دانلود و خرید کتاب زندگی کوروش گزنوفون . ترجمه ابوالحسن تهامی
تصویر جلد کتاب زندگی کوروش

کتاب زندگی کوروش

نویسنده:گزنوفون .
انتشارات:انتشارات نگاه
امتیاز:
۴.۴از ۲۰ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب زندگی کوروش

«زندگی کوروش» نوشته گزنوفون، تاریخ‌نگار و سیاستمدار یونانی ئیرامون زندگی، تربیت و روش کشورداری کورش هخامنشی است. کزنوفون با کتاب زندگی کوروش به‌زعم خود گزینه‌یی بهتر از دموکراسی پیش نهاد، تا همگان دریابند که برای اداره‌ی کشور به مستبدی نیک‌سیرت و نیک‌نهاد نیاز است، به شاهزاده‌یی نژاده که جز خیر و مصلحت رعیت به چیزی نیاندیشد. این کتاب ــ تربیت کوروش، یا زندگی کوروش ــ در راه به کرسی نشاندن این طرز فکر نگاشته شده است. کزنوفون با این کتاب، آتنِ دموکرات اما فقیر و پریشان روزگار و گرفتار جنگ همیشگی با اسپارت را با ایران آباد و ثروتمند و بزرگ و یگانه ابرقدرت جهان مقایسه می‌کند، و نتیجه را به خواننده می‌سپارد که دلیل ثروت و عزت ایران آن است که کوروش، شهزاده‌ی نیک‌نهاد و نیک‌خواهِ مردم بر آن فرمان می‌راند و درماندگی آتن از آن‌روست که توده‌ی مردمِ تعلیم ندیده بر آن حکم می‌رانند. و یکصد سال بعد، ارسطو، که پیرو همین اندیشه است به تربیت الکساندر مقدونی می‌کوشد و مستبد نیک‌سیرت خود را در وجود آن شهزاده می‌جوید. نفوذ فلسفی کزنوفون و کتاب زندگی کوروش وی را حتا در نوشته‌ی قرن شانزدهمی (The Prince) (به فارسی شهریار) اثر انریکو ماکیاولی نیز می‌توان جست. کزنوفون زندگی کوروش را در سال‌های پایانی زندگی نوشته و افزون بر بازتاباندن دیدگاه فلسفی خود در این کتاب، تجربه‌های ارزش‌مند خویش را در آموزش و پرورش، لشکرکشی و هنرهای جنگ، داوری دشمنان، و نقش سخن و سخنوری در رهبری جامعه، و بسیای موارد بااهمیت دیگر را به افسانه‌یی شیرین درآمیخته و در اختیار خواننده نهاده است. بسیاری باور دارند که بیش‌ترینه‌ی صفات و شایستگی‌های کوروش که در این کتاب آمده است، در واقع شایستگی و صفت‌هایی‌ست که کزنوفون در کوروش جوان به هنگام لشکرکشی از سارد به میانرودان دیده است.
آیین زرتشت: کهن روزگار و قدرت ماندگارش
مری بویس
داریوش بزرگ؛ فرمانروای باستانی شاهنشاهی پارس
یاکوب ابوت
چنگیزخان مغول
واسیلی یان
بزرگمهر حکیم
احمد علامه فلسفی
نادر پسر شمشیر
نورالله لارودی
ایران باستان؛ از آغاز تا پایان هخامنشیان
مسعود گلزاری
اشکانیان: مردمانی شجاع از خراسان بزرگ
ایرج رامتین
تاریخ تمدن ایران؛ امپراطوری ساسانیان
کاوه فرخ
تیمور لنگ؛ آخرین فاتح بزرگ جهان
هارولد آلبرت‌لمب
یعقوب لیث: مردی از تبار دلیران سیستان
ایرج رامتین
شهریاران گمنام
احمد کسروی
قدم به قدم با اسکندر در کشور ایران
هارولد لمب
شاه جنگ ایرانیان (جنگ خشایارشاه با یونانیان)
جان بارک
‌‫تاریخ کامل ایران (از ابتدا تا انقراض قاجاریه)
حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
پارت ها و روزگارشان
وستا سرخوش کورتیس
داریوش شاهنشاه هخامنشی
علی نیکویی
کوروش بزرگ؛ بنیان گذار دولت هخامنشی
عباس خلیلی
تاریخ ایران باستان یا تاریخ مفصّل ایران (جلد ۱)
حسن پیرنیا (مشیرالدوله)
دایره‌المعارف پرسش‌ها و پاسخ‌ها: تاریخ
بلیندا گالاگر
p.s
۱۳۹۹/۱۲/۲۰

