کتاب اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED
معرفی کتاب اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED
هدف از ارائه¬ی این کتاب، آموزش نحوه¬ی دستیابی به یک سخنرانی تأثیرگذار و نیز تجهیز شما برای بهکارگرفتن نهایت تلاشتان است، اما در همین ابتِدا باید روی مسئاله¬ای تأکید کنم.
هیچ راه حل مشخص و واحدی برای ارائه¬ی یک سخنرانی بی¬نظیر وجود ندارد. جهان علم بسیار گسترده است و سخنرانان و مخاطبان سخنرانی¬ها نیز از چنان طیف متنوعی برخوردارند که حصول این نتیجه را ناممکن میسازند. از این رو، هرگونه تلاش برای به کار گرفتن قاعدهای مشخص و بخصوص، نتیجه¬ی معکوس خواهد داشت. مخاطب بلافاصله به کپی برداری¬تان پی خواهد برد و احساس خواهد کرد مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
در واقع، حتی اگر قاعدهای در برهه¬ای از زمان پاسخ بدهد، در درازمدت کارایی¬ خود را از دست خواهد داد، زیرا یکی از عوامل مهم در محبوبیت یک ارائه، تازگی آن است. ما انسان هستیم. علاقه¬ای به همان¬ها (چیزهای قدیمی و تکراری) نداریم. اگر سخنرانی¬تان تا حد زیادی مشابه سخنرانی¬ای باشد که یکی از مخاطبانتان به تازگی شنیده است، محکوم به بیاثر بودن، یا دستکم، کم اثر بودن، خواهد بود. بدترین چیز در نظر ما این است که دیگران، همه مثل هم صحبت کنند، یا دست کم به نظر بیاید که دارند از گفتوگوهای همدیگر تقلید میکنند.
بنابراین، تصور نکنید که توصیه¬های این کتاب، قانونهایی هستند که روشی ثابت، مشخص و همیشگی را برای ارائه¬ی سخنرانی تجویز می¬کنند، بلکه آن را کتابی بدانید که مجموعه¬ای از ابزارها را در اختیارتان قرار میدهد تا بهواسطه¬ی آنها به سخنرانی¬تان تنوع ببخشید. تنها از ابزارهایی استفاده کنید که مناسب شما و ارئه¬ی فعلی¬تان هستند. تنها کاری که لازم است برای ارائهی یک سخنرانی خوب انجام بدهید، این است که اولاً اطمینان حاصل کنید که مطلبتان ارزش اظهار کردن را دارد، و ثانیاً آن را به روش مختص خودتان بیان نمایید.
خواهید دید که این کار بسیار ساده¬تر و طبیعی¬تر از چیزی است که بتوانید فکرش را بکنید. سخنرانی، هنری باستانی است که در تار و پود اذهان ما تنیده شده است، مکاشفههای دیرینهای که به صدها هزار سال پیش بر می¬گردند، نشان داده¬اند که در آن زمان محل¬های بخصوصی برای برگزاری اینگونه جلسهها وجود داشته است، مکان¬هایی که در آنها اجدادمان به دورِ آتشی، گرد هم می¬آمدند. در تمامی فرهنگ¬های دنیا، افراد با رشد و گسترش زبان، آموختند که داستان¬ها، امیدها و رؤیاهای خود را با هم شریک بشوند.
صحنه¬ای آشنا را تصور کنید: خورشید غروب کرده است، آتشِ قبیله رو به آسمان زبانه می¬کشد، کنده¬های روی آتش، در زیر نور ستاره¬هایی که دامنِ آسمان را پر کرده¬اند، تَرق توروق می¬کنند و جرقه پرتاب مینمایند. بزرگی بلند می¬شود، همه¬ی نگاه¬ها به سوی او برمی¬گردند و به این پیر دارای پوست چین¬دار خسته از تجربه¬اش، که زیر نور چشمکزن ستارگانِ شب می¬درخشد، دوخته می¬شوند. داستان آغاز می¬شود و هم¬چنان که پیرِ داستان¬سُرا به توصیف میپردازد، شنوندگان، اتفاق¬ها را، یکی پس از دیگری، در ذهن خود¬ مجسم میسازند.
قوهی تخیل، لمسِ احساس تک تک شخصیتهای داستان را برای شنونده به ارمغان می¬آورد. این فرایند، یعنی هم راستا شدن چندین ذهن به معنای واقعی کلمه، به سمت آگاهی و روشنایی¬ای مشترک، عمیقاً تأثیرگذار است.
کتاب اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED نوشتهی کریس اندرسون است که توسط کتیبه پارسی منتشر شده است. نسخه چاپی این کتاب را میتوانید از طاقچه سفارش دهید. برای آشنایی با شیوهی خرید کتاب اصول سخنرانی و فن بیان به روش TED میتوانید راهنمای خرید و پرداخت آنلاین در بخش سوالات متداول را مطالعه کنید.