کتاب مارتین هایدگر راینر روفینگ + دانلود نمونه رایگان
تصویر جلد کتاب مارتین هایدگر

کتاب مارتین هایدگر

معرفی کتاب مارتین هایدگر

معرفی کتاب مارتین هایدگر

کتاب الکترونیکی «مارتین هایدگر: فلسفه برای نوآموزان همراه با تصویر» نوشتهٔ راینر روفینگ با ترجمهٔ طالب جابری و تصویرگری آنسگار لورنتس توسط گروه انتشاراتی ققنوس منتشر شده است. این اثر به معرفی زندگی، اندیشه‌ها و آثار «مارتین هایدگر» می‌پردازد و با زبانی قابل‌دسترس و همراه با تصاویر، مفاهیم بنیادین فلسفهٔ هایدگر را برای مخاطبان تازه‌کار توضیح می‌دهد. نسخه الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب مارتین هایدگر

این کتاب تصویری و آموزشی، به زندگی و فلسفهٔ «مارتین هایدگر» می‌پردازد؛ فیلسوفی که یکی از چهره‌های تأثیرگذار قرن بیستم به شمار می‌رود. کتاب با نگاهی به دوران کودکی و تحصیلات هایدگر آغاز می‌شود و سپس به شرح مسیر فکری و فلسفی او می‌پردازد. روفینگ در این اثر، ضمن اشاره به زمینه‌های تاریخی و اجتماعی زمانهٔ هایدگر، به مهم‌ترین آثار و مفاهیم فلسفی او مانند «هستی و زمان»، «دازاین»، «پدیدارشناسی»، «پروا»، «گشتل» و «وارستگی» می‌پردازد. کتاب همچنین به حواشی زندگی هایدگر، از جمله ارتباط او با حزب نازی، روابط شخصی و تأثیرگذاری‌اش بر متفکران معاصر و پس از خود، اشاره می‌کند. این اثر با تصاویر و توضیحات کوتاه، تلاش می‌کند فلسفهٔ پیچیدهٔ هایدگر را برای نوآموزان و علاقه‌مندان به فلسفه روشن‌تر کند و تصویری کلی از جایگاه او در تاریخ اندیشه ارائه دهد.

خلاصه کتاب مارتین هایدگر

کتاب «مارتین هایدگر: فلسفه برای نوآموزان همراه با تصویر» با معرفی زندگی شخصی و فکری هایدگر آغاز می‌شود و به تدریج وارد مباحث اصلی فلسفهٔ او می‌گردد. نویسنده ابتدا به تأثیر پیشاسقراطیان و فیلسوفان یونانی بر اندیشهٔ هایدگر اشاره می‌کند و سپس به سراغ مفاهیمی چون «پرسش از هستی»، «دازاین» (وجود انسانی)، «پرتاب‌شدگی»، «پروا»، «هستی به سوی مرگ» و «تمایز هستی‌شناسانه» می‌رود. کتاب توضیح می‌دهد که هایدگر چگونه با نقد متافیزیک سنتی و نظریهٔ معرفت مدرن، به دنبال فهمی نو از هستی است و چرا انسان را موجودی تعریف می‌کند که همواره در جهان پرتاب شده و با اضطراب و مرگ مواجه است. همچنین به چرخش فکری هایدگر پس از «هستی و زمان» پرداخته می‌شود؛ جایی که او به مفاهیمی مانند «روشنگاه»، «چهارگانه»، «گشتل» و «وارستگی» توجه می‌کند و نسبت انسان با تکنیک، زبان و هنر را بازنگری می‌کند. کتاب به حواشی زندگی هایدگر، از جمله ارتباطش با حزب نازی، روابطش با متفکرانی چون هانا آرنت و کارل یاسپرس، و نقدها و ستایش‌هایی که از سوی فیلسوفان معاصر دریافت کرده، می‌پردازد. در پایان، نویسنده با آوردن واژه‌نامه‌ای از مفاهیم کلیدی، تلاش می‌کند ابزار لازم برای فهم بهتر فلسفهٔ هایدگر را در اختیار خواننده بگذارد.

چرا باید کتاب مارتین هایدگر را خواند؟

این کتاب با رویکردی آموزشی و تصویری، مفاهیم دشوار فلسفهٔ هایدگر را به زبانی ساده‌تر و با مثال‌های ملموس توضیح می‌دهد. برای کسانی که به دنبال آشنایی اولیه با اندیشه‌های یکی از مهم‌ترین فیلسوفان قرن بیستم هستند، این اثر فرصتی فراهم می‌کند تا بدون نیاز به پیش‌زمینهٔ تخصصی، با زندگی، آثار و مفاهیم کلیدی هایدگر آشنا شوند. همچنین کتاب به نقدها و حواشی زندگی هایدگر نیز می‌پردازد و تصویری چندوجهی از او ارائه می‌دهد.