این کتاب نوشته حکیم مشهور یونانی، گزنفون است که کتابش یکی از سه منبع دست اول (به همراه هرودوت و کتزیاس) درباره زندگی کوروش است. کتاب او یک بیوگرافی کامل و مفصل از کوروش بزرگ است و در ابتدای مقدمه پرسشی

- بیشتر
منم
۱۳۹۹/۱۲/۲۷

کوروش فوق العاده زیبا گفته....و بینشی به آدم میده که آدم وقتش رو با کسانی که سودی بهش ندارند، تلف نکنه... اگر دارید از اینکه به دیگران حسادت میکنید و از افکار کوتاه خسته شدید...بخونید ....و لایک کنید 👇👇👇

کاربر ۱۶۳۷۳۹۲
۱۳۹۹/۰۴/۱۸

ترجمه، افتضاح است.

AR93
۱۴۰۱/۰۹/۱۸

کتاب از زبان یکی از شاگردان سقراط درباره نحوه تربیت کورش (و دیگر ایرانیان) و سرگذشت او صحبت میکند؛ مترجم محترم در مقدمه کتاب خاطر نشان کرده چون متن مربوط به دوران کهن است، پس بد نیست تا خواننده با

- بیشتر
Eeeeee
۱۳۹۷/۱۲/۱۸

خووووب بود

همان‌سان که کودکان ما الفبا می‌آموزند، نونهالان پارسی دادگری و راستی می‌آموزند.
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
کسی را نیاز برآورده نخواهد شد اگر نماز گزارد تا در مسابقه‌ی سواری پیشی گیرد از دیگران، اما هرگز سواری نیاموخته باشد؛ و یا در نشانه‌رَوی سرآمد همگان گردد، اما کمان‌گیری نکرده باشد، یا خواهد ناوی را ایمن به بندری رساند اما هنر دریانوردی هیچ نداند. یا از ایزدان خواهد که وی را محصولی فراوان پاداش دهند اما هیچ دانه‌یی نیافشانده باشد، یا از ایزدان خواهد که وی را تندرست از جنگ به خانه بازآورند اما خود هیچ چاره‌یی نیاندیشیده باشد. شما مرا گفتید که تمامی این نمازها ناساز و ناهمگون با آیین آسمان است، و هر آن‌که چنین نمازها گزارد، بی‌گمان خواست‌هایش برآورده نشود. درخواست‌هایی همانند این، حتّا با قانون‌های زمینی هم سازگار نیست.
p.s
اگر در آن پیشه که ادعا داری نیک هستی و نیک نباشی، چه تمهیدی خواهی ساخت تا مردمان بباورند نیک هستی؟
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
اگر مردی را چند باری به امیدهای دروغین برانگیزانی آن‌گاه که امید راستین بر در خانه‌اش آید باور نکند و مژده‌ی نیک آن به کس ندهد.
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
فرمان‌روایی بر مردمان، به شیوه‌یی نیک و والا، بزرگ‌تر از هر کاری دیگر است،
p.s
دوستان پیرامون‌مان این‌گونه می‌انگارند که تنها تفاوت فرمان‌روا با زیردستان در شکوه میهمانی‌های اوست، در دارایی او از انبوه زر و سیم است در گنج‌خانه، و به درازای خواب‌های وی، و به رهایی‌اَش از رنج‌ها و درد. اما مرا دیدگاه دیگرسان است. فرمان‌روا، به باور من باید که نشان تفاوت‌اش با مردمان نه در زندگانی آسوده و پرآرایه باشد که باید در پیش‌اندیشی‌ها باشد و در خِرَد و در شوق وی به کار.
p.s
هر گاه و هر جا دانستی که کاری باید انجام پذیرد، بنگر که آن کار انجام پذیرد، و انجام پذیرد با توجه؛ زیرا توجه است، نه بی‌توجهی، نشان خردمندان.
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
یگانه راه آنست که از دیگر مردمان اندکی خردمندتر باشی
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
دشواری و رنجْ رهنمای دل‌شادی‌تان
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
این قانون می‌گویدمان که فرزندان را همان‌سان بپروریم که خدمت‌گزاران را ادب آموزیم: که دروغ نگویند، که پیمان نشکنند، که نربایند، و نفریبند، و اگر جز این کنند کیفر دهیم‌شان، به این امید که آنان را شهروندانی مردم‌آمیز و قانون‌گزار بپروریم.
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
