دانلود و خرید کتاب فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید جولین باگینی ترجمه مهرداد پارسا
تصویر جلد کتاب فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید

کتاب فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید

معرفی کتاب فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید

کتاب الکترونیکی «فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید» نوشته جولین باگینی با ترجمه مهرداد پارسا در انتشارات شوند چاپ شده است. باگینی به ساده‌نویسی و بازگویی آسان مفاهیم فلسفی معروف است. موضوع رساله‌ٔ دکتری او در کالج دانشگاهی لندن فلسفه‌ٔ هویت شخصی بود. مطالب او در روزنامه‌های ملی و بین‌المللی و در نشریاتی همچون وال‌استریت ژورنال، فایننشال تایمز، گاردین، ایندیپندنت، نقد ادبی آسیا و پراسپکت منتشر می‌شوند. باگینی او یکی از دبیران مجله‌ای به نام «نشریه‌ٔ فلاسفه» است. این روزها آثار او در چهار گوشه‌ٔ جهان به زبان‌هایی چون روسی، اسپانیایی و کره‌ای ترجمه و منتشر می‌شوند. هم‌چنین باگینی در دو رمانِ الکساندر مک‌کال اسمیت حضور افتخاری داشته و موضوع بحث یکی از برنامه‌های تلویزیونیِ «چالش دانشگاهی» بوده است.

درباره کتاب فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید

فلسفه چیست و چگونه می‌تواند آدمی را در یافتن معنای زندگی یاری کند؟ گرچه فیلسوفان زیادی کوشیده‌اند تا از ماهیت فلسفه‌ورزی و معنای زندگی پرده بردارند، اما بی‌گمان کتاب پیشرو از ساده‌ترین و موجزترین آثاری است که در این زمینه نگاشته شده است. باگینی در این جا به خلاف بسیاری از روایت‌های فلسفی، ابتدا از امور ذهنی آغاز می‌کند و سپس آن‌ها را در مسائل روزمره و عینی زندگی پی می‌گیرد. او می‌خواهد به ما نشان دهد که فلسفه به زندگی پیوند خورده است.

در پایان این کتاب کم‌حجم ضمیمه‌ای به نام صد ایده آمده است که کلی پیشنهاد جالب و مفید دارد. از ده نقل‌قول خواندنی از فیلسوفان تا معرفی پنج فیلم فلسفی، پنج نمایشنامه فلسفی، پنج رمان ایده محور، پنج نقاشی که از فیلسوفان کشیده شده است تا معرفی ده اثر کلاسیک خواندنی و ده مغالطهٔ رایج و پنج مورد از بذله‌ها و لطیفه‌های فلسفی. در ضمن خوبی پیشنهادات مطالعه برای مخاطب فارسی‌زبان این است که اکثر این منابع به فارسی ترجمه شده‌اند.

کتاب فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم

این کتاب را به تمام دوست‌داران فلسفه مخصوصاً به کسانی که به‌تازگی شروع به مطالعه در این حوزه کرده‌اند، پیشنهاد می‌کنیم.

بخشی از کتاب فلسفه؛ همه آن چه باید بدانید

ناگفته پیداست که وقتی نخستین «چرا؟» پرسیده می‌شود، برای پاسخ گفتن به این پرسشِ فلسفی باید دست به کنکاش عمیق‌تری بزنیم و به دیگر پرسش‌های در پسِ آن نیز توجه کنیم؛ و این جریان همین‌طور ادامه می‌یابد. تأمل دربارهٔ این‌که چگونه باید زندگی کنیم، چه در انزوا و چه در جامعه، این پرسش را پیش می‌نهد که «ما چه نوع موجوداتی هستیم؟» و قلمرو دیگری که گاهی انسان‌شناسی فلسفی نامیده می‌شود راه خود را باز می‌کند: ماهیتِ زندگی بشری.

