دانلود و خرید کتاب راز موتورسیکلت من رولد دال ترجمه محبوبه نجف خانی

نویسنده:رولد دال
انتشارات:نشر افق
امتیاز:بدون نظر

معرفی کتاب راز موتورسیکلت من

کتاب راز موتورسیکلت من نوشتهٔ رولد دال و ترجمهٔ محبوبه نجف خانی است. نشر افق این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر برای کودکان ۹ سال به بالا نوشته شده است.

درباره کتاب راز موتورسیکلت من

کتاب راز موتورسیکلت من (My Year) که با تصویرسازی‌های «کوئنتین بلیک» منتشر شده، اثری برای کودکان ۹ سال به بالا است. رولد دال در این اثر، داستان‌های دوران نوجوانی‌اش را برای شما تعریف کرده است؛ راز موتورسیکلتش، حیله‌های جسورانه‌اش، اولین سفر تک‌نفره‌اش به فرانسه و اینکه حین سفر پولش تمام می‌شود. هنگامی که رولد دال ما را همراه با خود به فراز و فرود فصل‌های سال می‌برد، مناظر، رایحه‌ها و آواهای یک سال به‌روشنی در مقابل چشمانمان جان می‌گیرد. این اثر را بخوانید تا با این خاطرات همراه شوید.

خواندن کتاب راز موتورسیکلت من را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به کودکان ۹ سال به بالا پیشنهاد می‌کنیم.

درباره رولد دال

رولد دال در ۱۳ سپتامبر ۱۹۱۶ به دنیا آمد و در ۲۳ نوامبر ۱۹۹۰ درگذشت. او داستان‌نویس و فیلم‌نامه‌نویس بریتانیایی بود. اوج شکوفایی رولد دال به‌عنوان نویسندهٔ کودکان و بزرگ‌سالان در دهۀ ۱۹۴۰ میلادی بوده است. از مهم‌ترین آثار او می‌توان به «غول بزرگ مهربان»، «چارلی و کارخانۀ شکلات‌سازی»، «جیمز و هلوی غول‌پیکر»، «ماتیلدا» و... اشاره کرد. رولد دال از مشهورترین نویسندگان کتاب کودک است. کتاب‌های او سال‌ها در لیست پرفروش‌ترین‌های کتاب کودکان بوده است. او نویسنده‌ای ماهر است، با دنیای کودکان به‌خوبی آشناست و ذهنیات و تخیلات آن‌ها را می‌شناسد. جذابیت رمز و رازآلود کتاب‌های دال و کلام طنزآلود او همواره مورد علاقۀ کودکان بوده است. قهرمان‌های داستان‌های دال، کودکانی جسور و شجاع هستند که در زنجیرۀ اتفاقاتی هیجان‌انگیز افتاده و سرانجام بر بدی‌ها پیروز می‌شوند. موضوعات داستان‌های او گاهی بسیار ساده و روزمره و گاه کاملاً تخیلی و عجیب‌غریب است. از درون‌مایه‌های موجود در آثار این نویسندۀ بریتانیایی می‌توان به برابری، نوع دوستی، طبیعت‌دوستی، جسارت، شجاعت و… اشاره کرد. از بسیاری از داستان‌های رولد دال برای تولید فیلم‌های سینمایی، برداشت و اقتباس شده است. برای نمونه می‌توان به فیلم چارلی و کارخانهٔ شکلات سازی ساختۀ تیم برتون با بازی جانی دپ اشاره کرد. «گاهی هرگز: قصه‌ای برای سوپرمن» (۱۹۴۸) و «عمو اسوالد من» (۱۹۸۰) از داستان‌هایی هستند که رولد دال برای بزرگ‌سالان نوشته است. او همچنین به نگارش نمایشنامه، فیلم‌نامه، شعر و آثار غیرداستانی هم پرداخته است. رولد دال در جایی می‌گوید: «اگر می‌خواهید دنیا را از دریچۀ چشمان کودکان بنگرید، چهاردست‌وپا روی زمین زانو بزنید و به بزرگ‌سالانی که به شما امرونهی می‌کنند، خیره شوید.»

بخشی از کتاب راز موتورسیکلت من

«شاید بتوان گفت که آب و هوای ماه ژوئن، در مقایسه با دیگر ماه‌های سال، بهترین آب و هوا باشد؛ البته به استثنای ماه سپتامبر. اگر کنار دریا زندگی می‌کنید، می‌دانید که تقریباً تمام جوجه‌های مرغ‌های دریایی سر از تخم بیرون آورده‌اند و صخره‌ها پر است از جوجه‌های کرک‌دار. مرغ‌های دریایی، پرندگانی مهاجر نیستند. آن‌ها تمام زمستان را پیش ما می‌مانند و شاید به همین علت باشد که اولین پرندگان دریایی‌اند که لانه می‌سازند و جوجه‌های‌شان را بزرگ می‌کنند. از طرف دیگر، پرستوهای دریایی (در سواحل انگلستان می‌توانید یک‌عالمه پرستوی دریایی قطبی ببینید) جزو مسافران تابستانی نیستند و بیش‌ترشان وقتی از این سفر طولانی برمی‌گردند، قبل از لانه‌سازی مدتی استراحت می‌کنند.

