر ایرانی داستانی اجتماعی و خانوادگی را روایت میکند که در بستر روابط پیچیدهٔ خانوادگی، سنتها و دغدغههای زنان جوان شکل میگیرد. نویسنده با خلق شخصیتهایی چندلایه و روایت ماجراهایی پرکشمکش، به مسائلی چون سرنوشت، قیمومیت، ازدواج اجباری و استقلال زنان میپردازد. نسخهٔ الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مه جبین
کتاب «مهجبین» به قلم «فرشته تات شهدوست» اثری داستانی و رمانی معاصر است که در فضای شهری و خانوادگی ایران امروز میگذرد. «فرشته تات شهدوست» در این کتاب، با تمرکز بر زندگی دختری جوان به نام «مهجبین»، تصویری از چالشهای زنان در جامعهای سنتی و درعینحال درحالتغییر ارائه داده است. روایت کتاب حول محور خانوادهای پرتنش و روابط میان اعضای آن میچرخد؛ جایی که وصیتنامه، قیمومیت، اختلافات خانوادگی و فشارهای اجتماعی سرنوشت شخصیتها را رقم میزند.
ساختار رمان «مهجبین» مبتنی بر روایت خطی و دیالوگمحور است و شخصیتپردازیها بهگونهای انجام شده که هریک از شخصیتهای داستان دغدغهها و انگیزههای خاص خود را دارند. فضای داستان ترکیبی از موقعیتهای روزمره، مهمانیها، آموزشگاه موسیقی و خانههای قدیمی است که همگی در خدمت پیشبرد روایت و نمایش فرازونشیبهای زندگی شخصیت اصلی قرار گرفتهاند. رمان «مهجبین» با پرداختن به موضوعاتی چون استقلال زنان، نقش سنتها و تضاد میان خواستههای فردی و انتظارات خانواده تصویری ملموس از جامعهٔ معاصر ایران ترسیم کرده است.
خلاصه داستان مه جبین
هشدار: این پاراگراف بخشهایی از داستان را فاش میکند!
داستان «مهجبین» با محوریت دختری جوان به همین نام آغاز میشود که درگیر روابط پیچیدهٔ خانوادگی و اجتماعی است. «مهجبین» پس از فوت مادربزرگش، تحت قیمومیت مردی به نام «شاهپور زند» قرار میگیرد؛ مردی که بهواسطهٔ وصیتنامهٔ «خاتون» (مادربزرگ)، سرپرستی او را پذیرفته است. «مهجبین» دختری مستقل، سرسخت و پرانرژی است که در کنار خواهر کوچکش «ماهک» زندگی میکند و دغدغهٔ آیندهٔ او را دارد. پدر «ماهک»، «شکیب»، مردی معتاد و بیمسئولیت است که با تصمیماتش زندگی دخترها را به خطر انداخته است. در جریان داستان، موضوع ازدواج اجباری «ماهک» با «رُهام» (پسر «توراندخت») بهعنوان راهحلی برای نجات «مانی» (پسر «شکیب» که متهم به قتل است) مطرح میشود. این تصمیمْ «مهجبین» را وارد چالشی جدی با خانواده و سنتهای حاکم میکند. او تلاش میکند از خواهرش در برابر این ازدواج ناخواسته محافظت کند و به همین خاطر با «شاهپور»، «توراندخت» و دیگر اعضای خانواده وارد گفتوگو و تقابل میشود.
در این میان، رابطهٔ میان «مهجبین» و «شاهپور» نیز لایههای عمیقتری پیدا میکند و کشمکش میان استقلال فردی و قیدوبندهای خانوادگی به اوج میرسد. رمان با نمایش فرازونشیبهای عاطفی، تصمیمات دشوار و مقاومت شخصیت اصلی در برابر فشارهای بیرونی، تصویری از تلاش زنان برای حفظ اختیار و کرامت خود در جامعهای سنتی ارائه میدهد. داستان همزمان با روایت زندگی روزمره، به موضوعاتی چون قیمومیت، وصیتنامه، عشق، وفاداری و قربانیکردن خواستههای شخصی برای خانواده میپردازد، بیآنکه پایان ماجرا را بهطور کامل افشا کند.
چرا باید کتاب مه جبین را بخوانیم؟
«مهجبین» با روایت داستانی پرکشش و شخصیتهایی چندوجهی، به موضوعات مهمی چون استقلال زنان، فشارهای اجتماعی، سنتهای خانوادگی و چالشهای اخلاقی میپردازد. این رمان تصویری ملموس از زندگی زنان جوان در جامعهٔ امروز ایران ارائه میدهد و نشان میدهد چگونه انتخابها و مقاومتهای فردی میتواند سرنوشت یک خانواده را تغییر دهد. پرداختن به روابط پیچیدهٔ خانوادگی، تضاد میان سنت و مدرنیته و نمایش قدرت زنان در مواجهه با مشکلات از ویژگیهای شاخص این کتاب است. همچنین فضای داستانی و دیالوگهای زنده خواننده را به دل ماجراها میبرد و امکان همذاتپنداری با شخصیتها را فراهم میکند.
