دانلود و خرید کتاب اندیشیدن درباره مغز مایکل اوشی ترجمه رضا نیلی پور
با کد تخفیف OFF30 اولین کتاب الکترونیکی یا صوتی‌ات را با ۳۰٪ تخفیف از طاقچه دریافت کن.
تصویر جلد کتاب اندیشیدن درباره مغز

کتاب اندیشیدن درباره مغز

معرفی کتاب اندیشیدن درباره مغز

کتاب اندیشیدن درباره مغز نوشتهٔ مایکل اوشی با ترجمهٔ رضا نیلی پور در انتشارات شرکت کتاب هرمس منتشر شده است.

درباره کتاب اندیشیدن درباره مغز

کتاب اندیشیدن درباره مغز ترجمهٔ کتاب The Brain اثر مایکل اوشی است که در دانشگاه آکسفورد منتشر شده است. در این کتاب کارکردهای عصبی در ۲ سطح بررسی شده است. سطح تکاملی شامل تک‌یاختگان تا موجودات پیچیده‌تر و پستانداران و در نهایت انسان است. در این سطح آنچه از ابتدای تکامل ذکر شده در رابطهٔ مستقیم با فهم از کارکرد کنونی مغز است. سطح دیگر موضوع کتاب، سطح رشدی است که شامل مراحل رشد جنینی تا رسیدن به مرحلهٔ رشد و تکامل مغز کنونی انسان است.

در مورد کارکرد مغز مروری به‌اختصار بر نظریه‌های کهن و اسطوره‌ای دربارهٔ مغز است که صرفاً به‌مثابهٔ یک پی‌ریزی برای طرح نظریه‌های جدید نوروساینس است که بخش مهمی از کتاب را تشکیل می‌دهد. در این زمینه سازوکارهای مولکولی و سلولی تا انتقال عصبی و بالاخره چگونگی احساس و ادراک و رفتار، تشکیل حافظه و یادگیری تشریح شده است.

در بخش دیگر کتاب مباحثی مانند شبکه‌های عصبی رایانه‌ای، اختلالات عصبی و مکانیسم عملکرد برخی از آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های مغز و نیز نگاهی به آینده در تشخیص و درمان اختلالات شناختی آمده است.

خواندن کتاب اندیشیدن درباره مغز را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به علاقه‌مندان به روان‌شناسی پیشنهاد می‌کنیم. 

بخشی از کتاب اندیشیدن درباره مغز

«برای چند لحظه به یک ماشین بسیار ویژه، یعنی به مغز خود بیندیشید؛ اندامی به وزن فقط ۱۲۰۰ گرم که از یک میلیارد یاخته عصبی تشکیل شده است. هیچ‌کدام از یاخته‌های عصبی به تنهایی از اینکه شما چه کسی هستید یا چکاره‌اید خبری ندارند. در حقیقت این فکر که یک یاخته بتواند تصوری داشته باشد، به نظر ابلهانه می‌رسد. یاخته عصبی به‌تنهایی واحد بسیار ساده‌ای است. با وجود این، خاستگاه آگاهی هوشیارانه هرانسانی درست در همین یاخته عصبی نهفته است: یاخته‌های عصبی با یکصد تریلیون ارتباط بین نورونی با همدیگر تبادل اطلاعات می‌کنند. فکرش را که می‌کنید این موضوع یکی از حیرت‌انگیزترین واقعیتهای حیات است. بنابراین، شاید خیلی نامعقول نباشد اگر فرض کنیم این ماشین باید از خاصیتهای معجزه‌آسایی برخوردار باشد. درعین حال که در جهانی آکنده از اسرار زندگی می‌کنیم، اما علم را با معجزه سروکاری نیست، و چالش‌انگیزترین مسئله علمی قرن بیست ویکم چیزی نیست مگر توضیح کارکرد مغز در چهارچوبی با مبانی صرفآ مادی.

