شگفتآور است که مغز با دقت هزارم ثانیه (میلیثانیه) کار میکند و توانایی آن را دارد که با استفاده از همین نورونها از تفاوتهای زمانی بسیار جزئیتر نیز آگاه شود. این توانایی بسیار بزرگ در بخشی از ساقه مغز به نام زیتون میانی فوقانی (MSO) انجام میشود. در این مکان پیامهای رسیده از گوش چپ و گوش راست در نورونهای جداگانهای همگرا میشوند و فقط زمانی واکنش نشان میدهند که همزمان با پیامهای چپ و راست برانگیخته شوند. به بیان دیگر این نورونها نقش شناسههای همزمان را دارند.
shahram naseri
اعمال ما بشدت زیر نفوذ حواسی است که منشأ آنها در بدن است و عمومآ ما از آنها آگاه نیستیم. این حواس به این سبب مهم هستند که مغز را از موقعیت اندامها، نیرو و طول عضلات، فشار خون، گرمای بدن، گرسنگی، تشنگی و غیره آگاه میکنند.
shahram naseri
در بعضی افراد مغز از نظر ساخت فیزیکی درنتیجه ضایعه سکته یا دیگر اختلالها درهم نریخته است، اما با وجود این، همچنان اختلال کارکردی دارد. در بیماریهایی مانند افسردگی، اضطراب، فراموشی و اسکیزوفرنی، به نظر میرسد نورونها و مسیرهای نورونی سالم است ولی سامانههای ارتباطهای شیمیایی مغز آسیب دیده است. افسردگی شایعترین این بیماریهاست که حدود ۲۰ تا ۴۰ درصد بزرگسالان در شرایطی ناامیدکننده در دورانی از زندگی خود به آن دچار میشوند.
shahram naseri
بیماری افسردگی درنتیجه اختلال در شبکه نورونی مغز به وجود نمیآید، بلکه ظاهرآ مشکل مربوط به نوروترانسمیترهای غیرمستقیم است. به همین سبب، ظاهرآ افسردگی وضعیتی است که بازتاب ناهنجاری در شیمی مغز است و نه در ساختار مغز. چیزی که در اختلالهای افسردگی بشدت درگیر است، کاهش نوروترانسمیترهایی مانند منوآمین سروتونین، نورآدرنالین و دوپامین است. در مغز بیمار مبتلا به افسردگی نارسایی اینگونه نوروترانسمیترها وجود دارد.
shahram naseri