خواندن کتاب مارتین هایدگر را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

این کتاب برای علاقه‌مندان به فلسفه، دانشجویان رشته‌های علوم انسانی، کسانی که به دنبال فهم ابتدایی از فلسفهٔ هایدگر هستند و افرادی که می‌خواهند با مفاهیم بنیادین فلسفهٔ مدرن آشنا شوند، مناسب است. همچنین برای کسانی که دغدغهٔ فهم نسبت انسان با تکنولوژی، زبان و هنر را دارند، مفید خواهد بود.

فهرست کتاب مارتین هایدگر

- مقدمه: معرفی کلی هایدگر و اهمیت او در فلسفهٔ معاصر - دوران کودکی و تحصیلات: شرح زندگی اولیه، خانواده و تحصیلات هایدگر - شکل‌گیری اندیشه‌ها: تأثیر پیشاسقراطیان، هوسرل و پدیدارشناسی بر هایدگر - هستی و زمان: معرفی کتاب «هستی و زمان»، مفاهیم دازاین، پرتاب‌شدگی، پروا و هستی به سوی مرگ - چرخش فکری: توضیح تغییر مسیر فکری هایدگر پس از «هستی و زمان» و توجه به مفاهیمی مانند روشنگاه، چهارگانه و گشتل - هایدگر و سیاست: بررسی ارتباط او با حزب نازی و پیامدهای آن - زبان، هنر و تکنیک: تحلیل دیدگاه هایدگر دربارهٔ زبان، هنر و تکنولوژی - نقدها و تأثیرات: مرور نقدها و ستایش‌های فیلسوفان معاصر و جایگاه هایدگر در فلسفهٔ قرن بیستم - واژه‌نامه: توضیح مفاهیم کلیدی فلسفهٔ هایدگر برای فهم بهتر متن

بخشی از کتاب مارتین هایدگر

«پرسش از هستی به‌هیچ‌وجه پرسشی تازه نیست، بلکه در آغاز فلسفه قرار گرفته است و پیشاسقراطیان آن را مطرح کرده بودند. در تاریخ مغرب‌زمین ــ به عقیدهٔ هایدگر ــ همواره کم‌وبیش از این مهم‌ترینِ همهٔ پرسش‌های فلسفی غفلت شده است. هایدگر از فراموشی هستی انسان مدرن سخن می‌گوید. اما ما ابتدا اندکی در میان پیشاسقراطیان می‌مانیم. مقصود ما فلاسفهٔ یونانی پیش از سقراط است، که با تالس ملطی آغاز می‌شوند و در جستجوی جوهری واحد یا ساختار هستنده‌ها بودند. مثلاً تالس آب را اصل نخستین (آرخه، آغاز، سرچشمه، اصل) طبیعت می‌پنداشت. با او حرکتی فکری آغاز شد که می‌خواست هستی اشیا را، تبدیلات کون و فساد آن‌ها را، بر اساس خود طبیعت بفهمد. این نخستین فیلسوفان یونانی نمی‌خواستند فریب ظاهر پدیدارها را بخورند، بلکه تصمیم داشتند به سوی ماهیت اشیا و آنچه در آن‌ها ماندگار است بروند. حتی اگر به نحوی تناقض‌آمیز، هستی حقیقی اشیا دقیقاً متغیر بودن آن‌ها باشد. دیدگاه اخیر، اندیشهٔ اصلی هراکلیتوس اِفِسوسی بود. نظریهٔ او: ما در جهانی با دگرگونی‌های جاودان زندگی می‌کنیم. ما در یک رودخانهٔ واحد پا می‌گذاریم و پا نمی‌گذاریم، ما هستیم و نیستیم. نماد تغییر جاویدان آتش است. در نظر هراکلیتوس آتش مادهٔ نخستین است: این نظم جهان، که برای همه یکی است، نه آفریدهٔ یکی از خدایان است نه انسان‌ها، بلکه همواره آتشی جاویدان بوده، هست و خواهد بود، فروزان بر اساس نسبت‌هایی و خاموش بر اساس نسبت‌هایی. این قول مشهور هراکلیتوس panta rhei ــ همه‌چیز در گذر است ــ مهم‌ترین جنبهٔ فلسفهٔ او را بازتاب می‌دهد. هایدگر به این متفکر بسیار توجه کرده است.»

۵۰%