معرفی کتاب ورای ممکن
کتاب ورای ممکن (Beyond possible) نوشته نیرمال پورجا و ترجمه شهاب رئیسی اسکویی توسط نشر نون منتشر شده است. این کتاب سرگذشت مردی است که از میدانهای جنگ و آموزشهای سخت نظامی به ارتفاعاتی میرسد که هر قدم در آنها با کمبود اکسیژن، خطای مرگبار و تصمیمهای لحظهای گره خورده است. کتاب حاضر فقط روایت صعود نیست؛ از فقر، انضباط، بلندپروازی، ترس، نجات دیگران و آزمودن مرز توان انسان هم سخن گفته است. نسخهی الکترونیکی این اثر را میتوانید از طاقچه خرید و دانلود کنید.
درباره کتاب ورای ممکن اثر نیرمال پورجا
کتاب ورای ممکن (زندگی من در محدودهی مرگ) نوشتهی نیرمال پورجا و سرگذشتنامهای است که زندگی شخصی، سابقهی نظامی و مسیر کوهنوردی نویسنده را در کنار هم قرار داده است. این کتاب با یک سقوط در نانگاپاربات شروع میشود؛ لحظهای که مرگ کاملاً نزدیک است و راوی باید در چند ثانیه میان هراس، تمرکز و بقا تصمیم بگیرد. موضوع این اثر فتح قلهها نیست؛ مسئلهی اصلی سنجیدن حد توان جسم و ذهن در موقعیتهایی است که اشتباههای کوچک در آنها بهای سنگینی دارند.
کتاب ورای ممکن بعد از شروع پرتنش، به گذشته میرود و مسیر شکلگیری شخصیت نیرمال پورجا را دنبال میکند؛ از کودکی در نپال و زندگی در تنگدستی تا ورود به ارتش بریتانیا، حضور در نیروهای ویژه و سپس کشیدهشدن به جهان کوههای ۸۰۰۰متری. این جابهجایی میان جبههی جنگ و دیوارههای یخی یکی از ویژگیهای مهم کتاب است. تجربههای نظامی در اثر حاضر بر نوع تصمیمگیری، تحمل فشار، نگاه به خطر و حتی زبان راوی اثر گذاشتهاند. صعودها در این اثر بیشتر شبیه مأموریتهایی دقیق و فرسایندهاند تا سفرهایی صرفاً ماجراجویانه.
ورای ممکن در کنار شرح صعودها به جایگاه شرپاها، نابرابری در دیدهشدن زحمت افراد حاضر در کوهستان، هزینههای سنگین صعود، بیماری ارتفاع، آسیبهای جسمی و مرز باریک میان اعتمادبهنفس و بیاحتیاطی هم پرداخته است. راوی بارها از شکست، تردید، اشتباه و بازگشت حرف میزند. فضای کتاب پرتنش، سریع و مبتنیبر جزئیات عینی است؛ از طناب ثابت و کرامپون تا تصمیمهای چندثانیهای در هوای بد. در مجموع، این اثر تصویری نزدیک از زندگی کسی میسازد که میخواهد ناممکن را نه در حرف، بلکه در ارتفاعی آزمون کند که نفسکشیدن هم در آن به مسئلهای جدی تبدیل میشود.
فیلم مستند 14Peaks: Nothing Is Impossible (محصول ۲۰۲۱) به کارگردانی تورکیل جونز روایتگر تلاش نیرمال پورجا و تیم او برای صعود به تمام ۱۴ قلهی بالای ۸۰۰۰ متر در زمانی کمتر از هفت ماه است؛ رکورد شکنندهای که رکورد قبلی آن بیش از هفت سال به طول انجامیده بود. عنوان دیگر کتاب حاضر عبارت است از: زندگی من در محدودهی مرگ، یک سرباز و چهارده قلهی هشتهزار متری.
خلاصه کتاب ورای ممکن
ورای ممکن روایت نیرمال پورجا از مسیری است که او را از کودکی در نپال و آرزوی سربازشدن به نیروهای ویژهی ارتش بریتانیا و سپس به کوههای ۸۰۰۰متری میرساند. او در کتاب حاضر از تمرینهای فرساینده، حضور در میدانهای جنگ، نخستین صعودها، بیماری ارتفاع، سقوط، نجات و تصمیمهایی میگوید که در چند ثانیه گرفته میشدند. محور اصلی اثر تلاش برای عبور از مرزهایی است که دیگران غیرممکن میدانند. کتاب فقط بر موفقیت تکیه ندارد؛ اشتباه، فشار روانی، خطر مرگ و مسئولیت در قبال همتیمیها و شرپاها هم بخش مهمی از کتاب را میسازند.
