کتاب سرگذشت شاهزاده خانم ایرانی
خواندن نظراتمعرفی کتاب سرگذشت شاهزاده خانم ایرانی
«سرگذشت شاهزاده خانم ایرانی» نوشته زهرا تاجالسلطنه(۱۳۱۵-۱۲۶۱) از شاهزادگان قاجار و دختر ناصرالدین شاه قاجار است. این کتاب همراه با نوشتارهایی پیرامون این کتاب و تاجالسلطنه از مسعود کوهستانینژاد(-۱۳۴۲) است.
این کتاب که به نوعی زندگینامه یا شرح خاطرات این شاهزاده قاجاری است، تصویری از این دوره از تاریخ ایران و دربار حاکم بر آن را ارائه میدهد. در این کتاب همچنین میتوان دیدگاهها و نقطهنظرهای ویژه نگارنده را دید.
در بریدهای از کتاب میخوانیم:
«جهان افروز خانم سری حرکت داده و گفت: «خواهر عزیز فرضاً من با سایر خانمها رفتوآمدی هم کردم از این رفتوآمدها چه نتیجه میتوان گرفت؟ شما که میدانید در محفل ما زنان ایرانی، صحبتهای مفید و نافع کمتر است و غالب گفتوگوها مربوط به خرافات و موضوعاتی است که زبان از شرح آن خجلت دارد بنابراین بالفرض آمدورفتی هم به میان بیاید، جز کسالت روحی و فکری نتیجه نخواهد داشت!
زنهای ایرانی این تربیت اجتماعیه را ندارند و در میان آنها کسی هم به فکر اصلاح احوال اجتماعی زنانه نیست و مردها هم نمیتوانند مصلح جامعه زن باشند زیرا اصلاح، فرع این است که درست و صحیح به عوائد و اخلاق زن آشنا باشند و بدانند مفکوره زن تا چه درجه قابل نشو و نما برای ترک اخلاق ذمیمه و اتخاذ رویه حسنه است. شنیدم یکی از علما که مرجع تقلید فرقۀ ناجیه شیعه است در مسأله علمیه خود کتاب حج و کتاب حیض را ننوشته است و در جواب معترض فرمودهاند: من تا به مکه نروم کتاب حج نمینویسم و چون زن نیستم در باب حیض فتوایی نخواهم داد.
ملاحظه کنید، چقدر انصاف این عالم بزرگ روحانی، قابل تقدیس و تعظیم است. بنابراین خانم عزیزم باید از میان جامعۀ زنها نابغۀ فاضلهای ظهور کند و قبلاً به وسیله تحریرات گرم و معتدل، زمینه تشکیلات اجتماعی محافل را بریزد تا قهراً و تدریجاً وسائل تربیت اجتماعی زنها تدارک شود.»
اوراق ایرانی
درآمدی بر چین مدرنرانا میتر
اقتصاد در دو درسجان گوئیگن
تاریخ مختصر اقتصادنیل کیشتینی
اینترنت اشیاآنابث آگارد
وضعیت جامعه، روابط بین درباریان، روابط اعضای خانواده سلطنتی باهمدیگر و همچنین منش و شخصیت ناصرالدین شاه از از زبان یکی دختران وی نقل می شود.📚📚📚
نمونه راخوندم.جذبم کردکه بخرمش
به کسانی که به داستان های واقعی و قدیمی علاقه دارند توصیه میکنم
اواسط کتاب درحال مطالعه باشیم امکان دسترسی به فهرست نداریم واین به نظر من خیلی بده
مقدمه بسیار طولانی و غیر مفید یک سوم پایانی داستان به شدت افت میکنه
اونقدر بد بود که نتونستم همشو بخونم