کتاب برنامه نویسی شبیه من شینی سومارا + دانلود نمونه رایگان

تا ۷۰٪ تخفیف رؤیایی در کمپین تابستانی طاقچه! 🧙🏼🌌

تصویر جلد کتاب برنامه نویسی شبیه من

کتاب برنامه نویسی شبیه من

معرفی کتاب برنامه نویسی شبیه من

کتاب الکترونیکی «برنامه‌نویسی چیست؟» نوشتهٔ شینی سومارا با تصویرگری نادیا سارل و ترجمهٔ الهه شفیع‌آبادی، توسط نشر مهرسا منتشر شده است. این کتاب با همکاری ناشر مهروماه نو و با طراحی گرافیک تایماز کاویانی و صفحه‌آرایی مریم حق‌جو، برای کودکان گروه سنی ۷ تا ۱۰ سال تهیه شده است. «برنامه‌نویسی چیست؟» به زبان ساده و با داستانی کودکانه، مفاهیم اولیهٔ برنامه‌نویسی و الگوریتم را معرفی می‌کند و تلاش دارد کودکان را با دنیای کامپیوترها، ربات‌ها و هوش مصنوعی آشنا کند. نسخه‌ی الکترونیکی این اثر را می‌توانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.

درباره کتاب برنامه نویسی شبیه من

این کتاب تصویری و داستانی، با محوریت شخصیت «سم» و خالهٔ برنامه‌نویسش، به کودکان نشان می‌دهد که برنامه‌نویسی چگونه بخشی از زندگی روزمره است. «برنامه‌نویسی چیست؟» نوشتهٔ شینی سومارا، در قالب یک داستان کوتاه و مصور، مفاهیم پایه‌ای مانند الگوریتم، کد دودویی، سخت‌افزار و نرم‌افزار را به زبان کودکانه بیان کرده است. ساختار کتاب به‌گونه‌ای است که هر بخش از داستان، با یک مثال ملموس از زندگی واقعی یا یک تجربهٔ روزمره پیوند می‌خورد و به این ترتیب، مفاهیم انتزاعی فناوری را برای کودکان قابل لمس می‌کند. در کنار روایت داستان، اطلاعاتی دربارهٔ شخصیت‌های مهم دنیای فناوری مانند «بیل گیتس» و «مارگارت همیلتون» نیز ارائه شده است. تصاویر رنگی و جذاب، متن را همراهی می‌کنند و به فهم بهتر مطالب کمک می‌رسانند. این کتاب نه‌تنها به آموزش مفاهیم فنی می‌پردازد، بلکه کودکان را به تفکر منطقی و حل مسئله تشویق می‌کند و آن‌ها را با کاربردهای برنامه‌نویسی در زندگی واقعی آشنا می‌سازد.

