خرید و دانلود کتاب دختر پرتقالی از یوستین گوردر | نشر آتیسا

کتاب دختر پرتقالی

امتیاز
۳.۷از ۲۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب دختر پرتقالی

کتاب دختر پرتقالی با عنوان اصلی Appelsinpiken و عنوان انگلیسی The Orange Girl رمانی از یوستین گردر، نویسنده‌ی نروژی، است. گردر در این کتاب داستان پسری پانزده‌‌ساله به نام گئورگ را روایت می‌کند که نامه‌ای از پدرش دریافت کرده ‌است. این نامه را پدر گئورگ در روزهای پایانی زندگی‌اش برای او نوشته است و حالا پس از یازده سال به‌صورت اتفاقی پیدا شده و به دست گئورگ می‌رسد. پدر او در این نامه داستان عشقش به دختر پرتقالی را تعریف می‌کند و از گئورگ می‌خواهد تا این خاطرات را تحلیل کند. این نسخه از کتاب دختر پرتقالی را سعید اختری‌زاده ترجمه و انتشارات آتیسا در سال ۱۴۰۰ روانه‌ی بازار کرده است. شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر با این کتاب، در ادامه‌ی این یادداشت با ما همراه باشید و نیز می‌توانید نسخه‌ی الکترونیکی این رمان را از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره‌ی کتاب دختر پرتقالی اثر یوستین گردر

کتاب دختر پرتقالی در دسته‌ی رمان نوجوان با مضمون فلسفی قرار می‌گیرد. این کتاب را یوستین گردر، نویسنده‌ی نروژی به زبان نروژی نوشته است. شخصیت اصلی این کتاب گئورگ نام دارد که با مادر، پدرخوانده و خواهر کوچک‌ترش زندگی می‌کند. گئورگ در چهارسالگی پدرش را از دست داده و تصویرش از پدر، برگرفته از عکس‌های موجود در آلبوم خانوادگی و فیلم‌هایی است که برایش باقی مانده است. در ابتدای رمان به‌صورتی اتفاقی نامه‌ای از پدر پیدا می‌شود؛ نامه‌ای که روی پاکتش با خطی درشت نوشته شده برای پسرم گئورگ. نحوه‌ی برخورد خانواده و احساسات متنوع گئورگ در این لحظه نشان از قلم پخته‌ی نویسنده دارند. دختر پرتقالی در واقع نامی است که پدر بر روی شخصیت اصلی داستان نامه‌اش گذاشته است؛ داستانی که متعلق به عشق سال‌های جوانی پدر است. گئورگ در طول خواندن نامه‌ی پدرش باور می‌کند که او مهم‌ترین شخص زندگی پدر بوده است.

زبان کتاب اول‌شخص است. گئورگ در طول کتاب علاوه‌‌بر اینکه نامه را برایمان می‌خواند، از اتفاقاتی که همان لحظه در خانه می‌افتد و احساسات و تفکرات خود نیز حرف می‌زند. یوستین گردر در معرفی و پرداخت شخصیت‌های فرعی و ارتباط میان آنان با گئورگ، شخصیت اصلی داستان، نیز بسیار موفق عمل کرده است. او همچنین از زیرلایه‌ای از فلسفه برای محکم نگه‌داشتن تاروپود داستان در کنار هم بهره برده است. این نویسنده در ساختار نگارشی این کتاب همچون اثر پرفروش دیگرش، دنیای سوفی، عمل کرده و از یک نامه برای پیشبرد داستان استفاده کرده است. او در نامه‌ی این کتاب، داستانی را روایت می‌کند و در جای‌جای داستان سؤال‌هایی می‌پرسد. گویی می‌خواهد اطمینان پیدا کند مخاطب با او هم‌مسیر است؛ سؤال این است پس مسیر از این طرف ادامه می‌یابد؟ اصلی‌ترین سؤال نامه از گئورگ پرسیده می‌شود: دختر پرتقالی کیست؟ گئورگ که پسری نوجوان است، در طول کتاب با پدرش بیشتر آشنا می‌شود و با خواندن داستان عاشقانه‌ی پدر با مفاهیمی چون عشق، زندگی، تنهایی،‌ مرگ و خانواده مواجه می‌شود.

