کتاب پویایی شناسی سیستم ها (جلد دوم)
معرفی کتاب پویایی شناسی سیستم ها (جلد دوم)
کتاب الکترونیکی پویاییشناسی سیستمها (جلد دوم) نوشتۀ علینقی مشایخی در انتشارات آریاناقلم چاپ شده است. این کتاب دربارۀ تحلیل ساختارهای سیستمی و رفتارهای پویای مختلفی مانند رشد نمایی، رفتار S شکل، تأخیرها و نوسانات در سیستمهای اجتماعی، اقتصادی، و طبیعی است. در این کتاب، نویسنده به بررسی روشهایی برای مدلسازی سیستمهای پیچیده و تعیین پارامترها و رفتارهای آنها میپردازد.
درباره کتاب پویاییشناسی سیستمها (جلد دوم)
کتاب پویاییشناسی سیستمها (جلد دوم) توسط علینقی مشایخی، استاد دانشکدۀ مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف نوشته شده است. جلد اول این کتاب در سال ۱۳۹۷ منتشر شد و پس از استقبال از آن، جلد دوم نیز بهعنوان تکمیلکنندۀ جلد اول در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. در جلد اول، نویسنده مبانی تفکر سیستمی را توضیح داد و مدلهای تشریحی و پویای مختلف را معرفی کرد. جلد دوم با تمرکز بیشتر بر ساختارهای سیستمی ساده که رفتارهای پویای رایج را تولید میکنند، به بررسی رفتارهای نمایی، هدفجو، رشد S شکل، تأخیرها، نوسانات و رفتارهای دیگری که در سیستمهای طبیعی، اجتماعی، و اقتصادی مشاهده میشوند، میپردازد.
در این کتاب، نویسنده مفاهیم کلیدی همچون پدیدههای وابسته به مسیر و اعتبارسنجی مدلهای پویا را نیز مورد بررسی قرار میدهد. این مفاهیم به تحلیل و درک ساختارهای پیچیده و چگونگی تأثیر آنها در حوزههایی مانند اقتصاد، سیاست، و محیط زیست کمک میکنند. فصلهای مختلف این کتاب به مدلسازی رفتارهای مختلف در سازمانها، بازارها، و جوامع اختصاص دارد و مثالهایی از کاربردهای پویاییشناسی در جمعیتشناسی، روانشناسی، و بازارهای اقتصادی ارائه میدهد.
کتاب پویاییشناسی سیستمها (جلد دوم) با تأکید بر تحلیل دقیق و عمیق سیستمها و درک ساختارهای زیرساختی رفتارهای پویای رایج، بهعنوان یکی از منابع کلیدی در آموزش و پژوهشهای مربوط به پویاییشناسی سیستمها به شمار میرود. نویسنده با استفاده از زبان ساده و قابلفهم، موضوعات پیچیده را برای دانشجویان و مدیران قابلدرک کرده و آنها را به تفکر سیستماتیک و بررسی تعاملات بین اجزای مختلف سیستمها دعوت میکند.
کتاب پویاییشناسی سیستمها (جلد دوم) را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به دانشجویان، پژوهشگران، مدیران، و علاقهمندان به تحلیل سیستمهای پیچیده و تفکر سیستمی در زمینههای اقتصادی، اجتماعی، و مدیریتی پیشنهاد میشود.
بخشی از کتاب پویاییشناسی سیستمها (جلد دوم)
«۴-۹. مثال مدل رشد اقتصادی
مدل رشد اقتصادی هارود_دمر (Harrod-Damar) اولین مدل ریاضی رشد اقتصادی بود که در اول دهۀ ۱۹۴۰ مطرح شد. در این مدل سرمایه بهعنوان تنها عامل تولید در نظر گرفته میشود. میزان تولید متناسب با سرمایه است. یک ضریب ثابت که نسبت سرمایه به تولید است رابطۀ خطی بین تولید و سرمایه را تعیین میکند. بخشی از تولید پسانداز میشود. ضریب پسانداز از تولید ملی بهعنوان یک عدد ثابت فرض میشود. تمام پسانداز سرمایهگذاری میشود و سرمایهگذاری سرمایه را افزایش میدهد. افزایش سرمایه موجب افزایش تولید میشود و یک پسخوران مثبت برای رشد اقتصاد شکل میگیرد.
شکل ۹-۱۱ توضیحات بالا را بهصورت روابط علتومعلولی نشان میدهد. در کنار پسخوران مثبت مزبور البته یک پسخوران منفی ناشی از استهلاک سرمایه هم وجود دارد: سرمایه که بیشتر میشود استهلاک سرمایه نیز زیاد میشود و استهلاک از سرمایه کم میکند.
شکل ۹-۱۲ نمودار جریان مدل را نشان میدهد. در نمودار، جریان سرمایه (K) با سرمایهگذاری (I) اضافه و با استهلاک (D) کم میشود. برای محاسبۀ استهلاک، عمر سرمایه (L) در نظر گرفته شده است. تولید (Y) توسط سرمایه (K) و نسبت سرمایه به تولید (COR) تعیین میشود. پسانداز (S) را میزان تولید (Y) و ضریب پسانداز (SC) تعیین میکند. سرمایهگذاری (I) را مقدار پسانداز (S) مشخص میکند.»
حجم
۴٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۰۴ صفحه
حجم
۴٫۵ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۳۰۴ صفحه