این کتاب برای علاقهمندان به رمانهای اجتماعی و خانوادگی، بهویژه کسانی که دغدغهٔ مسائل زنان، استقلال فردی و چالشهای سنت و مدرنیته را دارند مناسب است. همچنین خوانندگانی که بهدنبال داستانهایی با محوریت روابط خانوادگی و کشمکشهای اخلاقی هستند میتوانند از مطالعهٔ این اثر لذت ببرند.
درباره فرشته تات شهدوست
«فرشته تات شهدوست»، نویسندهٔ معاصر ایرانی، با آثاری چون «گناهکار»، «ببار بارون»، «دو سنگ یکی کهربا»، «حاکم»، «جوهر سیاه»، «صحرای ویرانگر» و «گناه نامدار» در دنیای ادبیات ایران شناخته میشود. او از سن ۱۷سالگی به مطالعهٔ رمان علاقهمند شد و نوشتن را از ۱۹سالگی بهطور جدی آغاز کرد. او بهتدریج به یکی از نویسندگان خلاق و تأثیرگذار ادبیات داستانی معاصر ایران تبدیل شد. علاقهٔ او به داستانهایی که بازتابی از جامعه، خانواده و کشمکشهای درونی انسان هستند باعث خلق آثاری شد که نهتنها در ایران بلکه در میان فارسیزبانان سراسر جهان محبوبیت یافتهاند. نخستین رمان چاپیاش، «گناهکار» (۱۳۹۶)، داستانی پرکشش و عمیق را روایت میکرد که با استقبال گستردهای روبهرو شد و مضامینی مانند عشق، خشم، گناه و رستگاری را به تصویر میکشید، بهگونهای که خواننده را به عمق تضادها و کشمکشهای درونی شخصیتها میبرد.
دیگر آثار «فرشته تات شهدوست» از جمله «ببار بارون»، «حاکم»، «دستان»، «تباهکار»، «آتش جنون» و «معشوقهٔ ماه» هریک داستانهایی هستند که با فرهنگ و تاریخ ایران پیوند خوردهاند و به بررسی عمیق احساسات و درگیریهای انسانی میپردازند.
چه نسخههای دیگری از این کتاب در ایران منتشر شده است؟
این کتاب در سال ۱۳۹۹ نیز توسط نشر یوپا منتشر شده است.
بخشی از کتاب مه جبین
«دختر بیچاره معذب بود. لبخند میزد و تا نگاهش به مهجبین میافتاد، بهشدت دستپاچه میشد. مهجبین که پی به اضطراب او برده بود، سعی کرد آرامَش کند. از این رو لبخند زد و با لحنی صمیمی گفت: «بابت ازدواج خواهرت خیلی خیلی تبریک میگم، اما اینکه حرفتو نمیزنی، جای تعجب داره دختر. آخه تو که خجالتی نبودی؟!»
صدف خندهای شیرین تحویلش داد و کولهپشتی سیاهرنگش را روی شانه جابهجا کرد.
- خانم توروخدا یه وقت فکر نکنید که... آخه... من خواهرمو خیلی دوست دارم. صبا عاشق نوازندگیه. یکی از مشوقهای من خواهرم بود که باعث شد ویولن زدن رو از شما یاد بگیرم.
سربهزیر شد و لبخند روی لبهای نازک و دخترانهاش رنگی از غم گرفت.
- صبا بهخاطر معلولیت نمیتونه ساز بزنه. واسه اینکه خوشحالش کنم، برخلاف مخالفت پدر و مادرم خواستم تو آموزشگاه ثبتنام کنم. خواهرم هنوز نمیدونه که من میتونم ویولن بزنم. اینو هم... مدیون شما هستم خانم.»
در دوران جاهلیت خوندمش و در همون دوران حاهلیت انقدر بد بود که از هر صد صفحه شاید بیستاشو میخوندم و اصلا نتونستم تمومش کنم
این کتاب رو توصیه میکنم
داستان پسر تعصبی ومذهبی ودختر آزاد که به اعتقادات شاه پور احترام می گذاردوشاه پوری که مه جبین وتحت فشار نمی گذارد با این که تعصبات شاهپور رو خودم تجربه کردم وبله هستند کسانی مثل شاهپور مذهبی وتعصبی سنگین دیگه