اما برای فهم ماهیتِ موجودات انسانی باید ماهیت جهانی را که در آن زندگی می‌کنیم بفهمیم، و این مسئله ما را به ساحت متافیزیک سوق می‌دهد و حتی به این پرسش هدایتمان می‌کند که آیا کسی هست که تصدیِ این جهان را بر عهده داشته باشد - و بدین قرار به فلسفهٔ دین ره می‌بریم. اما این پرسش‌ها باز هم عمیق‌تر می‌شوند. فهم‌خویش از جهان را بر چه شالوده‌ای بنا می‌کنیم؟ گل سرسبدشان علم است. اما این علم دقیقاً چیست و چگونه عمل می‌کند؟ برای فهم این موضوع به فلسفهٔ علم نیاز داریم.

اما حتی این علم نیست که در بنِ فهم ما نهفته است. برای پرداختن به علم ابتدا باید جهان را در زبان و ادراک بازنمایی کنیم. عجیب است اما این موضوع ما را به همان جایی بازمی‌گرداند که فلسفه آغاز شده بود. ما ابتدا جهان را بازنمایی می‌کنیم، سپس از آن [جهان] پرسش می‌کنیم و عاقبت بازنمایی خودمان از جهان را به پرسش می‌گیریم.

Mohammad
۱۴۰۱/۰۷/۲۳

(۷-۲۷-[۱۷۰]) جولین باگینی در این کتاب موضوعات مهمی که از گذشته تا کنون در فلسفه مطرح شده رو به صورت مختصر توضیح میده و خواننده رو با شاخه های مختلف اون آشنا میکنه؛ بخش آخر کتاب (ضمیمه) هم خیلی خوب بود.