]به این‌گونه کوروش با آن زبر سپاهی بیرون شد. و آن هنگام که بیرون بودند وی را گفت: «امروز توانید آشکار کنید که در آن پیش‌تر روزها که می‌گفتید دیدار من شادی شماست دروغ نمی‌گفتید.» و مرد مادی پاسخ داد: «توانم همواره در خدمت شما باشم اگر فرمایید.» «و توانید آیا که دیگرِ آسواران نیز به خدمت من آورید؟» و مرد مادی فریاد زد: «به ایزدان آسمان که دیگر آسواران به خدمتتان خواهم آورد، تا شما نیز گویید دیدار من نیز شادی شماست.» پس، مرد مادی با پروانه‌یی که از سیاکسار داشت به نزد آسواران رفت و به شیواتر شیوه‌یی پیام گزارد، و افزود که خود وی هرگز کوروش را از یاد نَبَرَد، که دلیرترین است و سرافرازترین، و از مردان همه بهترین، و پهلوانی که نژاد به آسمان می‌رساند.
Mona Changizi
اگر یاد گرفتن تنها راه دست‌یابی به خرد باشد، یاد گرفتن را باید گزید
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
در آغاز فریب‌کاری‌ات کام‌یابیِ زودرسی بار می‌دهد، اما رفته رفته آزمودن‌ها آغاز می‌شوند، و چهره‌ی دروغ‌گو آشکار می‌گردد.
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
اگر مردمان بیاندیشند که فرمان‌بری از پادشاه‌شان ایشان را به تیره‌روزی و تباهی خواهد کشاند، آن‌گاه هیچ چیز به فرمان‌بری شوق‌شان نخواهد داد، نه تنبیه، نه ترغیب، نه پیش‌کش؛ زیرا که هیچ مرد از بهر نابودی خویش پیش‌کش نپذیرد.
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
مردمان لذت‌های این جهانی را به دور نمی‌فکنند و بدرود نمی‌گویند شادمانی‌ها را یک‌سره، نه! آن خویشتن‌داری که ما را آموختند بهر آن بود تا در آینده ما را از آن شادی‌های بزرگ رسد.
یک مولوی‌ با‌‌ مشکلات ریوی
نوباوگان به دبستان می‌روند و به روزگار کودکی دادگری می‌آموزند و راستی. و اگر پرسیده شود از ایشان، گویند که نوآموزانِ داد و راستی‌اند؛ آن هم با سخنانی درست. همان‌سان که کودکان ما الفبا می‌آموزند، نونهالان پارسی دادگری و راستی می‌آموزند.
راحله فلاح
این را که گویمت نیک و برجسته به ذهن بسپار: هرگز فراهم آوردن توشه را به روز نیاز مینداز، بگذار تا فصل فراوانی چندان توشه رساندت که تیره‌روز بی‌توشِگی نیاید، و اگر شما در تنگ‌نایِ شرم بی‌توشگی نباشی، از آنان که کارهای‌ات به ایشان پیوسته است خدمت‌گزاریِ بهتر چشم توانی داشت. فزون‌تر این‌که سپاهیان هرگز سرزنش‌ات نکنند. که این در جای خود بر ارج تو افزاید؛ و تا به آن هنگام که تمامی نیازهای سپاهیان‌ات توانی برآوردن، آنان با بالاترین آمادگی در پی‌اَت آیند به هر آن‌جا که خواهی آسیب رسانی یا یاری. و بدان و آگاه باش که سخنِ تو بیش‌ترین بارِ قدرت‌نمایی‌ات را به دوش خواهد کشید، به گاه غم و به هنگام شادی.
p.s
ایزدان چیزهایی چند را روا دیده‌اند تا مردمان از گذر خواندن و آموزش فراگیرند؟ و دست‌یافت و توانمندی در آن‌ها پاداش کوشش‌های کسان است، نه برآیند کم‌کوشی و تن‌پروری. و در این راه آن هنگام توانیم از ایزدان یاری خواهیم که بالاترین کوشش‌های‌مان را، در یادگیری و دست‌یافت آن چیزها، به کار گرفته باشیم.
p.s
ایزدان و مردمان را به یک شیوه، پیوسته به یاد باید داشت. و ایزدان را نه تنها به روزهای نیاز باید نماز گزارد که حتّا به فرازترین روزهای بی‌نیازی و نیک‌بختی نیز باید در اندیشه بود. و آن‌گاه گفتید که به راستی ما باید با دوستان زمینی‌مان نیز چنین کنیم.
p.s

حجم

۴۰۳٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۳۷۵ صفحه

حجم

۴۰۳٫۹ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۸۷

تعداد صفحه‌ها

۳۷۵ صفحه

قیمت:
۱۵۳,۰۰۰
تومان