کتاب تقیه، خودپایی یا هدف پایی؟
معرفی کتاب تقیه، خودپایی یا هدف پایی؟
کتاب تقیه؛ خودپایی یا هدف پایی؟ نوشتهٔ شهید آیتالله دکتر بهشتی (سیدمحمد حسینی بهشتی) و گردآوریشده توسط بنیاد نشر آثار و اندیشههای شهید آیتالله دکتر بهشتی است و جواد اژه ای و مجید رضایی دوانی آن را ویرایش کردهاند و به وسیلهٔ انتشارات روزنه منتشر شده است.
نشر روزنه با دریافت مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۷۵ آغاز به فعالیت کرده است. هدف نشر روزنه در کنار ترویج فرهنگ کتابخوانی، افزایش آگاهی عمومی جامعه در حوزه مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. با این وجود در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی برای تمام سنین، نشر روزنه در طول بیش از دو دهه فعالیت خود، بالغ بر ۱۰۰۰ عنوان کتاب با موضوعات گوناگون منتشر کرده است. بسیاری از این آثار از جمله ترجمه مجموعه داستانهای یاران حلقه با استقبال بالای مخاطبان همراه بوده است. یکی دیگر از مجموعههای درخور این نشر، مجموعه آثار شهید بهشتی است که بنیاد نشر آثار و اندیشههای شهید آیتالله دکتر بهشتی گردآوری کرده است.
درباره کتاب تقیه؛ خودپایی یا هدف پایی؟
موضوع تقیّه از همان سالهای نخستین نهضت اسلام مطرح بوده است و پس از رحلت پیامبرگرامی اسلام(ص) و بهخصوص پس از قرارداد صلح میان امام حسن مجتبی(ع) و معاویه بن ابیسفیان بهعنوان شیوهای برای حفظ شیعیان مورد توجه قرار گرفت. در دوران خلافت عباسی نیز این شیوه برای حفاظت از شیعیان در مقابل ستم آنان و نیز قصد حکام ستمگر برای نسلکشی و از میان برداشتن جامعه و تفکر شیعی به کار گرفته میشد. از آن پس تقیّه بهعنوان یکی از مباحث مهم مکتب شیعه مطرح شده و بحث و گفتوگو درباره ماهیت و حدود و ثغور آن در میان عالمان دینی مسلمان ادامه داشته است. موضوع تقیّه افزون بر برداشتهای مختلف در میان عالمان شیعی، توسط عالمان اهل سنت و نیز شرقشناسان به طرق مختلف و گاه ناسازگار با یکدیگر تعبیر و تفسیر شده است. در برخی از چنین تفاسیری از تقیّه بهعنوان جواز دروغگویی و دورویی شیعیان یاد شده است. در میان شیعیان نیز از اصل تقیّه گاه بهعنوان بهانهای برای گریز از مسئولیتهای اجتماعی استفاده شده است. مجادلات نظری درباره این موضوع از یکسو و خطراتی که در اکثر مقاطع تاریخ جوامع مسلمان یا غیرمسلمان متوجه شیعیان بوده، مشاجرات و مباحثات درباره این مبحث را تا امروز نیز زنده نگه داشته است.
خواندن کتاب تقیه؛ خودپایی یا هدف پایی؟ را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ اسلام و همچنین کسانی که درخصوص آرای شهید بهشتی پژوهش میکنند پیشنهاد میکنیم.
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۴۴ صفحه
حجم
۱٫۲ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۲
تعداد صفحهها
۲۴۴ صفحه