کتاب نهادینه سازی سبک زندگی ایرانی اسلامی
معرفی کتاب نهادینه سازی سبک زندگی ایرانی اسلامی
نهادینه سازی سبک زندگی ایرانی اسلامی؛ نقش رسانه ملی اثری از بهزاد شوقی است که در انتشارات راز نهان به چاپ رسیده است.
درباره کتاب نهادینه سازی سبک زندگی ایرانی اسلامی؛ نقش رسانه ملی
انسان و چگونه زیستن او از موضوعهای اساسی علوم انسانی به شمار میرود. به همین جهت تبیین چگونگی حیات بشری در جنبههای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و مانند آن، هدف مهمی است که رویکردهای نظری گوناگون با تعریفها و جهتگیریهای مختلف به آن پرداختهاند، اما آنچه در ارزیابی نتایج عملی نظریات غیرالهی و دور از حقیقت انسان در سبک زندگی دیده میشود، تأسفبار است، به گونهای که حیات انسان را به اسفلالسافلینی کشانده که سرانجامش جز شقاوت و تباهی نیست. بشری که عموماً در پارادایمهای نظری غربی مانند لیبرالیزم ، سکولاریزم و نظایر آن و حتی از دسته به اصطلاح مذهبی آن مانند کاتولیسیزم و پروتستانیزم و مانند آن، راه و رسم چگونه زیستن را یاد گرفته، هنوز آرامش ندارد، هدف غایی خود را نمیشناسد و بیهویتی و سردرگمی در این جهان او را کلافه کرده است. همه این مشکلات و دشواریها از انحراف تاریخی و بشری سرچشمه میگیرد و آن جدا شدن از راه روشن فطرت و یگانگی خداوند است؛ راهی که منبع آن وحی و معلمان و هادیان آن پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام هستند. بنابراین بهرهمندی از این منابع نورانی و مقدس، راه و رسم چگونه زیستن را بر پایه صواب و درستی به ما میآموزد و بیگمان سعادت دنیا و آخرت را برای بشر به ارمغان میآورد و احسنالتقویم را برای زندگی او متجلی میکند.
از سوی دیگر، متأسفانه جامعه اسلامی و ایرانی امروز ما نیز در برخی موارد از نفوذ نظریات اشتباه غرب، با پشتیبانی رسانههای فراگیر و حمایت پیروان به اصطلاح روشنفکر داخلی آنها اثر پذیرفته است که عموماً جز تاریکی و تقلید کورکورانه در تالار فکر آنها چیزی پیدا نمیشود و از فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی خود فاصله گرفته و راه و رسم چگونه زیستن برای سعادت دنیا و آخرت را گم کرده است. البته باید توجه داشت که ادعای از بین رفتن کامل سبک زندگی اسلامی، ناصواب و گزافه است، اما بیشک وجود خطر، بسیار جدی و رویارویی با آن بر عهده نخبگان و عناصر فرهنگی و دلسوز این مرز و بوم است.
در حوزه مطالعات فرهنگی، سبک زندگی مجموعه رفتارها و الگوهای کنش هر فرد است که به ابعاد هنجاری و معنایی زندگی اجتماعی نظر داشته باشد. طبیعی است بر اساس چنین رویکردی، سبک زندگی افزون بر اینکه بر ماهیت و محتوای خاص تعاملات و کنشهای اشخاص در هر جامعه دلالت دارد و بیانگر اغراض، نیات، معانی و تفسیرهای فرد در جریان عمل روزمره و زندگی روزانه است، نشاندهنده کمّ و کیف نظام باورها و ارزشهای افراد نیز خواهد بود. بدین ترتیب، از سبک زندگی، مجموعهای از الگوها و عناصر رفتاری نظاممند و مرتبط اراده میشود که یک کل متمایز از کلهای دیگر را پدید میآورد. البته چنین برداشتی از مفهوم سبک زندگی افزون بر اینکه پشتیبانی آخرین و جدیدترین دیدگاههای صاحبنظران این عرصه را به همراه دارد، از قابلیت خوبی برای بومیسازی مفهوم سبک زندگی بر اساس اقتضائات جامعه ایرانیاسلامی برخوردار است. مسئله مهم در رسانه ملی برای کاوش و پژوهش درباره سبک زندگی آن است که یکی از الگوهای مهم در سبک زندگی که آموزههای اسلامی نیز به آن توجه ویژه دارند.
خواندن کتاب نهادینه سازی سبک زندگی ایرانی اسلامی؛ نقش رسانه ملی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم
علاقهمندان و پژوهشگران حوزه جامعهشناسی اسلامی مخاطبان این کتاباند.
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه
حجم
۱٫۸ مگابایت
سال انتشار
۱۴۰۰
تعداد صفحهها
۱۳۶ صفحه