کتاب در ژرفای آب
معرفی کتاب در ژرفای آب
کتاب در ژرفای آب نوشتهٔ پائولا هاوکینز و ترجمهٔ بهارک قهرمان است. انتشارات آراسبان این رمان معاصر انگلیسی را منتشر کرده است.
درباره کتاب در ژرفای آب
کتاب در ژرفای آب (Into the Water) برابر با یک رمان معاصر و انگلیسی است که داستان رودخانهای تاریک و رازآلود است؛ جایی که زنان بسیاری را به کام مرگ کشانده و هیچکس نمیداند چه بلایی بر سر آنها آمده است. این رمان توانست برندهٔ جایزهٔ گودریدز و پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز شود. پائولا هاوکینز بهسراغ شهری کوچک با رودخانهٔ عجیب و مرموزش رفته و میخواهد راز جنازههای زنانی را فاش کند که همگی در همان رودخانه جان خود را از دست دادهاند. داستان از جایی آغاز میشود که خبر پیداشدن یک زن در انتهای رودخانهٔ شهر در همهجا پخش میشود. کمی بعد در اوایل تابستان نیز یک دختر نوجوان به همین سرنوشت شوم دچار میشود. چیزی که اهالی شهر را نگران و کنجکاو میکند، آن است که این اتفاق اولینبار نیست که رخ میدهد و آب عمیق و تاریک رودخانه تابهحال زنان بسیاری را به درون خود کشانده است.
خواندن کتاب در ژرفای آب را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر انگلستان و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره پائولا هاوکینز
پائولا هاوکینز در سال ۱۹۷۲ متولد شد. او در ۱۷سالگی به لندن رفت و از رشتههای فلسفه و علوم سیاسی از دانشگاه آکسفورد فارغالتحصیل شد. او نویسندهٔ بریتانیایی متولد شهر هراره در زامبیا است. پدرش استاد اقتصاد و روزنامهنگار مالی بود. او سالها به روزنامهنگاری مشغول بوده و همین مسئله باعث شده نگاهی تیزبین و حساس داشته باشد که در متن رمان «دختری در قطار» بهخوبی مشخص است. هیچکدام از آثار دیگر او نتوانسته موفقیت خیرهکنندهٔ «دختری در قطار» را به دست آورد. پائولا هاوکینز کتابی به نام «الههٔ پول» را منتشر کرد که شامل توصیههایی برای ثروتمندشدن زنان است. بعد از آن کتاب «امی سیلور» را منتشر کرد که موفقیت ادبی و مالی نداشت. اینجا بود که پائولا هاوکینز تصمیم گرفت کتابی عمیق و تاثیرگذار بنویسد. نوشتن «دختری در قطار» ۶ ماه طول کشید. این نویسنده مجبور شد برای کاملکردن کتاب، از پدرش کمک مالی بگیرد. پائولا هاوکینز باتوجهبه دانش آکادمیک و حرفهٔ روزنامهنگاری، بهخوبی از مسائلی مانند خشونت خانگی علیه زنان و استفاده از الکل و مواد مخدر شناخت دارد. او با زیرکی و خوشفکری توانسته چنین مسائلی را با آمیزهای از عواطف و احساسات عمیق انسانی همراه کند. هماهنگی این موضوعات و یکدستی نوشتههای پائولا هاوکینز را نشاندهندهٔ نبوغ و توانایی این نویسنده در نوشتن پیچیدهترین و جذابترین داستانها دانستهاند. کتاب «دختری در قطار»، پرفروشترین کتاب سال ۲۰۱۵، یکی از سهگانهٔ کاملی با موضوعاتی مانند خشونت خانگی و استعمال الکل و مواد مخدر بود.
بخشی از کتاب در ژرفای آب
«فکر میکردم دوست ندارم آنجا را ترک کنم، اما نمیتوانم هر روز به رودخانه نگاه کنم، سر راه مدرسه از آن بگذرم. دیگر حتی نمیخواهم در آن شنا کنم. به هر حال، الان هوا زیادی سرد است. فردا به لندن میرویم، تقریباً تمام وسایلم را بستهام.
خانه را اجاره خواهند داد. من موافق نبودم. نمیخواستم مردم در اتاقهای ما زندگی کنند و فضاهای ما را اشغال کنند، اما جولز گفت اگر چنین نکنیم شاید افراد آواره آنجا را اشغال کنند یا چیزها شروع به از هم گسیختن کنند و کسی نباشد تکهها را جمع کند.با آن ایده هم موافق نبودم. پس قبول کردم.
اینجا هنوز متعلق به من است. مامان آن را برایم به ارث گذاشت، پس وقتی هجده ساله (یا بیست و یکساله یا همین حدود) بشوم، کاملاً به من تعلق خواهد گرفت. و دوباره اینجا زندگی خواهم کرد. میدانم که این کار را خواهم کرد. زمانی برخواهم گشت که دیگر تا این اندازه آزاردهنده نباشد و هر کجا نگاه کنم او را نبینم.
از رفتن به لندن وحشت دارم، اما حالا احساس بهتری نسبت به قبل به آن دارم. جولز (نه جولیا) واقعاً عجیب و غریب است. همیشه عجیب و غریب است، دمار از روزگارش درآمده. ولی من هم کمی غیرعادی هستم و دمار از روزگارم درآمده، پس شاید بهتر شویم. چیزهایی در او هست که از آنها خوشم میآید. برایم غذا میپزد و الم شنگه به پا میکند. میگوید سیگار را ترک کنم. وادارم میکند به او بگویم کجا میروم و کی برمیگردم. کاری که مامانهای دیگر میکنند.
به هر حال، خوشحالم از اینکه فقط ما دو تا خواهیم بود، نه شوهری و حدس میزنم نه دوست پسری یا چیزی شبیه به آن، دستکم وقتی به مدرسهٔ جدیدم بروم کسی مرا نمیشناسد و چیزی از من نمیداند. جولز گفت: میتوانی خودت را از نو بسازی، که به گمانم کمی بیجا بود، چون مگر من چه مشکلی دارم؟ اما میدانم منظورش چیست. موهایم را کوتاه کردم و حالا قیافهام عوض شده، وقتی به مدرسهٔ جدید در لندن بروم، آن دختر زیبایی نخواهم بود که کسی دوستش نداشت، فقط عادی خواهم بود.»