کتاب تحلیل جرائم ادبی در آثار نظم و نثر فارسی
معرفی کتاب تحلیل جرائم ادبی در آثار نظم و نثر فارسی
کتاب تحلیل جرائم ادبی در آثار نظم و نثر فارسی نوشتهٔ سهراب مقصودی در نشر عطران چاپ شده است. آثار ادبی به جا مانده از نیاکان ما که در قالب نظم و نثر تدوین شده اند،گنجینه ارزشمند ادب پارسی محسوب می شوند. اسطوره های شعر و ادب فارسی، در طول تاریخ، با تحمّل مشقّت های فراوان، موفّق به خلق اثری شده اند که در قالب نسخه های خطی و کتابهای تالیف شده چاپی برای ما به یادگار مانده است. در این بین، افرادی طمع کار، از دسترنج برخی از شعرا و نویسندگان با سوء استفاده، انواع دزدی ها، عاریت ها و اقتباس های دزدانه و کاربرد جعل و سایر جرائم ادبی؛ ضمن اضرار به مولف، منافع غیرمشروع مادی و یا معنوی برای خود کسب می نمایند. این اعمال متقلبانه، ضمن به بیراهه کشاندن برداشت فکری برخی مخاطبان، باعث می شود تاریخ ادب و خوانندگان، همواره نسبت به صاحب اثر، دیدی منفی و نقدگرایانه داشته باشند.
درباره کتاب تحلیل جرائم ادبی در آثار نظم و نثر فارسی
برکسی پوشیده نیست که ترقّی و تعالی یک جامعه، آنگاه مقدور می گردد که آن جامعه از پیشینه تاریخ تمدنش آگاه باشد، آنچه را از گذشته برجای مانده است، با بینشی علمی و انتقادی و به دور از هرگونه حب و بغض بررسی کند، نقاط ضعف و ناتوانیهای گذشتگان را دریابد و نقاط قوت و تواناییهای آنان را بجوید، راه های جبران ضعف ها و حرکت به سوی قدرتمند شدن را بسنجد و از نقاط قوّت و توانایی ها، پلی بسازد تا از روی آن، به طرف آینده استوارتر و روشن تر گام بردارد.
این آرمان میسر نمی شود مگر با شناخت روش های درست و نادرست پیشینیان. شناختی انتقادی از این روش ها به همان صورت که گذشتگان آنها را وضع کرده و با آن زیسته اند؛ نه به گونه ای که گذشت روزگاران، بر آنها غبار تحریف و دگرگونی افشانده است. امروزه بسیاری از وقایع گذشتگان از بین رفته، ولی آنچه باقی مانده، هم از دگرگونی و تغییر مصون نبوده است. آشنایی به تاریخ گذشتگان و استفاده از تجارب آنها و احتراز از آنچه آنان را گرفتار می کرد، در صورتی مفید است که همچنان که بوده، بازشناسی شود. بسیاری از وقایع گذشته به صورت مکتوب باقی مانده و به نسلهای بعد رسیده است . حفظ و حراست از این آثار، یکی از راه هایی است که علم و شناخت ما را نسبت به میراث مکتوب و اصیل مفاخر ادبی کشورمان تضمین و تامین می کند. هر چه این شناخت، به صواب نزدیک تر باشد، مسلّم است که سودمند تر خواهد بود.
آثار ادبی به جا مانده از نیاکان ما که در قالب نظم و نثر تدوین شده اند،گنجینه ارزشمند ادب پارسی محسوب می شوند. اسطوره های شعر و ادب فارسی، در طول تاریخ، با تحمّل مشقّت های فراوان، موفّق به خلق اثری شده اند که در قالب نسخه های خطی و کتابهای تالیف شده چاپی برای ما به یادگار مانده است. در این بین، افرادی طمع کار، از دسترنج برخی از شعرا و نویسندگان با سوء استفاده، انواع دزدی ها، عاریت ها و اقتباس های دزدانه و کاربرد جعل و سایر جرائم ادبی؛ ضمن اضرار به مولف، منافع غیرمشروع مادی و یا معنوی برای خود کسب می نمایند. این اعمال متقلبانه، ضمن به بیراهه کشاندن برداشت فکری برخی مخاطبان، باعث می شود تاریخ ادب و خوانندگان، همواره نسبت به صاحب اثر، دیدی منفی و نقدگرایانه داشته باشند.
کتاب تحلیل جرائم ادبی در آثار نظم و نثر فارسی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
این کتاب به علاقهمندان به پژوهشهای ادبی پیشنهاد میشود.
حجم
۴۳۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۰۴ صفحه
حجم
۴۳۸٫۷ کیلوبایت
سال انتشار
۱۴۰۱
تعداد صفحهها
۲۰۴ صفحه