درباره‌ی یوستین گوردر؛ نویسنده‌ی کتاب

یوستین گردر نویسنده‌ی معاصر نروژی است. او نویسندگی را با نوشتن داستان کوتاه آغاز کرد و با انتشار رمان دنیای سوفی توانست خود را به‌عنوان نویسنده‌ای حاذق به دنیا معرفی کند. گردر به‌واسطه‌ی تحصیل در زمینه‌ی الهیات و فلسفه، سال‌ها معلم فلسفه بود. او در این سال‌ها یک دغدغه‌ی اساسی داشت؛ یافتن کتاب فلسفی ساده‌ای که بتواند به دانش‌آموزانش معرفی کند. گردر کتاب مدنظر را پیدا نکرد، پس آستین بالا زد و دست‌به‌‌کار شد. کتاب دنیای سوفی نتیجه‌ی همین دغدغه است. این نویسنده رمان‌های فلسفی دیگری نیز نوشته است که از جمله‌ی آن‌ها می‌توان به کتاب مورد بحث در این یادداشت هم اشاره کرد؛ کتاب دختر پرتقالی. دغدغه‌مندی و اثرگذاری گردر به همین‌جا ختم نشد. او شروع به نوشتن مقاله کرد و به‌همراه همسرش جایزه‌ی دنیای سوفی را تأسیس کردند، تا به این واسطه بتوانند از نویسندگان مستعد حمایت کنند. این جایزه در سال ۲۰۱۳ به کار خود پایان داد.

چرا باید کتاب دختر پرتقالی را بخوانیم؟

رمان دختر پرتقالی چیزی بیش از یک رمان با داستانی روان و ساده است. این کتاب رمانی است با ساختاری منسجم همراه با بازی زمانی، پرسش و پاسخ مداوم و زمینه‌ی فلسفی. نویسنده‌ی این کتاب به‌خوبی توانسته از مفاهیم مهمی چون زندگی، مرگ، عشق و صبر در این داستان صحبت کند. دختر پرتقالی دو زمان را با ساختاری متفاوت از فلش‌‌بکی ساده، به‌موازات هم روایت می‌کند. گردر در این کتاب با ایجاد سؤالی در ابتدای داستان، مخاطب را با خود همراه می‌کند. پاسخ سؤال در انتهای کتاب نیز می‌تواند مخاطب را با رضایت خاطر به جهان واقعی برگرداند. نویسنده در این کتاب مهارت خود در طراحی و پرداخت کاراکتر را نیز نشان می‌دهد. او قصه‌اش را در قالب یک رمان روان روایت می‌کند. شما می‌توانید هنگام مطالعه‌ی این رمان، در جریان سیال ذهن خود به سؤال‌های طرح‌شده در داستان پاسخ دهید، با مفاهیم فلسفی موجود در زیر متن دست‌وپنجه نرم کنید و از مطالعه‌ی این اثر لذت ببرید.

نوجوانان مخاطبان اصلی این کتاب هستند. علاوه‌بر نوجوانان، خواندن این کتاب را به همه‌ی آن‌هایی که عزیزی را از دست داده‌اند، آن‌هایی که در ارتباط با والدین خود به‌سختی افتاده‌اند، آن‌هایی که از داستان‌های عاشقانه لذت می‌برند و آن‌هایی که به‌دنبال رمانی مشابه با دنیای سوفی می‌گردند، پیشنهاد می‌دهیم.

بهترین ترجمه کتاب دختر پرتقالی

انتشارات متعددی کتاب دختر پرتقالی را با ترجمه‌های متنوعی به چاپ رسانده‌اند. نشرهایی چون هوپا، نشر تهران،‌ انتشارات چهل کلاغ، انتشارات نگاه، انتشارات کتاب‌سرای تندیس و انتشارات آتیسا. در میان همه‌ی این نسخه‌ها، سعید اختری‌زاده جزو بهترین مترجمانی‌ است که این کتاب را ترجمه کرده است و توانسته با وفاداری به متن و ترجمه‌ی روان مفاهیم مدّ نظر نویسنده را به‌خوبی به خواننده منتقل کند.

