دانلود و خرید کتاب سه سال در دربار ایران ژوانس فووریه ترجمه عباس اقبال‌ آشتیانی
تصویر جلد کتاب سه سال در دربار ایران

کتاب سه سال در دربار ایران

معرفی کتاب سه سال در دربار ایران

«سه سال در دربار ایران» دربردارنده خاطرات دکتر ژوانس فووریه (ژرار فوریه)(۱۸۹۵-۱۸۴۲)، پزشک فرانسوی ناصرالدین شاه قاجار است. این کتاب می‌تواند تصویری از دربار ناصرالدین شاه قاجار، از دید یک پزشک اروپایی باشد. کتاب فووریه علاوه بر شرح خاطرات سفر یک اروپایی به ایران، به لحاظ توصیف مکان‌های تاریخی و بیان موقعیت جغرافیایی مناطق و شرح و بسط مسایل اجتماعی از دیدگاه‌های عرفی و مذهبی و بیان وضعیت مردم ایران در عهد ناصری حائزاهمیت بسیار است. دیدن وضعیت اسفبار نقاط مختلف ایران و ایرانیان در عصر ناصری، فووریه را به تأسف واداشته و او در جای جای خاطرات خود به این مسأله اشاره کرده است. چنان‌که در ابتدای ورود به ایران در گذر از تبریز که پایتخت دوم ایران و مقرّ ولیعهد بوده، به اوضاع نابسامان شهر تبریز و نیز وفور گدایان در این شهر اشاره می‌کند. همچنین فووریه در توصیف وضعیت اسفبار اقتصادی ایرانیان که با وطن‌فروشی دولتیان تغذیه می‌شد، به کوته‌نگری و برداشت‌های سطحی مردم از مسایل، دورویی‌ها و دودوزه بازی‌های رجال درباری در کسب مقامات و سرکیسه کردن بیشتر رعیت و دیگر بدبختی‌ها اشاره کرده است. او دو عامل عمده‌ی عقب‌ماندگی مردم ایران را فروش امتیازات و حراج مقام و منصب ذکر کرده است. گویا در عصر ناصری کسب مقام در گرو لیاقت‌های فردی نبود، بلکه داشتن مقام و منصب در گرو میزان پولی بود که به شاهنشاه پیشکش می‌شد. از دیگر نکات قابل توجه کتاب ترسیم تصویر شخصیت‌های دوره‌ی ناصرالدین‌شاه توسط نویسنده است. فووریه با معرفی شخصیت‌هایی چون محمدحسن‌خان اعتمادالسلطنه که جزو فهیم‌ترین افراد عصر قاجار به‌شمار می‌رفت، نقاط ضعف دربار را نشان داده است. نقش طبقه‌ی روحانیت در جامعه‌ی عصر قاجار، وضعیت حرمسرا و نفوذ زنانی چون امینه اقدس در دربار که تمام توجه شاه را به برادرزاده‌اش ملیجک معطوف داشته بود، نیز از جمله مطالبی است که در کتاب به تفصیل آمده است.
Ara Hemmat
۱۳۹۹/۰۳/۰۷

در واقع بیشتر یه سفرنامه است تا خاطراتی از زندگی درباری. اما برای من از دو منظر جالب بود. یکی توصیف شهرهای قدیم و روستاها و دیگری بخش تحریم تنباکو.

کاربر ۲۳۳۴۷۹۵
۱۳۹۹/۰۸/۲۸

کتاب بدی نبود در کل. مقایسه شهرها جالب بود البته بیشتر شبیه سفر نامه بود

صائمه
۱۳۹۸/۰۵/۰۳

من خیلی دوست داشتم درمورد زندگی قاجار بخونم ولی به شدت ترجمه ی گنگی داشت خوب شاید اصل کتاب این طوری باشه ولی جذب کننده نبود کلمات گنگ بودن

susan
۱۴۰۱/۰۷/۰۵

کتاب خوبیست اما بیشترین تمرکز روی شهر ها و نقاط دیدنی ایران و مسیر سفر به ایران است اطلاعات کم و معمولی درباره دربار ارایه میدهد

ایران آزاد
۱۴۰۳/۰۴/۱۷

بیشتر یک دفترچه خاطرات بود... از اینجا به اونجا رفتیم و... بدون دقت در فرهنگ و سیاست و...