چرا باید کتاب ورای ممکن را بخوانیم؟
دلایل خواندن کتاب ورای ممکن را میتوان اینطور خلاصه کرد:
- این کتاب تصویری نزدیک از صعود در منطقهی مرگ و واقعیت جسمی و روانی کوههای ۸۰۰۰متری ارائه میدهد.
- خواننده با پیوند میان آموزش نظامی، انضباط فردی و تصمیمگیری در موقعیتهای بحرانی آشنا میشود.
- کتاب فقط از فتح قلهها نمیگوید و به شکست، بازگشت، بیماری ارتفاع و خطاهای پرهزینه هم میپردازد.
- این اثر جایگاه شرپاها و نقش نادیدهماندهی آنها در صعودهای بزرگ را پررنگ میکند.
- کتاب حاضر تجربهی زیستهی فردی را با جزئیات عملی کوهنوردی و موقعیتهای نجات در هم میآمیزد.
خواندن کتاب ورای ممکن را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
خواندن کتاب ورای ممکن به این گروهها پیشنهاد میشود:
- علاقهمندان به سرگذشتنامههایی که بر خطر، استقامت و تصمیمگیری در شرایط بحرانی متمرکزند.
- خوانندگانی که میخواهند دربارهی کوههای ۸۰۰۰متری و واقعیت صعود در ارتفاع بسیار بالا بیشتر بدانند.
- کسانی که به تجربههای نظامی و تأثیر آنها بر زندگی شخصی و حرفهای افراد علاقه دارند.
- مخاطبانی که از ناداستان مبتنیبر موقعیتهای واقعی لذت میبرند.
- علاقهمندان به ماجراهای کوهنوردی که میخواهند با نقش شرپاها و دشواریهای پنهان این مسیر آشنا شوند.
درباره نیرمال پورجا
نیرمال پورجا (Nirmal Purja) متولد ۲۵ ژوئیهی ۱۹۸۳، کوهنوردی نپالی و بریتانیایی بود که پیش از آغاز فعالیت حرفهای در کوهنوردی، در ارتش بریتانیا، تیپ گورخاها و سپس در یگان ویژهی سرویس قایق ویژهی نیروی دریایی سلطنتی خدمت میکرد. او در سال ۲۰۱۹ با استفاده از اکسیژن کمکی، هر ۱۴ قلهی بالای ۸۰۰۰ متر را در مدت شش ماه و شش روز صعود کرد که تا سال ۲۰۲۳ یک رکورد به شمار میرفت. نیرمال پورجا نخستین فردی بود که در کمتر از ۴۸ ساعت به قلههای اورست، لوتسه و ماکالو رسید.
پورجا در سال ۲۰۲۱ بههمراه ۹ کوهنورد نپالی دیگر نخستین صعود زمستانی کی۲ را انجام داد. او تنها عضو گروه بود که بدون استفاده از اکسیژن کمکی به قله رسید. از دیگر دستاوردهای او میتوان به ثبت چندین رکورد جهانی در صعود قلههای ۸۰۰۰متری، همکاری در ساخت مستند نتفلیکس «14Peaks: Nothing Is Impossible» و بنیانگذاری بنیاد Nimsdai Foundation اشاره کرد. نیرمال پورجا در ۳۰ ژوئیهی ۲۰۲۶ در حادثهی بهمن برود پیک در رشتهکوه قرهقرومِ پاکستان بههمراه ۹ کوهنورد دیگر جان باخت. کتاب ورای ممکن (Beyond possible) نوشتهی اوست.
جوایز و افتخارات نویسنده
این کوهنورد در ۹ ژوئن ۲۰۱۸ بهدلیل فعالیتهای درخشان خود در کوهنوردی، نشان امپراتوری بریتانیا (MBE) را از ملکه الیزابت دوم دریافت کرد و سپس در سال ۲۰۲۳ بهدلیل خدمات نظامی و جابهجایی رکوردهای متعدد جهانی در کوهنوردی، مدرک دکترای افتخاری از دانشگاه لاپبورو به او اهدا شد.