نظرات مشهور درباره‌ی کتاب دختر پرتقالی

کتاب دختر پرتقالی پس از انتشار مورد تحسین بسیار قرار گرفت.

• مجله‌ی وُگ (vogue) به همه‌ی کتاب‌خوانان توصیه کرد که «همه باید کتاب دختر پرتقالی را بخوانند.»
  • آمازون دختر پرتقالی را «افسانه‌ای مدرن با پیچ‌وخم‌های فلسفی» معرفی کرده است.
  • هیت (heat) نیز از این کتاب با عنوان «یک داستان افسانه‌ای با رگه‌هایی مدرن» یاد می‌کند.

این تعاریف با میزان استقبال اهالی کتاب نیز هم‌سو است. رمان دختر پرتقالی به بیش از چهل زبان دنیا ترجمه شده و بیش از چهل‌میلیون نسخه از آن در سراسر جهان خریداری شده است.

جوایز رمان دختر پرتقالی

از جمله جوایز ادبی‌ای که کتاب دختر پرتقالی توانست از آنِ خود کند، می‌توان به این موارد اشاره کرد:

• نامزد جایزه‌ی کتاب کودک ARK (در سال ۲۰۰۳)
  • جایزه‌ی کتاب کودک و نوجوان Riksmålsforbundets (در سال ۲۰۰۳)
  • دارالمنا، گلدن لوفتی (۲۰۰۴)
  • نامزد جایزه‌ ادبیات جوانان آلمان (۲۰۰۴)
  • جایزه‌ی هیئت داوران جوانان (۲۰۰۴)

اقتباس‌ها از کتاب دختر پرتقالی

کتاب دختر پرتقالی در سال ۲۰۰۳ به زبان نروژی منتشر شد. در سال ۲۰۰۹، Eva Dahr، کارگردان نروژی، فیلمی به همین عنوان ساخت. فیلم دختر پرتقالی مستقیماً از نسخه‌ی زبان اصلی کتاب اقتباس شده است.

بخشی از کتاب دختر پرتقالی

«چند روز بعد از فوت پدرم پدربزرگ و مادربزرگم به اینجا آمدند تا برای بردن لوازم شخصی پدرم به مادرم کمک کنند در بین، لوازم یک چیز خیلی مهم را پیدا نکردیم؛ دست‌نوشته‌ای از پدرم که آن را قبل از وخامت حالش، نوشته بود و هیچ‌کس از وجودش خبر نداشت.

دو سه هفته پیش، وقتی که مادربزرگم خیلی دلتنگ پدرم شده بود، به انباری خانه‌شان رفته و همان‌طور که سوگواری می‌کرد لوازم قدیمی پدر را جابه‌جا می‌کرد. درون ماشین پلاستیکی قرمزی که پدر برایم خریده بود، آن را پیدا کرد؛ داستان بلندی به اسم دختر پرتقالی

شاید پدرم این داستان را برای زمانی که من بزرگ شدم نوشته بود، برای همین آن را در یکی از اسباب‌بازی‌های من جاسازی کرده بود. او مطمئن بود زمانی که این داستان را پیدا می‌کنم آن قدر بزرگ شده‌ام که حرف‌ها و مقصودش را از نوشتن این داستان بفهمم. از طرفی شاید داستان مربوط به همان ماشین قرمز باشد، اما تنها چیزی که دنبالش بودم خواندن این روایت بود که مطمئنم به من و دوران چهارسالگی‌ام ربط داشته است. زمانی که پدرم سعی کرد در قالب داستان، دوران نبودنش در کنارم را به من بفهماند.