اندیشیدن درباره کارکرد مغز هم به نوبه خود نوعی معماست، زیرا فقط به کمک مغز است که می‌توانید درباره کارکرد مغز خود فکر کنید. هنگامی به دور باطل بودن این معمای عجیب پی می‌برید که بدانید مغز بی‌مانندترین و فوق‌العاده‌ترین ماشین پیچیده در جهان شناخته شده است. آشکار است که این نظر هم چیزی جز ادعای مغز درباره خودش نیست: یعنی شیوه اندیشیدن مغز درباره خودش. بنابراین، به نظر می‌رسد که ما در یک دور باطل تناقض منطقی یک سامانه خودـ ارجاع، و درعین حال، خودشیفته گرفتار شده‌ایم. شاید تنها نتیجه‌گیری معتبر از این آزمایش ذهنی این باشد که مغز موجودی بی‌نهایت خودخواه است.»

NKH
۱۴۰۲/۰۶/۱۴

از عالی هم عالی تر هست این کتاب... از تاریخچه مغز گرفته تا آناتومی مختصر آن و آینده علم عجیب و نوپای نوروساینس... شکی نیست این حوزه از علوم پزشکی آینده رو به اندازه‌ علوم کیهانی شگفت زده خواهد کرد و

- بیشتر
shahram naseri
۱۴۰۴/۰۱/۲۱

کوتاه و پر از مطلب جالب !بهتره اطلاعات اولیه ای داشته باشید البته آخراش ضعیف میشه!

شگفت‌آور است که مغز با دقت هزارم ثانیه (میلی‌ثانیه) کار می‌کند و توانایی آن را دارد که با استفاده از همین نورون‌ها از تفاوتهای زمانی بسیار جزئی‌تر نیز آگاه شود. این توانایی بسیار بزرگ در بخشی از ساقه مغز به نام زیتون میانی فوقانی (MSO) انجام می‌شود. در این مکان پیامهای رسیده از گوش چپ و گوش راست در نورون‌های جداگانه‌ای همگرا می‌شوند و فقط زمانی واکنش نشان می‌دهند که همزمان با پیامهای چپ و راست برانگیخته شوند. به بیان دیگر این نورون‌ها نقش شناسه‌های همزمان را دارند.
shahram naseri
اعمال ما بشدت زیر نفوذ حواسی است که منشأ آنها در بدن است و عمومآ ما از آنها آگاه نیستیم. این حواس به این سبب مهم هستند که مغز را از موقعیت اندامها، نیرو و طول عضلات، فشار خون، گرمای بدن، گرسنگی، تشنگی و غیره آگاه می‌کنند.
shahram naseri
در بعضی افراد مغز از نظر ساخت فیزیکی درنتیجه ضایعه سکته یا دیگر اختلالها درهم نریخته است، اما با وجود این، همچنان اختلال کارکردی دارد. در بیماریهایی مانند افسردگی، اضطراب، فراموشی و اسکیزوفرنی، به نظر می‌رسد نورون‌ها و مسیرهای نورونی سالم است ولی سامانه‌های ارتباطهای شیمیایی مغز آسیب دیده است. افسردگی شایعترین این بیماریهاست که حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد بزرگسالان در شرایطی ناامیدکننده در دورانی از زندگی خود به آن دچار می‌شوند.
shahram naseri
بیماری افسردگی درنتیجه اختلال در شبکه نورونی مغز به وجود نمی‌آید، بلکه ظاهرآ مشکل مربوط به نوروترانسمیترهای غیرمستقیم است. به همین سبب، ظاهرآ افسردگی وضعیتی است که بازتاب ناهنجاری در شیمی مغز است و نه در ساختار مغز. چیزی که در اختلالهای افسردگی بشدت درگیر است، کاهش نوروترانسمیترهایی مانند منوآمین سروتونین، نورآدرنالین و دوپامین است. در مغز بیمار مبتلا به افسردگی نارسایی این‌گونه نوروترانسمیترها وجود دارد.
shahram naseri

حجم

۱٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۰۴ صفحه

حجم

۱٫۰ مگابایت

سال انتشار

۱۳۹۹

تعداد صفحه‌ها

۲۰۴ صفحه

قیمت:
۴۴,۰۰۰
تومان