قسمت‌های مرکزی جزیره‌مان، مملو از پرندگان جوان است. چشم‌های‌تان را خوب باز کنید، آن‌وقت از دیدن انواع گوناگون پرنده‌ها حیرت خواهید کرد. وقتی صدای آواز یا فقط جیرجیر پرنده‌ای را از لای برگ‌های درختی می‌شنوید، دنبالش بگردید و سعی کنید گونهٔ آن را شناسایی کنید. به زحمتش می‌ارزد که کتاب مصور رنگی کوچکی همراه خود ببرید تا در این مورد کمک‌تان کند. کتاب‌های خوبی در بازار پیدا می‌شود، از جمله کتاب مورد علاقهٔ من به اسم کتاب پرندگان آبزرور که کوچک است و به‌راحتی در جیب جا می‌گیرد. درضمن، می‌توانید کتاب‌های دیگری شبیه این در مورد گل‌های وحشی و قارچ‌ها بخرید. اما بحث دربارهٔ قارچ‌ها باشد برای بعد.

در این ماه، در بیشه‌زارها دسته‌های بزرگی از خروس‌های کولی (بعضی‌ها به این پرنده‌ها، سلیم می‌گویند) را می‌بینید که بال‌های فوق‌العاده بزرگی دارند. آن‌ها روی زمین لانه می‌سازند و اگر به جوجه‌های‌شان نزدیک بشوید، دور سرتان می‌چرخند و سعی می‌کنند بترسانندتان تا از جوجه‌های‌شان که در میان علف‌ها کز کرده‌اند، دور شوید. در این ماه، در رودخانه‌ها و دریاچه‌ها، جوجه‌قوهای کوچولو و قهوه‌ای را می‌بینید که دنبال پدر و مادرشان شنا می‌کنند و اگر به جوجه‌ها نزدیک بشوید ـ‌که اصلاً چنین کاری را به شما توصیه نمی‌کنم‌ـ قوها سر و صدا راه می‌اندازند و بال‌های‌شان را کمان می‌کنند و آمادهٔ حمله می‌شوند.

ماه ژوئن، ماه گل انگشتانه است که شاید زیباترین گل وحشی باشد. از گل انگشتانه دارویی به‌دست می‌آید به نام دیژیتال که از نظر پزشکان برای درمان بیماری‌های قلبی بسیار ارزشمند است.

حالا دیگر در مزارع، جوها حسابی قد کشیده‌اند. این غله را با دو غلهٔ اصلی دیگر، یعنی گندم و جو دو سر اشتباه نگیرید. جو خوشه‌های خاردار بلندی دارد که روی دانه‌ها را می‌پوشاند و اگر یکی از این خوشه‌ها را بچینید و از طرفی که خارهای بلندش روبه پایین باشد از لبهٔ آستین ژاکت یا پیراهن‌تان رد کنید، وقتی راه می‌روید و دست‌تان را تکان می‌دهید، خوشه از پایین آستین حرکت می‌کند و تا شانه‌تان بالا می‌آید.

در این ماه، در برکه‌ها، نوزادان قورباغه کم‌کم دست و پاهای ظریفی درمی‌آورند و طولی نمی‌کشد که به قورباغه‌های کوچک تبدیل می‌شوند. با قورباغه‌ها مهربان باشید. آن‌ها از دوستان شمایند، چون در باغ لیسک‌های ۴۹مزخرف را می‌خورند و به گل‌ها هم صدمه‌ای نمی‌زنند.

در ماه ژوئن، نواحی روستایی، مناظر بسیار زیبایی دارد. نسترن‌های جنگلی صورتی روی پرچین‌ها غرق غنچه‌اند. پیچ امین‌الدوله برای اولین‌بار که شکوفه می‌دهد، گل‌هایش سفید است اما بعد از آن‌که زنبورها با گرده‌افشانی آن‌ها را بارور می‌کنند، به رنگ زرد مایل به نارنجی درمی‌آید.

اگر در شهر زندگی می‌کنید، متأسفانه هیچ‌یک از این مناظر زیبا را نمی‌بینید، اما من هیچ‌وقت در شهر کوچک یا بزرگ زندگی نکرده‌ام و از زندگی در شهر بیزارم.»

معرفی نویسنده
عکس رولد دال
رولد دال

رولد دال رمان‌نویس، فیلم‌نامه‌نویس، شاعر و خلبان جنگنده‌ی بریتانیایی است. شهرت او بیشتر از کتاب‌هایی حاصل شد که برای کودکان و نوجوانان نوشت؛ او را یکی از بزرگترین نویسندگان کودک در قرن بیستم خوانده‌اند. دال سابقه‌ی حضور در جنگ دوم جهانی به عنوان خلبان نظامی و نیز همکاری با سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا را در کارنامه‌ی خود دارد.

نامه های تولستوی
رویکرد بالینی به عفونت های انگلی دستگاه ادراری - تناسلی انسان
هاجر ضیائی هزارجریبی
بازخوانی انقلاب اسلامی ۵۷
زهرا مظلومی فرد
بنیادهای دادرسی کیفری (جلد سوم؛ صلاحیت ها)
عباس زراعت
زمین های مسلح
گل علی بابایی
مهارت های ذهنی برای ورزشکاران
الیزابت شوانفلت
اقتصادسنجی سری های زمانی و داده های ترکیبی (جلد اول)
محمدهاشم‌ پسران
لب برکه نفس ها
امیرحسین عباسکوهی
فصل غربت
مریم محمودی صفت
مبانی تمرینات قدرتی و آماده سازی ACSM (جلد اول)
نیکلاس راتامس
ادمین زندگی