کتاب بر دیوار کافه
معرفی کتاب بر دیوار کافه
«بر دیوار کافه» نوشته احمدرضا احمدی(-۱۳۱۹)، نویسنده معاصر ایرانی است. در بریدهای از کتاب میخوانیم: «در زمان دانشجوییام در دانشکده سینمایی پاریس از خانههای مخروبه حومه پاریس که از جنگ جهانی دوم به جا مانده بود عکس گرفته بودم و دو سه نمایشگاه هم گذاشته بودم صاحب خط روی دیوار کافه پیرمرد را دستیارم زود پیدا کرده بود. وقتی با گروه فیلمبرداری به سراغش رفتم خواب بود. از خواب که بیدار شد برای من قهوه دم کرد اما خودش آب خورد. چهرهای مهربان داشت. هنوز زندگی بر چهرهاش مسلط نشده بود. فیلمبرداری را از کمد لباسش شروع کردیم. در کمد پیراهنهای مردانه سیاه مندرس بود. صدای دریا میآمد که صدای دریا را ضبط کردیم. گفت: «دلم همیشه میخواست در این اطراف کوه آتشفشان بود. ذوب کوه را خیلی دوست داشتم فقط در فیلمهای سینمایی دیده بودم.» روی ملافههای سفید و پاکیزهاش بچهگربهها میدویدند. گاهی آنها را بغل میکرد و نوازش میکرد. گفت: «شما را حتما پیرمرد صاحبکافه فرستاده است و شما حتما مشتاق بودید صاحب خط را ملاقات کنید. من سالها است کسی را ندیدهام و کسی به ملاقات من نیامده است، حس میکنم هنوز خاکستری گرم هستم که از مردگان فاصله گرفتهام. در این منطقه بر همه دیوارهای خانههای مخروبه، تصویر زنی نقاشی شده است در زیر هر عکس شعری نوشته شده است. هر روز میروم به تصویر زن نگاه میکنم که محو نشود. به این تصویر خو گرفتهام و برای همین تصویر زن در این روستای دورافتاده ماندهام. همه شعرهای زیر تصویر زن با ضمیر تو آغاز میشود و با ضمیر تو به پایان میرسد. در این روستا یک مادام پیانیست زندگی میکند که صاحب یک پانسیون و یک کافه است به من سه وعده صبح، ظهر، شب غذای مجانی میدهد گاهی به من پول سیگار و کرایه قطار تا پاریس میدهد.»
درباره احمدرضا احمدی
احمدرضا احمدی، شاعر و نویسنده نوگرای ایرانی، در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان به دنیا آمد و در ۲۰ تیر ۱۴۰۲ در تهران درگذشت. او بنیانگذار جریان ادبی «موج نو» در دهه ۱۳۴۰ بود که تحولی بزرگ در شعر و هنر معاصر ایران ایجاد کرد. نخستین مجموعه شعر او، «طرح»، در سال ۱۳۴۰ منتشر شد و توجه منتقدان را جلب کرد. او علاوه بر شعر، در حوزههای داستان، نمایشنامه، و ادبیات کودک و نوجوان فعالیتهای گستردهای داشت. آثار ماندگار او شامل کتابهای «دفترهای سالخوردگی» و «به خاطر غنای این اندوه دستان ما را بگیر» هستند. او همچنین نقش فعالی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشت و آثار متعددی در زمینه موسیقی و شعر کودک تولید کرد.
احمدرضا احمدی با صدای خاص خود شعرهایش را دکلمه میکرد و در فیلمهایی همچون «پستچی» به ایفای نقش پرداخت. اشعار او به زبانهای مختلف از جمله فرانسوی، عربی و آلمانی ترجمه شدهاند. احمدی به سادگی و خلاقیت در انتخاب واژگان شناخته میشود و اعتقاد داشت که شعرهایش بازتاب زندگی واقعی او هستند. او در طول زندگیاش جوایز متعددی دریافت کرد و خیابانی در تهران به نام او نامگذاری شده است. احمدی علاوه بر نویسندگی، نقاشی نیز میکرد و نمایشگاههای آبرنگ او مورد استقبال قرار گرفتند.
زندگی نامه احمدرضا احمدی را در صفحه این شاعر در طاقچه بخوانید.
حجم
۱۴۰٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۹۶ صفحه
حجم
۱۴۰٫۰ کیلوبایت
سال انتشار
۱۳۹۴
تعداد صفحهها
۱۹۶ صفحه
نظرات کاربران
عبارت رمان برای نوشته های ناب احمدرضا زیاد جالب به نظر نمیاد...بهرحال، داستان یک کارگردان سینماست که دوران دانشجویی به کافهای در پاریس میرفته که آدمهای مختلف رو دیوارش یادگاری نوشته بودن. راوی عاشق نوشتههای روی دیوار کافه س و
....
هنوز کتاب رو نخوندم اما فک میکنم کتاب جالبی باشه میدونید اکثرا کسایی ک بتونن حال و هوای یه داستانی رو درک کنند به خواندن آن علاقه نشان میدهند.خسته نباشید به همه تلاشگران این کتاب