«انسان آزاد آفریده شده، اما همه‌جا در بند است».
Mohammad
«در ابتدای صبح به خود بگویید: امروز به مردمانی یاوه‌گو، قدرنشناس، خشن، فریبکار، حسود و بی‌گذشت بر خواهم خورد. این مردم به دلیل جهل و نادانی نسبت به خیر و شرِ واقعی به همه‌ی این‌ها دچار شده‌اند». مارکوس اورلیوس (۱۸۰-۱۲۱)
Rayan
«اهمیت فلسفه در این است که با موضوعی چنان ساده آغاز می‌کند که گویی ارزش گفتن ندارد، و با مطلبی چنان متناقض تمام می‌کند که کسی آن را باور نمی‌کند». برتراند راسل (۱۹۷۰-۱۸۷۲)
Rayan
اصلی‌ترین مسئله‌ی فلسفه چگونه زیستن است که (حتی اگر هم نه همیشه، اغلب اوقات) انگیزه‌ی اصلی طرح همه‌ی پرسش‌های دیگر است.
احسان رضاپور
آیا فلسفه برساخته‌و مصنوعی بشری است یا به‌راستی وجود مستقلی دارد؟
farzanepoursoleiman
می‌توان گفت این گزاره که «فلسفه بی‌ارزش است» تناقض درونی دارد، و خودش یک موضع فلسفی به حساب می‌آید که محتاج توجیه و برهان فلسفی است.
Fou
فهم‌خویش از جهان را بر چه شالوده‌ای بنا می‌کنیم؟ گل سرسبدشان علم است. اما این علم دقیقاً چیست و چگونه عمل می‌کند؟ برای فهم این موضوع به فلسفه‌ی علم نیاز داریم.
احسان رضاپور
پنج کتاب مقدماتی خوب ۸۶. متون کلیدی فلسفه، مضامین کلیدی فلسفه (ویراست دوم) اثر جولین باگینی و گارث ساوت‌ول (پالگریو مک‌میلان)؛ ۸۷. تفکر اثر سایمون بلک‌برن (چاپ دانشگاه آکسفورد)؛ ۸۸. فلسفه: درآمدی بسیار کوتاه اثر ادوارد کرائیگ (چاپ دانشگاه آکسفورد)؛ ۸۹. مسائل فلسفه اثر برتراند راسل (چاپ دانشگاه آکسفورد)؛ ۹۰. فلسفه: کلاسیک‌ها ویراسته‌ی نایجل واربرتون (راتلج).
Rayan
اصل نیکخواهی و همدلی (دونالد دیویدسون). وقتی مدعیات دیگران را نقد می‌کنیم، باید به صورتی تفسیرشان کنیم که گویی معقول‌ترین شکل ممکن را دارند.
Rayan
اصل تفاوت (جان رالز). افزایش نابرابری تنها در صورتی مجاز و موجه است که به نیازمندترین افراد جامعه سود برساند.
Rayan
اصل آسیب (جان استوارت میل). «تنها هدفی که در راه وصول به آن نوع بشر با عذر موجه می‌تواند در آزادیِ عمل اعضای دیگر در سطح فردی یا جمعی مداخله کند، صیانت نفس است. و تنها هدفی که به خاطرش به‌حق می‌توان قدرت را علیه برخی از افراد جامعه‌ی متمدن و در برابر اراده‌ی آن‌ها، به کار گرفت جلوگیری از آسیب رسیدن به دیگران است. خیر جامعه چه فیزیکی و چه اخلاقی عذر موجهِ کافی نیست».
Rayan
«باید» به معنای «توانستن» است (ایمانوئل کانت). نمی‌توان گفت کسی باید کاری را انجام دهد، مگر آن که توان انجام آن را داشته باشد.
Rayan
تیغ اوکام (ویلیام اوکام). موجودیت‌ها نباید بدون ضرورت افزایش یابند. یا این‌طور بگوییم، در شرایط کاملاً برابر (هشداری مهم)، توضیحات ساده‌تر بر توضیحات پیچیده‌تر اولویت دارند.
Rayan
پنج نمایشنامه‌ی فلسفی ۲۱. کنج خطرناک اثر جی بی پریستلی (۱۹۳۲)؛ ۲۲. Huis Clos [دوزخ] اثر ژان-پل سارتر (۱۹۴۴)؛ ۲۳. مردی برای تمام فصول اثر رابرت بولت (۱۹۶۰)؛ ۲۴. آرکادیا اثر تام استوپارد (۱۹۹۳)؛ ۲۵. کوپنهاگ اثر مایکل فرین (۱۹۹۸).
Rayan
پنج فیلم فلسفی ۱۶. راشومون (آکیرا کوروساوا، ۱۹۵۰)؛ ۱۷. زندگی برایان (تری جونز، ۱۹۷۹)؛ ۱۸. جنایت و جنحه (وودی آلن، ۱۹۸۹)؛ ۱۹. فارگو (جوئل و ایتان کوئن، ۱۹۹۶)؛ ۲۰. یادآوری (کریستوفر نولان، ۲۰۰۰).
Rayan
«از نشانه‌های انسان فرهیخته این است که در هر دسته از چیزها تنها تا جایی که طبیعت موضوع اجازه می‌دهد در پی موشکافی باشد». ارسطو (۳۸۴-۳۲۲ پ.م)
Rayan
زندگی در حکم سفر است نه مقصد، و این حکایت در مورد معنای زندگی نیز صادق است.
Rayan
برای فهم «معنای زندگی» راه دیگری هم هست که با تجزیه و تقطیع این عبارت میسر می‌شود: ما باید حرف تعریفِ معرفه‌ی این عبارت را حذف کنیم. چیزی به نام یک «معنای زندگیِ» مشخص وجود ندارد و منبع ارزشیِ واحدی در کار نیست که به زندگی آدمی ارزش زیستن بدهد
Rayan
«عقلْ بنده‌ی عواطف است و می‌بایست چنین باشد». این تعبیر شکل دیگری از بیانِ این مطلب است که چون نمی‌توان از «باید»، «هست» را استنتاج کرد و چون عقل - به معنای عقلانیت - باید سرگرم حقایق مربوط به آن‌چه هست باشد، پس عقلِ تنها هرگز نمی‌تواند نشان دهد که باید چه کاری انجام دهیم و خواهانِ انجام چه کاری باشیم.
Rayan
گزارش مردم درباره‌ی میزان رضایت‌شان از زندگی‌معمولاً بیشتر تابع سلامتی، ثروت کافی، روابط خوب و کار رضایت‌بخش است.
Rayan

حجم

۱۰۰۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

حجم

۱۰۰۱٫۴ کیلوبایت

سال انتشار

۱۳۹۷

تعداد صفحه‌ها

۱۴۰ صفحه

قیمت:
۷۰,۰۰۰
تومان