دانلود و خرید کتاب بر دیوار کافه احمدرضا احمدی
تصویر جلد کتاب بر دیوار کافه

کتاب بر دیوار کافه

انتشارات:نشر ثالث
دسته‌بندی:
امتیاز:
۴.۰از ۶ رأیخواندن نظرات

معرفی کتاب بر دیوار کافه

«بر دیوار کافه» نوشته احمدرضا احمدی(-۱۳۱۹)، نویسنده معاصر ایرانی است. در بریده‌ای از کتاب می‌خوانیم: «در زمان دانشجویی‌ام در دانشکده سینمایی پاریس از خانه‌های مخروبه حومه پاریس که از جنگ جهانی دوم به جا مانده بود عکس گرفته بودم و دو سه نمایشگاه هم گذاشته بودم صاحب خط روی دیوار کافه پیرمرد را دستیارم زود پیدا کرده بود. وقتی با گروه فیلمبرداری به سراغش رفتم خواب بود. از خواب که بیدار شد برای من قهوه دم کرد اما خودش آب خورد. چهره‌ای مهربان داشت. هنوز زندگی بر چهره‌اش مسلط نشده بود. فیلمبرداری را از کمد لباسش شروع کردیم. در کمد پیراهن‌های مردانه سیاه مندرس بود. صدای دریا می‌آمد که صدای دریا را ضبط کردیم. گفت: «دلم همیشه می‌خواست در این اطراف کوه آتش‌فشان بود. ذوب کوه را خیلی دوست داشتم فقط در فیلم‌های سینمایی دیده بودم.» روی ملافه‌های سفید و پاکیزه‌اش بچه‌گربه‌ها می‌دویدند. گاهی آن‌ها را بغل می‌کرد و نوازش می‌کرد. گفت: «شما را حتما پیرمرد صاحب‌کافه فرستاده است و شما حتما مشتاق بودید صاحب خط را ملاقات کنید. من سال‌ها است کسی را ندیده‌ام و کسی به ملاقات من نیامده است، حس می‌کنم هنوز خاکستری گرم هستم که از مردگان فاصله گرفته‌ام. در این منطقه بر همه دیوارهای خانه‌های مخروبه، تصویر زنی نقاشی شده است در زیر هر عکس شعری نوشته شده است. هر روز می‌روم به تصویر زن نگاه می‌کنم که محو نشود. به این تصویر خو گرفته‌ام و برای همین تصویر زن در این روستای دورافتاده مانده‌ام. همه شعرهای زیر تصویر زن با ضمیر تو آغاز می‌شود و با ضمیر تو به پایان می‌رسد. در این روستا یک مادام پیانیست زندگی می‌کند که صاحب یک پانسیون و یک کافه است به من سه وعده صبح، ظهر، شب غذای مجانی می‌دهد گاهی به من پول سیگار و کرایه قطار تا پاریس می‌دهد.»

درباره احمدرضا احمدی

احمدرضا احمدی، شاعر و نویسنده نوگرای ایرانی، در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان به دنیا آمد و در ۲۰ تیر ۱۴۰۲ در تهران درگذشت. او بنیان‌گذار جریان ادبی «موج نو» در دهه ۱۳۴۰ بود که تحولی بزرگ در شعر و هنر معاصر ایران ایجاد کرد. نخستین مجموعه شعر او، «طرح»، در سال ۱۳۴۰ منتشر شد و توجه منتقدان را جلب کرد. او علاوه بر شعر، در حوزه‌های داستان، نمایشنامه، و ادبیات کودک و نوجوان فعالیت‌های گسترده‌ای داشت. آثار ماندگار او شامل کتاب‌های «دفترهای سالخوردگی» و «به خاطر غنای این اندوه دستان ما را بگیر» هستند. او همچنین نقش فعالی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشت و آثار متعددی در زمینه موسیقی و شعر کودک تولید کرد.

احمدرضا احمدی با صدای خاص خود شعرهایش را دکلمه می‌کرد و در فیلم‌هایی همچون «پستچی» به ایفای نقش پرداخت. اشعار او به زبان‌های مختلف از جمله فرانسوی، عربی و آلمانی ترجمه شده‌اند. احمدی به سادگی و خلاقیت در انتخاب واژگان شناخته می‌شود و اعتقاد داشت که شعرهایش بازتاب زندگی واقعی او هستند. او در طول زندگی‌اش جوایز متعددی دریافت کرد و خیابانی در تهران به نام او نام‌گذاری شده است. احمدی علاوه بر نویسندگی، نقاشی نیز می‌کرد و نمایشگاه‌های آبرنگ او مورد استقبال قرار گرفتند.

زندگی نامه احمدرضا احمدی را در صفحه این شاعر در طاقچه بخوانید.

malih banoo
۱۳۹۷/۰۸/۲۱

عبارت رمان برای نوشته های ناب احمدرضا زیاد جالب به نظر نمیاد...بهرحال، داستان یک کارگردان سینماست که دوران دانشجویی به کافه‌ای در پاریس می‌رفته که آدم‌های مختلف رو دیوارش یادگاری نوشته بودن. راوی عاشق نوشته‌های روی دیوار کافه س و

- بیشتر
8787.d
۱۳۹۷/۰۷/۰۸

....