محمد حسین اکبری
۱۴۰۱/۱۱/۱۷

در کل کتاب جالبی بود

پوریا
۱۳۹۹/۱۱/۲۹

بیشتر توصیف جزئیات طبیعت بود تا دربار ولی باز هم اطلاعات خوبی میداد

بابک
۱۴۰۳/۰۱/۲۱

برای علاقه‌مندان به دوره قاجار کتاب مناسبی است هرچند نویسنده در بسیاری از موارد اعمال نظر های شخصی از باب ملیت کرده که زیاد جالب نیست

Mazdak
۱۴۰۲/۰۸/۲۶

با توجه به تخصص نویسنده یعنی علم پزشکی بیشتر به بررسی جغرافیای مناطق راه سفر و گاها کسل کننده می پردازد. نکات خاصی در خصوص عوامل حکومتی بیان نمی کند و بیشتر در مدح و ستایش ناصرالدین شاه می پردازد.

- بیشتر
گابو
۱۳۹۶/۱۱/۲۰

اولین کتاب خاطراتیه که دارم میخونم و به نظرم بدک نیست...

ایران کشوری است که با وجود بروز افکار جدید آداب و عادات مردم آن چنان ثابت و لایتغیر مانده که می‌توان آن‌ها را عین همان عادات و آداب اجداد ایشان دانست بلکه شاید اولاد ایشان نیز از آنها دست برندارند
جواد
اما بدبختنه در این مملکت هر وقت که بین حفظ صحت و امری مذهبی معارضه پیش آید همیشه غلبه با دین است.
ایرانی
ایران کشوری است که با وجود بروز افکار جدید آداب و عادات مردم آن چنان ثابت و لایتغیر مانده که می‌توان آن‌ها را عین همان عادات و آداب اجداد ایشان دانست بلکه شاید اولاد ایشان نیز از آنها دست برندارند.
mina3062
یک نفر اروپایی اگر میوه دوست بدارد در ایران می‌تواند به حد کمال کیف ببرد زیرا که انواع بسیار عالی از آن‌ها را در اینجا می‌یابد. کباب‌های این‌جا به قدری لذیذ و اعلی است که در صورت اسراف انسان را به تدریج از گوسفند و مرغ زده می‌کند به برنج نیز تدریجا عادت پیدا می‌شود لیکن عادت کردن به نان برای اروپایی قدری مشکل است.
susan
آخوند و سید از هر طرف می‌رسند و جا می‌گیرند. محال است که این جماعت چنین فرصت پر غنیمتی را از دست بدهند، این است که بی باروبنه و زاد و راحله فقط با یک اسب وارد می‌شوند. این جماعت پیش خود چنین تصور می‌کنند که حمل این همه بار سنگین چه لازم مگر نه این است که هر کس از تهیه بساط زندگی این طایفه سر بپیچد مسلمان نیست؟
Mazdak
می‌گویند که سلسله جنبان این نهضت مخالف، روحانیون‌اند و کسی که به ایشان دستور این کار را داده رییس روحانیون کربلاست. این امر تعجبی ندارد زیرا که کمتر فرصتی بهتر از این برای علمداری از نهضتی عمومی به‌دست روحانیون خواهد افتاد. آیا انگشت دولت روسیه در این کار مداخله ندارد؟
Mazdak
تجارتخانه زیگلر که مرکز آن در منچستر است و شعبه‌ای نیز در تهران دارد بیشتر قالی‌های خود را از سلطان آباد می‌خرد بلکه باید گفت که تجارتخانه مزبور مشتری تمام قالی‌هایی است که در سلطان‌آباد بافته می‌شود و همه کارگران به خرج آن کار می‌کنند. نمایده آن تجارتخانه این ایام مشغول ساختن بنای عظیمی است به این قصد که در آنجا مدرسه‌ای جهت نساجی مطابق اصول جدید درست کند.
Mazdak
در سال ۱۲۷۵ موقتی که اردوی شاه در منزل حوض سلطان بود و یحیی خان در جلوی چادر شاه قراول می‌داد و دستور داشت که احدی نگذارد به چادر داخل شود، حاجی مبارک خواجه سرا خواست به زور داخل چادر سلطنتی قدم گذارد و یحیی خان مانع شد. حاجی مبارک قمه خود را کشید و چنان ضربتی به صورت یحیی خان زد که بینی او را شکافت. شاه از این سرو صدا از چادر بیرون جست بر جریان قضیه اطلاع یافت امر داد تا فی المجلس گردن حاجی مبارک را زدند و تمام دارایی او را به یحیی خان بخشید.
مصطفی سیدزاده

حجم

۴٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۴۰۰ صفحه

حجم

۴٫۲ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۴۰۰ صفحه

قیمت:
۲۴,۰۰۰
تومان