خلاصه کتاب برنامه نویسی شبیه من

در «برنامه‌نویسی چیست؟»، داستان با سم آغاز می‌شود که برای گذراندن یک روز به خانهٔ خاله جودی می‌رود. خاله جودی برنامه‌نویس است و با توضیحاتی ساده، سم را با مفهوم برنامه‌نویسی آشنا می‌کند. او توضیح می‌دهد که کامپیوترها برای انجام کارها به دستورالعمل‌های دقیق نیاز دارند و این دستورالعمل‌ها همان الگوریتم‌ها هستند. خاله جودی با مثال‌هایی از زندگی روزمره، مانند آماده‌شدن برای رفتن به مدرسه یا درست‌کردن صبحانه، نشان می‌دهد که الگوریتم‌ها فقط مخصوص کامپیوترها نیستند و در زندگی واقعی هم کاربرد دارند. در ادامه، سم با وسایل مختلف الکترونیکی و کامپیوتری آشنا می‌شود و تفاوت سخت‌افزار و نرم‌افزار را می‌فهمد. او یاد می‌گیرد که کد دودویی چگونه کار می‌کند و تراشه‌ها چه نقشی در عملکرد کامپیوترها دارند. داستان با یک ماجراجویی کوچک ادامه پیدا می‌کند: سم و خاله جودی باید برای گرفتن یک بسته به ادارهٔ پست بروند. در مسیر، سم تلاش می‌کند با ساختن یک الگوریتم، مسیر رسیدن به ادارهٔ پست را روی کاغذ بنویسد. اما با موانعی روبه‌رو می‌شوند و خاله جودی توضیح می‌دهد که در برنامه‌نویسی هم گاهی با خطاها یا باگ‌ها مواجه می‌شویم و باید راه‌حل‌های جدید پیدا کنیم. در بخش‌های بعدی، کتاب به معرفی زبان‌های برنامه‌نویسی، کاربرد ربات‌ها و هوش مصنوعی می‌پردازد و نمونه‌هایی از افراد تأثیرگذار در دنیای فناوری را معرفی می‌کند. در پایان، سم یک سگ رباتی هدیه می‌گیرد و با کمک خاله جودی، برنامه‌ای برای آن می‌نویسد. کتاب با تشویق کودکان به کنجکاوی، خلاقیت و یادگیری مهارت‌های برنامه‌نویسی به پایان می‌رسد.

چرا باید کتاب برنامه نویسی شبیه من را بخوانیم؟

این کتاب با داستانی ساده و تصاویر جذاب، مفاهیم پیچیدهٔ فناوری را به زبانی قابل لمس برای کودکان تبدیل کرده است. «برنامه‌نویسی چیست؟» به کودکان کمک می‌کند تا بفهمند برنامه‌نویسی فقط مخصوص کامپیوترها نیست و در زندگی روزمره هم کاربرد دارد. با خواندن این کتاب، کودکان با مفاهیمی مانند الگوریتم، کد، سخت‌افزار، نرم‌افزار و هوش مصنوعی آشنا می‌شوند و یاد می‌گیرند که چگونه می‌توانند با تفکر منطقی و خلاقیت، مسائل را حل کنند. همچنین، کتاب به معرفی نقش زنان و مردان تأثیرگذار در دنیای فناوری می‌پردازد و الهام‌بخش نسل جدید برای ورود به دنیای برنامه‌نویسی است.

این کتاب برای کودکان ۷ تا ۱۰ سال که به دنیای کامپیوتر، ربات‌ها و فناوری علاقه دارند مناسب است. همچنین برای والدین و مربیانی که می‌خواهند مفاهیم پایه‌ای برنامه‌نویسی را به زبان ساده به کودکان آموزش دهند، گزینهٔ خوبی به‌شمار می‌آید.

بخشی از کتاب برنامه نویسی شبیه من

«سم نگاهی به همهٔ وسایل الکترونیکی و کامپیوتری اتاق کار خاله‌اش می‌اندازد. بعدش می‌پرسد: «خاله جودی، شغل شما چیه؟» خاله جودی می‌گوید: «من برنامه‌نویس هستم! یعنی به کامپیوترها می‌گویم چه کاری انجام دهند.» «بله. کامپیوترها بدون برنامه کار نمی‌کنند. آن‌ها به الگوریتم نیاز دارند. الگوریتم‌ها فهرستی از گام‌هایی هستند که کامپیوترها باید پشت‌سرهم انجام دهند تا بتوانند مسئله‌ای را حل کنند. به مجموعه‌ای از این گام‌ها می‌گوییم برنامه.» سم می‌پرسد: «چی؟ زندگی واقعی؟» «بله. مثلاً فکر کن صبح است و می‌خواهی بروی مدرسه... ساعت زنگ می‌زند، بیدار می‌شوی و دست و صورتت را می‌شویی. تو باید مرحله به مرحله این کارها را انجام بدهی تا برای رفتن به مدرسه آماده شوی. آن‌هم به‌ترتیب! به این می‌گویند الگوریتم.»

۵۰%