♡mina♡
۱۳۹۵/۰۸/۱۳

هنوز کتاب رو نخوندم اما فک میکنم کتاب جالبی باشه میدونید اکثرا کسایی ک بتونن حال و هوای یه داستانی رو درک کنند به خواندن آن علاقه نشان میدهند.خسته نباشید به همه تلاشگران این کتاب

یادگاری دوم روی دیوار کافه با زغال نوشته شده بود: نمی‌دانم چرا مرا از تئاتر اخراج کردند من که تماشاچی فراوانی داشتم. به خاطر من هر شب سالن تئاتر از جمعیت پُر بود.
الی
یادگاری اول روی دیوار کافه با یک ماژیک قرمز نوشته شده بود: چهره تو را چه زمان فراموش خواهم کرد.
الی
من هراس دارم روزی از خواب بیدار شوم ببینم دریا در جایش نباشد.
سایه
یادگاری چهارم روی دیوار کافه با خودکار آبی نوشته شده بود: من هر شب در یک خانه مخروبه قدیمی به جا مانده از جنگ جهانی دوم در حومه پاریس می‌خوابم اما خواب‌های خوش می‌بینم.
الی
یادگاری بیستم روی دیوار کافه با ماتیک نوشته شده بود: من و تو برای رهایی و فراموشی: خودکشی، حرمان‌های مدام، حسرت‌های متناوب، فرصت‌هایی که از دست رفتند، برف‌های پشت پنجره که زود و ناگهان آب شدند، عشق‌های ناتمام در برف و باران، جاده‌هایی که در برف و سیل و زلزله محو شدند، پرنده‌هایی که از سرما روی شاخه‌های بیدمشک یخ زدند، غروب‌هایی که زود رخ دادند و مبدل به شب شدند و شبی که با آواز هیچ پرنده‌ای حصارش نمی‌شکست و سپیده نمی‌زد و یافتن دوستانی که من و تو در عمرمان گم کرده بودیم. پس تصمیم گرفته‌ایم با دوچرخه به محله کارتیه لاتن، باغ لوکزامبورک، محله سن‌ژرمن پاریس، میدان نقش‌جهان، مسجد شیخ‌لطف‌اللّه‌ اصفهان، باغ‌های اسپانیا و ایتالیا، خیابان برادوبری نیویورک، رود گنگ هندوستان، میدان سرخ مسکو، باغ‌های گیلاس ژاپن در بهار، نارنجستان‌های شیراز سفر کنیم.
الی
یادگاری هجدهم روی دیوار کافه با ماژیک سبز نوشته شده بود: همیشه می‌گفت چرا این ابر سیاه و سنگین نمی‌بارد، مگر من چقدر عمر می‌کنم؟ من می‌خواهم در باران بمیرم.
الی
یادگاری هفدهم روی دیوار کافه با چاقو کنده شده بود: دیگر از دزدی و آدم کشتن و گفتن جمله تو را می‌خواهم بکشم خسته شده‌ام و از لباس‌های گانگستری، از بارانی سفید و کلاه سیاه شاپو خسته شده‌ام.
الی
یادگاری سیزدهم روی دیوار کافه با خودکار قرمز نوشته شده بود: من متعلق به هیچ سرزمینی نیستم.
الی
یادگاری دوازدهم روی دیوار کافه با ماژیک نوشته شده بود: همیشه تب دارم. دکترم می‌گوید علاج تو کشتن یک قاضی دادگستری و یک وکیل دعاوی است.
الی
یادگاری دهم روی دیوار کافه با مداد ابرو نوشته شده بود: ما هر دو در میدان کونکورد پاریس با زنی قرار ملاقات داشتیم، در ساعت شش عصر یک روز پاییزی.
الی
یادگاری نهم روی دیوار کافه با زغال نوشته شده بود: من با چهار زن قرار ملاقات داشتم.
الی
یادگاری هشتم روی دیوار کافه با خودکار سبز نوشته شده بود: من با شاگردانم همه شیشه‌های کلاس را شکستیم.
الی
یادگاری هفتم روی دیوار کافه با زغال نوشته شده بود: عاشق هم بودیم اما نمی‌خواست باور کند عشق دارد مرا آرام آرام خاموش و نابود می‌کند.
الی
یادگاری پنجم روی دیوار کافه با زغال نوشته شده بود: همه آن‌هایی که در یک شب زمستانی در خیابان‌های پاریس با هم ساندویچ خورده بودند مرده‌اند.
الی
یادگاری سوم روی دیوار کافه با مداد شمعی نوشته شده بود: فردا صبح باید به بیمارستان بروم تا مرگم را یک روز به تأخیر بیندازم.
الی

حجم

۱۴۰٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۹۶ صفحه

حجم

۱۴۰٫۰ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۴

تعداد صفحه‌ها

۱۹۶ صفحه

قیمت:
۹۸,۰۰۰
تومان