کتاب آخرین موریسکو
معرفی کتاب آخرین موریسکو
کتاب آخرین موریسکو نوشتهٔ صبحی موسی و ترجمهٔ انسیه سادات هاشمی (عضو هیئتعلمی دانشگاه تهران) است. انتشارات سروش این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر درمورد سختیهای زندگی تازهمسیحیشدههای اسپانیای قدیم است.
درباره کتاب آخرین موریسکو
کتاب آخرین موریسکو ابتدا درمورد واژهٔ «کوریسکو» سخن گفته است. این کلمهٔ اسپانیایی بهمعنای «تازهمسیحیشده» است. صبحی موسی در این کتاب کوشیده است تا با استفادهٔ دوباره از این واژه دشواریهای موریسکوها و تلاش آنها برای پسگرفتن حقوقشان در آندلس را به تصویر بکشد.
نویسنده در کتاب آخرین موریسکو بازهٔ زمانی بین ۲ انقلاب را انتخاب کرده است؛ انقلاب ۲۵ ژانویهٔ ۲۰۱۱ مصر علیه «حسنی مبارک» و پس از آن نیز انقلاب قرن ۱۶ میلادی برای بازپسگیری حقوق مسلمانان در آندلس. پس صبحی موسی در این رمان تاریخ گذشتهٔ عرب در اندلس را به تاریخ امروز مصر پیوند میزند. او از کوششهای مردم برای انقلاب و ناکامیهای آنها در برابر قدرت میگوید.
این داستان که در سال ۲۰۱۵ نوشته شده، به میراث مسلمانان در اندلس و سرزمین ازدسترفتهٔ آنها اشاره کرده است.
خواندن کتاب آخرین موریسکو را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
خواندن این کتاب را به دوستداران ادبیات داستانی معاصر عرب و قالب رمان پیشنهاد میکنیم.
درباره صبحی موسی
صبحی موسی در سال ۱۹۷۲ میلادی در استان منوفیه در مصر به دنیا آمد. او نویسنده، شاعر، رماننویس و از برجستهترین نویسندگان در زمینهٔ رمانهای تاریخی است. صبحی موسی مدرک کارشناسی جامعهشناسی خود را از دانشگاه «شبین الکوم» دریافت کرده است. او معتقد است که رمان میتوان برخی از خلأهای تاریخ را پر کند و ناگفتهها رابه زبان آورد.
عنوان برخی از مجموعهشعرهای این نویسنده عبارت است از: «تنها در کنار او بال میزند» (۱۹۹۸)، «هانیابل» (۲۰۰۱) و «در وداع با محبت» (۲۰۱۰).
عنوان برخی از رمانهای او نیز عبارت است از: «کبوتر سفید»، «نویسنده»، «آخرین موریسکو» و «افسانههای مرد سهشنبه».
صبحی موسی جوایز گوناگونی دریافت کرده است.
بخشهایی از کتاب آخرین موریسکو
«موریسکو با خود گفت: دنیا از سوراخ سوزن هم باریکتر است. میدان پر بود از مردمی که از روستاها، شهرها، مذهبها، حزبها، فرقهها و گروههای مختلف جمع شده بودند. زندگی در مصر از حرکت ایستاده بود و کاری جز انقلاب نداشت.»
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه
حجم
۲٫۹ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۲۰ صفحه