کتاب فروپاشی تمدن مادی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی
معرفی کتاب فروپاشی تمدن مادی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی
کتاب فروپاشی تمدن مادی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی نوشتهٔ محمود عباسی و محمد کریمی است و انتشارات فرنام آن را منتشر کرده است. این کتاب دربارهٔ بررسی علل و عوامل پیدایش مشکلات و آسیبهای فردی و اجتماعی و راهکارهای پیشگیری از آن است.
درباره کتاب فروپاشی تمدن مادی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی
در جهان امروزی پیروی بسیاری از انسانها از خواستههای نفسانی و گرایش به سمت لذتهای کاذب نفسانی باعث ایجاد انواع آسیبها و مشکلات فردی و اجتماعی شده است؛ افزایش بیعدالتیها، قانونگریزیها، جنگها و جرم و جنایتها، قتلها، بداخلاقیها و بیحرمتیها، تفرقهها، بحرانهای خانوادگی و طلاقها، فقر و شکاف طبقاتی و بروز انواع امراض و بیماریهای جسمی و روانی و بسیاری مشکلات دیگر بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم به گرایش انسانها به سمت زندگی و رفتارهای لذتگرایانه و بیتوجهی به تعالیم دینی مربوط میشود.
در کتاب فروپاشی تمدن مادی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی نظراتی مطرح شده که نشان میدهد چگونه آلودهشدن انسانها به لذتجوییهای نفسانی کاذب باعث بروز مشکلات فراگیر در همهٔ جوامع بشری گشته است.
خواندن کتاب فروپاشی تمدن مادی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب را به پژوهشگران حوزهٔ اسلامشناسی پیشنهاد میکنیم.
بخشی از کتاب فروپاشی تمدن مادی و شکل گیری تمدن نوین اسلامی
«انسانها از طریق رعایت دستورالعملهای دینی میتوانند از لذتخواهیهای کاذب و اثرات مخرب ناشی از آن مصون بمانند و رفتارهایشان را بر اساس عقلانیت تنظیم نمایند. در تعالیم دینی از انسانها خواسته شده تا از نگاهها و برخوردهای لذتخواهانه با افراد نامحرم خودداری کنند و از زنان خواسته شده تا در برخورد با مردان نامحرم حجاب خود را رعایت نمایند و پوشش مناسبی داشته باشند و در مواجهه با آنان جذابیتهای وسوسهانگیز خود را آشکار نکنند و از رفتارهای توجهطلبانه بپرهیزند تا از این طریق نه خودشان در دام لذتهای نفسانی بیفتند و نه شهوت مردان را به سمت خودشان تحریک کنند و نسبت به اختلاط زنان و مردان نامحرم هشدار داده شده و همچنین تأکید شده که انسانها نباید به خاطر شرایط ظاهری و مادی باهم ازدواج کنند بلکه آنها میبایست بر اساس ایمان و ویژگیهای اخلاقی مطلوب با یکدیگر ازدواج کنند و یا از انسانها خواسته شده که برای ثروتمندان و افراد مرفه توجه و احترام بیشتری نسبت به بقیه مردم قائل نشوند و از سوی دیگر روایات زیادی درباره احترام انسانها به شخصیت و حقوق یکدیگر مطرح شده است بهویژه تأکیدات زیادی درباره توجه و احترام به اقشار آسیبپذیر جامعه که نیاز بیشتری به توجه و احترام دارند صورت گرفته است. مثل مستمندان و فقرا، یتیمان، سالمندان، دختران و زنان و ... حتی از مردم خواسته شده که در برخورد با یکدیگر خودشان را پایینتر بهحساب آورند و دیگران را بزرگ شمارند. رعایت دستورالعملهای دینی باعث میشود که از ایجاد بسیاری مشکلات و آسیبهایی که نتیجه گرایش انسانها به سمت لذتهای صدمه زننده میباشد، پیشگیری شود.»
حجم
۶۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۰ صفحه
حجم
۶۴٫۵ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۵۰ صفحه