کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳
معرفی کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳
کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳، به کوشش گروه گفتگوی اسلام با مسیحیت ارتدوکس پروتستان و با همکاری مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگها، توسط موسسه فرهنگی و انتشارات بینالمللی الهدی منتشر شده است. این اثر مجموعهای از گزارشها و مقالات نشستهای مشترک میان اندیشمندان ایرانی و نمایندگان کلیسای ارتدوکس روسیه را در بازهی زمانی ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۷ گردآوری کرده و به موضوعات متنوعی مانند جهانیشدن، معادشناسی، حقوق بشر و نقش دین در جامعه پرداخته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳
کتاب مجموعه گزارشهای گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳، مجموعهای از گزارشها و مقالات نشستهای گفتوگوی دینی میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و کلیسای ارتدوکس روسیه را دربرمیگیرد. این نشستها از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۷ برگزار شدهاند و هر دوره به موضوعی خاص اختصاص یافته است؛ ازجمله جهانیشدن، معادشناسی، نقش دین در جامعه، حقوق بشر و همکاری ادیان برای صلح. کتاب با مقدمهای دربارهی اهمیت گفتوگوی ادیان و تاریخچهی ارتباط کلیسای ارتدوکس روسیه با ایران آغاز شده است؛ سپس بهتفصیل به محتوای هر نشست و مباحث مطرحشده پرداخته است.
در این مجموعه، دیدگاههای مختلف اندیشمندان مسلمان و مسیحی دربارهی چالشهای معاصر، نقش دین در جهان و راههای تقویت همکاری میان ادیان بررسی شده است. کتاب به زمینههای تاریخی و اجتماعی شکلگیری این گفتوگوها و تأثیر آنها بر روابط فرهنگی و دینی دو کشور اشاره کرده است. هدف اصلی این مجموعه، ثبت و انتقال تجربیات و اندیشههای حاصل از این نشستها به پژوهشگران و علاقهمندان حوزهی گفتوگوی ادیان است.
خلاصه کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳
این اثر مجموعهای از گزارشها و مقالات نشستهای مشترک میان اندیشمندان مسلمان ایرانی و نمایندگان کلیسای ارتدوکس روسیه را ارائه داده که هریک به موضوعی خاص در حوزهی گفتوگوی ادیان اختصاص یافتهاند. مباحث اصلی کتاب حول محورهایی مانند جهانیشدن و تأثیر آن بر ادیان، معادشناسی در اسلام و مسیحیت و نقش این باورها در زندگی امروز، مفهوم خدا و انسان در دو دین، نقش دین در زندگی فردی و اجتماعی، حقوق بشر از منظر ادیان، اهمیت همکاری و تفاهم میان اسلام و مسیحیت ارتدوکس و راهبردهای دستیابی به صلح پایدار میچرخد.
در هر نشست، سخنرانیها و مقالاتی از سوی اندیشمندان دو طرف ارائه شده که به بررسی نقاط اشتراک و اختلاف، چالشهای معاصر و راهکارهای تقویت همکاری میان ادیان پرداخته است. کتاب به مسائلی مانند تأثیر جهانیشدن بر فرهنگها، چالشهای اخلاقی و معنوی نسل جوان و نقش ادیان در مقابله با مشکلات اجتماعی و سیاسی اشاره کرده است. در پایان هر نشست، بیانیههایی مشترک صادر شده که بر اهمیت اخلاق، معنویت، صلح و عدالت تأکید کرده و نقش گفتوگوی ادیان را در حل مسائل جهانی مشخص میکنند.
چرا باید کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳ را خواند؟
این کتاب فرصتی را فراهم میکند تا خواننده با روند و محتوای گفتوگوهای دینی میان اسلام و مسیحیت ارتدوکس آشنا شده و با دیدگاهها و تلاشهای مشترک برای یافتن راهحلهایی در برابر چالشهای جهانی مانند جهانیشدن، بحرانهای اخلاقی و معنوی و مسائل حقوق بشر روبهرو شود. مطالعهی این مجموعه میتواند به درک بهتر نقاط اشتراک و تفاوت میان دو سنت دینی بزرگ و اهمیت گفتوگوی بینفرهنگی و بیندینی در جهان معاصر کمک کند. این اثر برای پژوهشگران حوزهی ادیان و علاقهمندان به روابط فرهنگی ایران و روسیه، منبعی مستند بهشمار میرود.
خواندن کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
این اثر برای پژوهشگران و دانشجویان حوزهی ادیان، مطالعات بینفرهنگی، روابط بینالملل و علاقهمندان گفتوگوی دینی و فرهنگی میان اسلام و مسیحیت مناسب است؛ همچنین برای کسانی که دغدغهی مسائلی مانند جهانیشدن، حقوق بشر و نقش دین در جامعه را دارند، مفید خواهد بود.
بخشی از کتاب مجموعه گزارش های گفتگوی دینی با کلیسای ارتدوکس روسیه ۱۳۹۷ - ۱۳۸۳
«ادیان الهی با وجود اینکه با یکدیگر اختلافاتی دارند، نقاط وحدت و اشتراکی هم دارند. مهمترین نقطه مشترک بین ادیان، توجه به معنویت است. گفتگوی ما با روحانیون ادیان مختلف، روی این نکته بیشتر متمرکز است. ما در این گفتگوها نمیخواهیم حقانیت یک مذهب یا بطلان یک مذهب را ثابت کنیم. امروز پیام ادیان، استقرار عدالت است؛ کما اینکه شعار و پیام اصلی حضرت موسی، حضرت عیسی و پیغمبر ما نیز همین بود. کلیسای ارتدوکس روسیه به دلیل اهمیت تاریخی آن از گذشته با ایران در ارتباط بوده است. در قرن هیجدهم زمام آن در دست دولت روسیه قرار گرفت؛ اما پس از چندی قدرت به کلیسا برگشت. پس از جنگ جهانی دوم در قلمرو کمونیسم قرار گرفت. در دوره بلشویکها آسیب زیادی دید و سرگذشت غمباری دارد که بیان جزئیات آن در این مقدمه نمیگنجد.»