کتاب کجاوه سخن
خواندن نظراتمعرفی کتاب کجاوه سخن
«کجاوه سخن» گزیده نظم و نثر پارسی به گزینش اسد الله بقایی نائینی( -۱۳۲۷)، پژوهشگر و کارشناس ادبی است.
در بخشی از مقدمه کتاب میخوانیم:
شاعران پارسیگوی را به سه گروه تقسیم کردهام:
گروه اول، ده شاعر بزرگ همچون فردوسی و سعدی و حافظ و مولانا و عطار و... که، به تعبیری، بنای رفیع شعر پارسی بر آثار گرانقدر و گرانسنگ آنان استوار است. ویژگی خاص این گروه آن است که انتخاب یک یا چند شعر به عنوان بهترین اثر آنان غیرممکن یا بسیار مشکل مینماید، زیرا همۀ شعر آنان نیکوست.
گروه دوم شامل صد شاعر نامی است که ذکر نام هر یک بلافاصله شعر خاصی از آنان را به ذهن مینشاند. به تعبیر دیگر، آنان شاعرانی هستند که عموماً یک یا بهندرت چند شعر استثنایی و زبانزدِ همگان دارند، ولی در تمامی دیوان اشعار آنان کمتر به شعری برمیخوریم که در حد شعر گروه اول باشد.
گروه سوم، که شمار آنان را حدود یکهزار تن در نظر آوردهایم، شاعرانی هستند که نه انتخاب شعرشان مشکلزاست و نه شنیدن نامشان، چونان گروه دوم شعر خاصی را تداعی میکند، اما با این همه، در دفتر یا دیوان شعرشان اشعار زیبایی نیز وجود دارد که هم از لحاظ قواعد شعری و هم از بابت مضامین لطیف ابیاتی زیبا به چشم میخورد، اما عموماً شعری که زبان به زبان بگردد و در ذهن خانه خوش کند ندارند یا اگر دارند به نوعی برگرفته از اشعار دیگران است.
کلیات عبید زاکانی
آشنایی با آیین نگارش و گزارشنویسی در ادب پارسیاسدالله بقایینائینی
گزیده تحلیلی ـ تشریحی خمسۀ نظامیاسدالله بقایینائینی
گزیدهی تحلیلی - تشریحی آثار عطار نیشابوریفریدالدین محمد عطار نیشابوری
۱۰۰,۵۰۰۵۰%
این کتاب برای علاقه مندان به ادبیات فارسی بسیار جذاب و خواندنی است. گزیده ای از نظم و نثر پارسی. برای بار دوم شروع به مطالعه کردم که به مرور زمان بریده هم خواهم گذاشت ان شاءالله. ( تاریخ خرید از طاقچه
امشب بابت شناخت این شخصیت بزرگوار بسیار مشعوف شدم،چندی بود به دنبال استادی میگشتم تا نیاز مرا در حوزه ادبیات پاسخ دهد.به طور اتفاقی کتابهایی از ایشان دیدم و علاقه مند شدم. به زودی خواندنشان را آغاز میکنم.
برای آشنائی با نثرها و نظم های فارسی عالیه ... هر کسی که خلاصه ادبیات فارسی رو در یک جا بخواد ، چنین کتابی براش مفید خواهد بود... مضاف بر این ،خواندنش باعث بسط ذهن و دایره لغات هم هست.
به شدت به دانشجو های ادبیات فارسی مطالعه این کتاب را توصیه میکنم