نظر افراد یا مجلههای مشهور درباره کتاب ورای ممکن و نویسنده
جنی کوآد، معاون دبیر بخش سفر در نشریات تایمز و ساندی تایمز، معتقد است که با خواندن این کتاب حتی برای یک ثانیه هم نمیتوانیم شک کنیم که نیرمال پورجا تمام قلهها و تشویقها را با عرق جبین، رنج و تلاشِ بیوقفه فتح کرده و به دست آورده است.
چه نسخههای دیگری از کتاب ورای ممکن منتشر شده است؟
کتاب حاضر توسط مترجمان و ناشران متفاوت در سالهای مختلف ترجمه و منتشر شده است. فهرست زیر چاپهایی از این کتاب را نشان میدهد:
- فراتر از باور : یک سرباز، چهارده قله، زندگیام در منطقهی مرگ ترجمهی بشیر بهزادی و فاطمه شمسی لامشکنی (با حمایت فروشگاه لوازم کوهنوردی و ورزشی سیاهکمان)، نشر نوین پویا، ۱۴۰۰.
- ورای ممکن ترجمهی مهرداد یوسفی، انتشارات آسو، ۱۴۰۲.
- ورای ممکن ترجمهی مهرداد یوسفی، نشر ایرمان، ۱۴۰۰.
بخشی از کتاب ورای ممکن
«فصل نهم: احترام کسبکردنی است
دلایل مختلفی برای اینکه به قلۀ آناپورنا بهعنوان اولین سفر در «پروژۀ ممکن» صعود نکنم وجود داشت. دهمین قلۀ مرتفع جهان شهرت ترسناکی در جایگاه مرگبارترین کوه جهان کسب کرده بود. تا آغاز سال ۲۰۱۹، حدود شصت کوهنورد در آنجا کشته شده بودند و احتمالاً با کشته شدن سی و هشت درصد کوهنوردانی که جرئت کرده بودند برای آن تلاش کنند، دهشتناکترین آمار بقا را در کوهنوردی ارتفاعهای بالای هشت هزار متر داشت. درصد بالایی از خطر بهعلت ناپایداری آناپورنا بود: یک منطقۀ جنگی یخچالی که مستعد بهمنهای وحشتاک یخ و سنگ و ریزش دیوارههای یخی از بالا بر سر هر کوهنوردی بود که در یک زمان نامناسب در مکان نامناسبی قرار داشت. تمامی جغرافیای آناپورنا مملو از شکافهای یخی عمیق و پنهانی است که افراد زیادی را تا امروز بلعیده و به کام مرگ کشانده است.»
برای تجربهای بهتر در دانلود کتاب ورای ممکن و خواندن آن، اپلیکیشن طاقچه را بهصورت رایگان نصب کنید. در اپلیکیشن میتوانید مطالعهی خود را شخصیسازی کنید و لذت خواندن و شنیدن کتابها را همیشه و همهجا تجربه کنید. علاوهبر دسترسی آسان، امکان خرید هزاران کتاب صوتی و الکترونیکی با تخفیفهای ویژه و بهترین قیمت هم فراهم است.
| نام کتاب | ورای ممکن |
| عنوان دیگر | زندگی من در محدوده مرگ |
| عنوان در زبان مبدأ | Beyond possible : one soldier, fourteen peaks : my life in the death zone |
| موضوع | تیمی، خاطرات، سفرنامه |
| حجم فایل کتاب | ۵.۰۹ مگابایت |
| شابک | ۹۷۸۶۲۲۷۵۶۶۰۴۸ |
| تعداد صفحهها | ۲۸۸ صفحه |
| قیمت کتاب | ۱۲۰۰۰۰ تومان |
برای منی که سالها شجاعت و جسارتم رو به خاطر شرایطی که به اجبار توی زندگیم پیش اومده بود از دست داده بودم بسیار مفید بود .و به لطف خدا دارم احیا میکنم خود قبلیم رو ...
کتابی بی نظیر که شمارادرادامه راه پرنشیب وفراز زندگی یاری می رساند،خودکتاب کارگاه آموزشی کوهنوردی است که نویسنده خوددرچالشهای کوههای ۸۰۰۰ تایی حضور داشته و اینکه به نوعی درس زندگی است،درودبراین مرد سرسخت و جانسخت 🧿👍🦁☀️
این کتاب فوق العادس برای همه، وقتی میخواید بدونید دقیقا تو مسیر زندگی باید چیکارکنید و اگه یک الگو قدرتمند میخواید این کتابو بخونید .
یه کتاب زندگی نه تنها کوهنوردا که همه باید بخونن
کتاب خوبیه