کتاب باغ های ارغوانی
معرفی کتاب باغ های ارغوانی
کتاب باغ های ارغوانی نوشتهٔ فرید حسینیان تهرانی است. نشر چشمه این رمان ایرانی را منتشر کرده است. این اثر از مجموعهٔ «کتابهای قفسهٔ قرمز» این نشر است.
درباره کتاب باغ های ارغوانی
چاپ اول کتاب باغ های ارغوانی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد. فرید حسینیان تهرانی این رمان ایرانی را در ۹ فصل نگاشته است. او در این اثر با ارائهٔ یک داستان، بخشی از تاریخ گذشتهٔ ایران را روایت کرده است. قاجار و پهلوی شاید نزدیکترین ادوار پادشاهی در ایران بودهاند که تأثیر مستقیم تصمیماتشان تا امروز دیده میشود و زندگی و مراودات مردم در این دو سلسله شاید هنوز برای ایرانیان دور از تصور نباشد. سلسلهٔ قاجار، تاریخ یکی از پر افتوخیزترین دوران حکومتی تاریخ ایران را در کارنامهٔ خود دارد. مسائل فرهنگی و اجتماعی بسیاری در این دورهٔ پادشاهی در ایران تجربه شده است. در این سلسله شاهان مختلفی بر ایران حکمرانی کردند که هر کدام خصوصیات و ویژگیهای منحصربهفردی داشتند. یکی از خاصترین آنها ناصرالدینشاه قاجار است. قهرمان رمان باغ های ارغوانی، «ناصر» نام دارد. او به نوشتن تبلیغات مشغول است. ناصر در یک روز بهاری همراه با مادرش به گردش میرود و روایت داستان آغاز میشود. تا همینجا از انتخاب اسم ناصر و علاقهٔ او به مادرش میشود شباهتهایی با شاه شهید قاجار پیدا کرد، اما ناصر در جایی میگوید که بهتازگی کتابی از زندگی ناصرالدینشاه را به دست گرفته و همین امر بهانهای برای ساخت روایتهای موازی و تودرتو بهدست نویسنده داده است.
خواندن کتاب باغ های ارغوانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به دوستداران داستانهای ایرانی و علاقهمندان به قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب باغ های ارغوانی
««باغهای ارغوانی» یکی از آثار درخشان فرید حسینیان تهرانی است که با ارائهی داستانی پرکشش، بخشی از تاریخ گذشتهی ایران را نیز روایت میکند.
قاجار و پهلوی شاید نزدیکترین ادوار پادشاهی در ایران بودهاند که تأثیر مستقیم تصمیماتشان تا امروز دیده میشود و از اینرو زندگی و مراودات مردم در این دو سلسله شاید هنوز برای ایرانیان سال ۱۴۰۰ دور از تصور نباشد. سلسلهی قاجار تاریخ یکی از پر افتوخیزترین دوران حکومتی تاریخ ایران را در کارنامهی خود دارد. مسائل فرهنگی و اجتماعی زیادی در این دورهی پادشاهی در ایران تجربه شد. در این سلسله شاهان مختلفی بر ایران حکمرانی کردند که هرکدام خصوصیات و ویژگیهای منحصربهفردی داشتند که یکی از خاصترین آنها ناصرالدین شاه است.
قهرمان داستان باغهای ارغوانی نامش ناصر است. شغلش نوشتن تبلیغات است و این یعنی که با متن و روایت سروکار مستقیم دارد. در یک روز بهاری همراه مادرش به گردش میرود و روایت داستان آغاز میشود. تا همینجا از انتخاب اسم ناصر و علاقهی او به مادرش میشود شباهتهایی با شاه شهید قاجار پیدا کرد. اما ناصر صریحا میگوید که بهتازگی کتابی از زندگی ناصرالدینشاه را به دست گرفته و همین امر بهانهای برای ساخت روایتهای موازی و تودرتو به دست نویسنده میدهد.
باغهای ارغوانی شاید بتواند شکل روایی تاریخی باشد که در زمان حال داستان به آن ارجاع داده میشود. ناصر در ادامه پاره کاغذی از انشای یک دانشآموز پیدا میکند و شباهتهای این متن و متون کتابی که در مورد ناصرالدینشاه است، بند و پی داستان «باغهای ارغوانی» را تشکیل میدهند. فرید حسینیان تهرانی که پیشازاین چند مجموعه شعر و داستان را منتشر کرده است خود دستی در تبلیغنویسی هم دارد و بهعنوان کپیرایتر مشغول است. از این نظر شاید بتوان در نظر گرفت که بخشی از شخصیت ناصر برگرفته از جهان زیستهی نویسنده اثر بوده است.»
حجم
۱۳۰٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۳ صفحه
حجم
۱۳۰٫۲ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۱۱۳ صفحه
نظرات کاربران
این کتاب جزو اون دسته رمان هایی نیست که دوباره بخونم روایتیش برام جذاب نبود و حالت کلیشه داشت و ریتم داستان برام کند بود