او امن‌ترین جا را برای نگه‌داشتن داستانش پیدا کرده بود؛ چون مطمئن بود روزی سراغ آن ماشین قرمز پلاستیکی خواهم رفت و کسی که باید این نوشته‌ها را بخواند، آنها را پیدا خواهد کرد بعد از پیداشدن این دفترچه فهمیدم که هیچ‌گاه لوازمم را بدون وارسی به سطل زباله نیندازم؛ چون تا آن روز، سر سوزنی تصور

نمی‌کردم که در وسایل کهنه و قدیمی من چیزی به این مهمی پیدا شود.

به نظرم باید دنبال راه بهتری برای مخفی کردن چیزهای مهمی مثل این نوشته‌ها باشم. جای امنی که بعدها به دست کسی که می‌خواهم برسد. جادادن

تعداد زیادی ورق کاغذ در یک اسباب‌بازی پلاستیکی کار درست و امنی نیست. گرچه این روزها سرعت انتقال اطلاعات آن‌قدر بالاست که کمتر پیش می‌آید چیزی بنویسی و انتظار داشته باشی ده بیست یا سی‌سال بعد کسی بخواند، اما قطعاً دختر پرتقالی جزو این نوشته‌ها نیست و ارزشش خیلی بالاتر از این حرف‌هاست. این داستان مخصوص پسری پانزده‌ساله است که پدرش را به‌خوبی به‌خاطر ندارد و هر آنچه از او می‌داند چیزی نیست جز گفته‌هایی که از دیگران شنیده است. این روایت خاصی است از یک پدر برای پسری که باید او را بشناسد؛ اما این را هم به‌خاطر داشته باشید که هر قصه‌ای برای‌آنکه ادامه پیدا کند، به مقدمه کاملی هم نیاز دارد.»

Mahan_moon
۱۴۰۳/۰۱/۰۸

کتابی بسیار عالی است و اگر با قلم نویسنده آشنا باشید می دانید که با نثر ساده اما زیبایی طرف هستید و اگر به کتاب های عاشقانه علاقه دارید به شدت پیشنهاد می سه(و یک تجربه متفاوت نسبت به دیگر

- بیشتر
۱۴۰۳/۰۴/۲۴

جهان بینی را جالب در قالب داستان جا داده و خوندنش برای من لذت بخش بود

غزاله
۱۴۰۳/۰۹/۱۵

این کتاب رو به کسایی توصیه میکنم که رمان دوست دارن و کسایی که به مطالب فلسفی علاقه مند هستن. برای هر دو خوبه. نه یه عاشقانه بی سر و تهه و نه یه کتاب فلسفی خسته کننده. من بیشتر

- بیشتر
ماتیلدا
۱۴۰۴/۰۲/۲۵

خیلی زیبا بود انگار داری کتاب فلسفی میخونی اما اصلا خسته کننده نیست.

کتابخوان اعظم(جمشید)
۱۴۰۴/۰۲/۰۹

خوب بود داستان تکراری نبود

katy
۱۴۰۴/۰۱/۱۹

با وجودی که خیلی به کتابهای رمان علاقه ندارم ،بسیار از خواندن این کتاب که تلفیقی از داستان و فلسفه زندگی بود لذت بردم ، توصیه به خواندن آن میکنم، زیبا بود.

۱۴۰۳/۱۱/۲۳

برای کسانی که رمان و داستان دوست دارند و خیلی حوصله دارند کتاب خیلی خوبه حتما مطالعه کنید

N
۱۴۰۳/۱۱/۰۹

خوب بود فقط کمی داستان رو خیلی کش داده وهمش تکرار کرده

fatemeh
۱۴۰۲/۰۹/۲۰

به نظرم کتاب فوق العاده ای بود من با این نشر نخوندم ولی واقعا کتاب خوبیه و یه حالت فانتزی مانند داره در کل راجب دختریه که لباسش عکس پرتقال و داخل مترو باهاش اشنا میشه... بقیشو خودتون برید بخونید😉

هانا
۱۴۰۴/۰۴/۰۱

این کتاب واقعا خیلیییی قشنگه ، مملو از حس خوبه و قطعا خیلی موقع خوندنش احساساتی می‌شید ، واقعا قشنگه حتما پیشنهادش میکنم