کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان
معرفی کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان
کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان نوشتۀ سید محمد حسینی در انتشارات بینالمللی الهدی به چاپ رسیده است. این کتاب با تحلیل تاریخی روابط ایران و عربستان سعودی از ۱۹۲۰ تا ۲۰۲۰، پیشزمینههای افزایش تنش میان دو کشور را نشان داده و بر اساس این تجارب، امکان یا فقدان امکان تنشزدایی میان دو کشور را پیشبینی میکند.
درباره کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان
ایران و عربستان سعودی دو قدرت مهم منطقهای هستند که طی نیم قرن اخیر، تقابلهای زیادی را در سطوح مختلف از سر گذراندهاند. با وجود این، کارشناسان معتقد هستند زمینههای زیادی برای همکاری میان این دو کشور وجود دارد؛ مانند همکاری دوجانبه و تعامل منطقهای در ارتباط با سایر بازیگران منطقه، مداخلهگران خارجی، حج و زیارت و موضوع انرژی.
کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان، روابط دو کشور را در یک قرن اخیر بررسی کرده و بر اساس آن، ریشههای تقابل و منازعه میان دو کشور را از منظر ژئوپلیتیک تبیین کرده با این هدف که بر اساس تحلیلی تاریخی، راهکاری برای تنشزدایی میان روابط دو کشور ارائه کند.
کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان در دو فصل تدوین شده است. در فصل اول با عنوان روابط ایران و عربستان سعودی قبل از انقلاب اسلامی، موضوعات زیر بررسی شدهاند: روابط ایران و حجاز در دورۀ شریف حسین، روابط ایران و عربستان سعودی در دورۀ پهلوی اول، شروع مناسبات جدید دیپلماتیک میان دو کشور، روابط ایران و عربستان در دورۀ پهلوی دوم، ماجرای گردن زدن ابوطالب یزدی و قطع روابط، دورۀ گسترش روابط و افزایش تمایل به همکاری، روابط دو کشور در دورۀ پادشاهی ملک سعود، ملک فیصل و ملک خالد. در فصل دوم با عنوان روابط ایران و عربستان سعودی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، موضوعات زیر بررسی شدهاند: روابط دو کشور از بهمن ۱۳۵۷ تا پذیرش قطعنامه در تیر ۱۳۶۷، قیام جهیمان العتیبی، قیام شیعیان منطقۀ الشرقیه، روابط دو کشور از ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۴، حمایت عربستان از عراق در جریان جنگ تحمیلی، آغاز اختلاف میان دو کشور در جریان برگزاری مراسم برائت، حادثۀ کشف مواد منفجره در چمدان حجاج اصفهانی، کشتار حجاج ایرانی در مکه، قطع روابط سیاسی دو کشور، روابط از زمان پذیرش قطعنامۀ ۵۹۸ در ۱۳۶۷ تا مرداد ۱۳۷۶،برقراری مجدد روابط سیاسی، حادثۀ انفجار خُبَر، بازدید مقامات بلندپایۀ ایران و عربستان از کشور مقابل، روابط دو کشور پس از انقلابهای عربی، روابط از مرداد ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۸ و قطع کامل روابط.
در بخش پایانی، سید محمد حسینی، نویسندۀ کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان، راهکارها و پیشنهادهایی دربارۀ موضوع ارتباط و تعامل میان دو کشور ارائه کرده است.
خواندن کتاب تاریخ روابط ایران و عربستان را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
به دوستداران کتابهای تاریخ روابط خارجی و علوم سیاسی و روابط بینالملل پیشنهاد میکنیم.
حجم
۵۸۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۴۰ صفحه
حجم
۵۸۰٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۴۰ صفحه